StoryEditorOCM
Domaći nogometTežak poraz

Potop i poniženje Dinama u Koprivnici: domaćin potpuno razbio izgubljene Modre, ‘fenjeraš‘ im očitao veliku lekciju

Piše R. R.
21. rujna 2024. - 19:30

Težak poraz doživio je Dinamo na gostovanju u Koprivnici, četvrti zaredom ove sezone. Modri su došli po iskupljenje za najteži europski poraz kluba prije četiri dana u Muenchenu te započeti novi pobjednički niz na domaćim travnjacima koji je prekinut maksimirskim porazom od Hajduka prije osam dana. Ti su rezultati doveli i do promjene na Dinamovoj klupi, na kojoj je u ulozi glavnog trenera debitirao Sandro Perković, dosadašnji pomoćnik smijenjenog Sergeja Jakirovića.

Gostovanje kod zadnje momčadi na ljestvici hrvatskog prvenstva činilo se idealnom prilikom za uspješan Perkovićev debi, a on je odlučio postaviti prilično ofenzivnu postavu s Petkovićem u vrhu napada, Pjacom i Cordobom na krilima te napadački orijentiranim veznjacima Martinom Baturinom i Lukom Stojkovićem. No, trener Slaven Belupa Mario Kovačević postavio je momčad koja se znala dobro nositi s takvim, napadački nastrojenim Dinamom pa smo svjedočili još jednom potopu hrvatskog prvaka, čija obrana je i dalje porozna.

image
Ranko Šuvar/Cropix

 U 32. minuti Dinamo je novu lijepu akciju okrunio vodećim golom. Po desnoj strani se u kazneni prostor sjurio Juan Cordoba, vidio utrčavanje Brune Petkovića, uputio prizemno dodavanje, a Dinamov kapetan je preciznim udarcem s oko 11 metara svladao Ivana Suška.

Pogodak gostiju, međutim, nije demoralizirao domaće igrače nego proiizvelo pozitivan šok. Dinamova obrana je opasno visila, a popustila je u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu. Raspoloženi Ivan Nevistić je inicijalno spasio mrežu obranivši udarac Ivana Dolčeka koji je sam izašao pred njega, ali je na odbijenu loptu naletio Ljuban Crepulja i sa 18 metara pogodio pod prečku za poravnanje.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Drama za Modre počinje u drugom poluvremenu, ponovno je u glavnoj ulozi nekadašnji igrač Hajduka Dolček. U razmaku od jedne minute utakmica rasplela na stranu domaće momčadi. Prvo je u 66. minuti Stefan Ristovski, koji je ušao na početku drugog poluvremena, udarcem glavom poslao loptu u prečku. Na drugoj strani je minutu poslije pogriješio Ogiwara i omogućio Dolčeku da sam krene na Nevistića. Dinamov vratar je izašao prema igraču Slaven Belupa i inicijalno spasio mrežu. Međutim, Dolček je povratnom loptom pronašao Adriana Libera, koji je s ruba kaznenog prostora pogodio nebranjenu mrežu za 2-1.

Taj je rezultat na semaforu stajao samo sedam minuta, a mogao je biti promijenjen već u 72., kad je Bruno Petković pucao glavom sa sedam metara, ali je Ivan Sušak obranio i onemogućio Dinamu da dođe do izjednačenja. Dvije minute poslije Slaven je došao do dva gola prednosti. Udarac Agbekpornua uspjela je blokirati Dinamova obrana, ali je prvi na odbijenoj lopti bio Ivan Dolček i svladao nemoćnog Nevistića za 3-1.

Nevjerojatan rasplet ovog dvoboja i pobjedu Koprivničana "zacementirao" je Ilija Nestorovski u 77. minuti, kad je preciznim udarcem sa desne strane kaznenog prostora pogodio suprotnu malu mrežu za konačan rezultat.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Do kraja susreta Nevistić je i spasio pokušaj Butića. Teška blamaža Dinama, potpuni raspad sustava,, poraz koji jako boli i koji će ostaviti teške posljedice na Modru svlačionicu. Ovo je i veće poniženje od onoga u Münchenu u Ligi prvaka. Slaven Belupo je u ovoj utakmici bio značajno bolja momčad i zasluženo je okončao susret s ogromnom, uvjerljivom pobjedom 

Dinamu će očito trebati "teški reset", ovo je rasprodaja ugleda i to izuzetno velika, za igrače koji su toliko plaćeni ovakve stvari su neoprostive. Na potezu je Uprava Dinama koja preko ovoga ne smije prijeći olako...

image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
image
Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 19:48