StoryEditor
Domaći nogometpred publikom

Šibenik čeka prvu prvenstvenu pobjedu: Tomićeva ‘ferata’ pada na ispunjenom Šubićevcu

18. rujna 2020. - 16:58
Željko Puhovski/Cropix

Šibenčanin protiv Šibenčana! Kao u filmskom evergrinu „Kramer protiv Kramera“. Prije dvadesetak dana trener zagrebačke Lokomotive Goran Tomić tugovao je na praznim tribinama Šubićevca sa svojim šibenskim prijateljima, zbog nesretnog poraza domaćina protiv Varaždina. Večeras, pak, mora u bitku protiv matičnog i, kako tvrdi, najdražeg kluba pred koliko-toliko ispunjenim šibenskim gledalištem.

Čim se saznalo za odluku HNS-a o trećini popunjenosti gledališta prodaja karata za utakmicu Šibenik – Lokomotiva krenula je, kažu, više nego pristojno. Prije pedesetak dana, kad se na Šubićevcu igralo finale Kupa Hrvatske Rijeka – Lokomotiva, Zagrepčani su se mnogim šibenskim prijateljima nogometa činili nedostižnim. Poslije četiri prvoligaška kola, pak, “narančasti” i Funcuti vjeruju u mogućnost uspjeha protiv nove, nešto šarenije zagrebačke momčadi.

- Kakav bih ja to trener i sportaš bio, kad se ne bih nadao pobjedi!? U stvari, vjerujem da ćemo nastaviti dobar niz igara iz prva četiri kola kao i da se nama mora jednom otvoriti špina, kad su golovi u pitanju. Previše smo toga promašili u Rijeci, Gorici i Koprivnici, te kod kuće s Varaždincima da bi se to moglo ponavljati u nedogled – otvorio nam se trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

Na šibenskom travnjaku već se osjeća trag novog kolumbijskog gazde. Više od jednog tjedna vježbaju stoper Juan Camilo Mesa, veznjak Juan Diego Nevia i napadač Yeferson Contreras. Iako je poslovično škrt na komplimentima, Rendulić tvrdi da je riječ o dobrim, školovanim nogometašima. No, spomenuti se tercet, unatoč potpisima vjernosti šibenskom prvoligašu, neće naći u zapisniku utakmice Šibenik – Lokomotiva.

Problem je izmjena „papira“ na relaciji hrvatskog i kolumbijskog nogometnog saveza. No, u odnosu na prošlotjednu utakmicu narančasti će sastav doživjeti barem jednu „prisilnu“ promjenu. Iskusni stoper Boris Pandža sakupio je tri žuta kartona, pa će priliku dobiti Ivica Batarelo, nekadašnja Hajdukova nada.

Stoper solidne tehnike i pozicijske igre, koji mora, međutim, do kraja prihvatiti Rendulićevu formulu čvrste i disciplinirane igre u zgusnutoj obrambenoj formaciji. U pitanju je i nastup lijevog bočnog Silvija Anočića, koji je u Koprivnici obnovio staru ozljedu. No, možda on, ipak, stisne zube i istrči u početnom šibenskom sastavu.

Vjerojatno je, stoga, da će Šibenik početi utakmicu s ovim igračima: Labrović - Pajić, Batarelo, Bilić, Anočić(Kvesić) – Bulat, Čurić – Sahiti, Rak, Prince – Jurić.

Utakmica Šibenik – Lokomotiva počinje u 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 21:57