StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Preporođeni Istrani u furioznom drugom dijelu slomili Varaždince, Drosinom se orilo ‘Paolo ostani‘

Piše hina
17. svibnja 2024. - 19:51

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Varaždin sa 2-0 u prvoj utakmici 35. kola hrvatskog prvenstva, koja je u petak odigrana na pulskom stadionu Aldo Drosina.

Mateo Lisica je bio strijelac vodećeg pogotka za domaću momčad u 47. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Hamza Jaganjac u 62. minuti.

Istra 1961 je svojom četvrtom pobjedom u posljednjih pet nastupa došla do 41 boda i privremeno se popela na sedmo mjesto. Varaždin je ostao šesti sa 42 boda.

Zagrebački Dinamo je sa 78 bodova već osigurao novi naslov prvaka, jer drugoplasirana Rijeka dva kola prije kraja zaostaje za sedam bodova. Na zečelju je Rudeš sa samo sedam bodova te će sljedeće sezone igrati u Prvoj nogometnoj ligi.

Sve zanimljivo u dvoboju Istre 1961 i Varaždina dogodilo se u drugom poluvremenu. Nakon nepune dvije minute igre u drugom dijelu domaća momčad je povela, a strijelac je bio Mateo Lisica, kojega je trener pulske momčadi Paolo Tramezzani tek uveo u igru.

Slavko Blagojević je uputio odličnu loptu za Lisicu koji se uspio ubaciti iza zadnjeg obrambenog igrača gostujuće momčadi, a potom lijevom nogom prebaciti istrčalog vratara Olivera Zeleniku.

"Džokerom s klupe" pokazao se i Hamza Jaganjac koji je u igru ušao u 52. minuti, a deset minuta poslije pogodio za 2-0. Ponovno je pulska momčad iskoristila visoko postavljenu gostujuću obranu, kojoj se nakon dodavanja Emmanuela Ekonga iza lea ubacio Jaganjac i završio akciju svojim prvim pogotkom za Istru 1961 u četvrtom nastupu.

Postigla je domaća momčad u 79. minuti i treći pogodak, ali je slavlje Mateja Vuka pokvario VAR. Gol je poništen zbog zaleđa u kojem se našao Emmanuel Ekong prije nego što je dodao loptu Vuku.

Imao je i Varaždin priliku doći do pogotka. No, u 82. minuti je Domagoj Drožđek pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Marko Dabro nije uspio s nekoliko metara poslati u nebranjenu mrežu pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Ante Terzić iz Podstrane. 

Posebnost 35. kola Hrvatske nogometne lige je izlazak nogometaša u pratnji djece koja nose majice Plazma Sportskih igara mladih. Time se obilježava dan osnutka koje ovo masovno sportsko natjecanje slavi 21. svibnja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju i u Sloveniji. I nogometni savezi spomenutih država će ovog vikenda na isti način pružiti podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 12:03