StoryEditorOCM
Domaći nogometaudijencija

Papa Franjo primio Vatrene i blagoslovio ih pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj

Piše Sport SD
5. lipnja 2024. - 10:27

Papa Franjo primio je jutros u Vatikanu vodstvo i nogometaše hrvatske nogometne reprezentacije. Na početku audijencije Papa je reprezentaciji čestitao na osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru. 

Podsjetio je Papa da je nogomet globalni fenomen.

- To mogu i sam posvjedočiti, jer dolazim iz zemlje gdje je sve ovo življeno na najsnažniji mogući način, izjavio je Papa koji je rođen u Argentini, a čija je reprezentacija u Kataru pobijedila Hrvatsku u polufinalu i potom osvojila prvenstvo, javlja IKA.

Hrvatskoj momčadi poručio je da, igrajući nogomet, ima čast predstavljati svoj narod, naglasio je i važnost zajedništva. 

- Upravo biti momčad je aspekt u športu koji volim naglasiti, zato što je usporedba društvenoga života, u različitim ambijentima u kojima se zajedno s drugima živi i radi. Individualni potezi su važni, maštovitost, kreativnost... No, ako prevlada individualizam, onda se narušava cjelokupna dinamika i ne dostiže se cilj, poručio je Papa Franjo.

Pritom je istaknuo i ostale vrijednosti poput osjećaja časti, prijateljstva i bratske kolegijalnosti, odanosti i samokontrole.

- Ne zaboravite nikada da se navijači, osobito mladi, ugledaju u vas, vaša uloga prelazi športsko okružje i postaje model ostvarenoga života i uspjeha, poruka je Pape.

Potom je udijelio blagoslov i zamolio sudionike da i oni mole za njega.

Prije susreta s papom Franjom, igrači i stručni stožer su u pratnji zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška obišli baziliku sv. Petra. Tom prilikom igrači su se fotografirali ispred groba sv. Ivana Pavla II., na 21. obljetnicu početka njegovoga 100. apostolskog putovanja na kojem je pohodio Rijeku, Dubrovnik, Osijek i Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 16:05