StoryEditorOCM
Domaći nogometnova energija

Priča obećava: Tramezzani je pravi potez Saše Bjelanovića, bivšeg trenera Hajduka odmah su svi prihvatili

Piše Robert Matteoni/SN
27. veljače 2024. - 06:52

Cijeli tjedan, uoči utakmice s Rudešom, Istrin trener Paolo Tramezzani imao je praktično istu mantru.

- Ovo će biti najkompliciranija utakmica za nas otkako sam došao u Istru. Svi očekuju pobjedu, suparnik je na začelju, mi smo upisali četiri boda u dvije utakmice i svaki je drugi ishod osim tri boda teret naše priče...

Nakon što je u subotu na Drosini odigrana utakmica, Tramezzani je u press-centar ušao vidljivo rasterećen i sretan. Prštio je od pozitivne energije i odao da ono što priča to i “živi” - pišu Sportske novosti.

- Svaka čast mojim igračima! Od prvog dana rade maksimalno dobro, upijaju moje upute i mojih suradnika. Djeluju kompaktno, kao škvadra, duh kolektiva je ono što najviše volim. Toliko je srčanosti u njima da sam sretan što sam im trener...

Nedvojbeno je da je Paolo Tramezzani sjeo igračima, ali i okruženju. Ušao je ponizno, vrlo jasnih ideja, tako se ponaša i radi od prvog dana.

- Kao što sam kazao nakon prvih treninga kad sam došao, imam osjećaj da sam ušao u obitelj. Atmosfera je takva, svi su pozitivni i željni napredovanja, a nakon ove utakmice s Rudešom moje je srce puno. Ovo nisu obična tri boda, ovo je pobjeda koja nam daje samopouzdanje i temelj da u nastavku sezone možemo raditi u miru i s velikom motivacijom za napredovanje.

Istra 1961 je prema očekivanjima imala teži zadatak. Rudeš nije više momčad koju su Zeleno-žuti u Zagrebu demolirali s 4:0 i uvjerljivom dominacijom. Niz igrača etablirane prvoligaške karijere, dobar iskusan trener Davor Mladina, igra velikih brojki, sve je to bio teret kojem se pridodalo isključenje Marija Čuića i obveza odrađivanja 45 minuta s igračem manje. Kako je Mladina kazao, momčad je jača nego prije, ali vraćamo se na faktor vremena. Dok se nešto uigra i homogenizira, ipak treba logično vrijeme.

image
Goran SŠebelić/Cropix

Nakon što su namučili Hajduka, Rudešani su bili spremni za Pulu. Dali su gol nakon 13 utakmica, poveli, ali objektivno je Istra bolja i kompaktnija momčad.

Tramezzani je, pak, pokazao taktičku vještinu. Dobro je procijenio izbore na početku jer je Istra, i pored vodstva Rudeša, dominirala i propuštala više zicera. Dobro je talijanski stručnjak procijenio kada i koga mijenjati, odnosno, koga uvesti. Ulazak Valinčića bio je pun pogodak jer je mladi reprezentativac donio i moć u ofenzivi, ali i dobru defenzivnu tradiciju. Kad je osjetio da Rudeš nema dovoljno konkretnosti da u završnici ugrozi Majkića, ubacio je u finišu dva svježa igrača, Ercega i mladog Maurića.

Dok se pripremao za ulazak, s tribina su skandirali Anti Ercegu. Ljudi ga u Puli vole, to je očito, a on na to nije imun. Ima svoje žute minute i poteze, ali Erceg je “legao” Puležanima kao rijetko koji igrač. I kad je postigao fantastičan pogodak za 2:1, tribine su bile u ekstazi. Je, bilo je tisuću ljudi, ali atmosfera je bila kao da ih je deset puta više. Kad pozitiva prevladava, sve je emotivno nabijeno do maksimuma...

Istra je zaslužila pobjedu i sada je na malom odmaku i od šestog mjesta. Tramezzani je donio promjenu energije, pokrenuo je sve mehanizme, priča djeluje obećavajuće. Hoće li biti i dalje vidjet ćemo, ali ovaj put svi kritičari izbora Saše Bjelanovića mogu spoznati da se trenere može pogoditi i promašiti. Ovaj put sportski direktor povukao je pravi potez..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:09