StoryEditor
Domaći nogometsvečani čin

Otkrivena najbolje čuvana tajna hrvatskog nogometa: za televizijska prava ponude poslalo čak sedam tvrtki

12. svibnja 2020. - 16:12

Posredstvom šture vijesti na internetskoj stranici Hrvatski je nogometni savez izvijestio svekoliku javnost o zaključenju međunarodnog poziva glede prodaje televizijskih i svih povezanih medijskih prava za natjecanja i utakmice (u vlasništvu HNS-a).

Zaprimljeno je čak sedam ponuda: pet inozemnih te dvije hrvatske (jedna je od aktualnog nositelja TV prava, Hrvatskog telekoma). Postupku otvaranja nazočili su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednik HNS-a Robert Markulin, tajnik HNS-a Vladimir Iveta te tajnik oformljenog Povjerenstva Jurica Bodrožić. Također i predstavnici klubova HT Prve lige, kao i javnobilježnički prisjednik Boro Bubnjić.

To su ujedno sve informacije koje su u HNS-u odlučili podijeliti medijima. Prije održavanja skupa svi su članovi Povjerenstva morali potpisati izjavu kojom će zaštititi povjerljivost podataka u svezi međunarodnog poziva o prodaji TV prava. Činu otvaranja kuverti predstavnici klubova nisu nazočili. Oni su vidjeli tek zapečačene kuverte i imena agencija koje su ih uputile.

Sa svim potencijalnim kupcima TV prava čelnici HNS-a će do 31. svibnja obaviti konkretne razgovore. O rezultatima će biti naknadno obaviješteni i klubovi, a konačnu će odluku o prodaji TV i ostalih prava donijeti Izvršni odbor HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 17:50