StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Rijeka osvojila važne bodove u borbi za titulu, opet presudio Galešić

Piše hina
16. ožujka 2024. - 16:55

U prvom subotnjem susretu 27. kola HNL-a novu su pobjedu upisali nogometaši Rijeke koji su na gostovanju u Koprivnici svladali Slaven Belupo 1-0 (0-0).

Gol vrijedan tri boda postigao je Niko Galešić početkom drugog dijela, u 50. minuti. Vodeća Rijeka opet je pobjegla Hajduku na četiri boda prednosti, ali Hajduk tek mora odigrati dvoboj 27. kola, domaći sraz protiv Lokomotive. Slaven Belupo je ostao na osmom mjestu ljestvice.

U prvih 45 minuta nije bilo prevelikih uzbuđenja, pogotovo na samom startu susreta. Igrači oba sastava nisu se odmah uspjeli na pravi način priviknuti na težak travnjak, a ujedno je sredinom prvog dijela krenula kiša.

Po jednu šansu imala je svaka momčad u prvom poluvremenu. Za Rijeku je u 35. minuti zaprijetio Fruk, ali je njegov udarac s desetak metara obranio domaći vratar Sušak. U 43. minuti mogao je povesti Slaven Belupo. Vrlo dobar dalekometni udarac je uputio Mioč, ali je gostujući vratar Labrović bio spreman.

Početkom drugog poluvremena Rijeka je povela. Nakon proigravanja Hodže u 50. minuti iz blizine je vrlo važan pogodak postigao Galešić i tako rasteretio svoju momčad za nastavak dvoboja u Koprivnici. Nekoliko minuta kasnije još je jednom pokušao Fruk, ali ostalo je 1-0 za Rijeku.

Nakon pogotka se utakmica donekle otvorila pa su obje momčadi počele ozbiljnije prijetiti. Za Rijeku je u 63. minuti pokušao Pašalić, za domaćina Nongoh u 67., ali se rezultat nije mijenjao.

Uslijedio je potom šut Lepinjice, donedavnog igrača Rijeke, a sada člana Slaven Belupa, s tim da je još bolja bila šansa napadača Rijeke Obregona u 82. minuti, no vrlo dobro je reagirao domaći golman.

Uz ne posebno dojmljivu igru Rijeka je ipak sačuvala minimalnu prednost te nastavila s prvenstvenim pobjedama koje drže sastav Željka Sopića na vrhu ljestvice.

Ove subote na Poljudu će ligaški dvoboj, od 17.10 sati, odigrati Hajduk i Lokomotiva.

Posljednje dvije utakmice ovog kola igraju se tijekom nedjelje. Od 15 sati u Puli igraju Istra 1961 i Gorica, dok se u 17.10 sati u Kranjčevićevoj ulici sastaju Rudeš i Dinamo.

HNL, 27. kolo:

Slaven Belupo - Rijeka 0-1 (Galešić 50)

Hajduk - Lokomotiva (17.10 sati)

Petak:

Osijek - Varaždin 0-1 (Belcar 12)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:58