StoryEditorOCM
Domaći nogometu-21 izbornik

Olić prokomentirao ozljedu Prpića, osvrnuo se i na Durdova: ‘Radovat ćemo se da bude tu‘

Piše Frane Vulas
15. listopada 2024. - 21:10

U susretu punom preokreta Hrvatska U21 reprezentacija je golom Luke Vuškovića svladala Grčku u Koprivnici 3:2 i izborila drugo mjesto u skupini kvalifikacija te play off za plasman na Euro. Vodila je Hrvatska 2:0, Grci su se ekspresno vratili u susret, ali je gol Vuškovića u 76. minuti donio Hrvatskoj trijumf. Zadovoljno je nakon susreta bilo lice izbornika Ivice Olića.

- Čestitam dečkima na dobroj utakmici, usudio bih se reći ludoj s obzirom da smo vodili na kraju prvog poluvremena 2:0 pa u minutu-dvije sve to prosuli. Nije bilo lako reagirati poslije toga. Dečki su odlično reagirali, kao momčad. To me posebno raduje, kada vidim da ovi dečki ginu jedan za drugoga i ostavljaju srce na terenu – rekao je Olić.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Imali smo u drugom poluvremenu nekoliko jako dobrih prilika. Mora se priznati da su ih imali i Grci. Imali smo sjajne prilike, a na kraju smo zabili iz prekida kojeg sam toliko dozivao jer imamo strašne igrače koji to mogu. Vuškoviću je zabijanje u klubu već postalo navika, a sada je i za reprezentaciju zabio itekako važan gol. Skakao sam im po glavi zbog prekida, imamo Vušku koji je praktično u tome neobranjiv, ne može ga gotovo nitko zaustaviti. Imamo i Belju i druge visoke igrače – dodao je Olić.

Grčka je bila neugodan protivnik?

- Grčka je jedina momčad koja je pobijedila najbolju momčad skupine Portugal. Bilo je 2:1, a trebalo je biti i tri ili četiri gola u protivničkoj mreži. Imaju iskustvo, imaju dosta igrača 2002. i 2003. godišta. Znali smo da su dosta neugodni, ali vjerovao sam da ih možemo pobijediti kvalitetnom igrom – rekao je Olić.

Ždrijeb play offa je u četvrtak?

- Iskreno nisam puno obraćao pažnju ni na mogući direktan plasman, niti na play off. Koga god dobijemo za protivnika moramo dobro izanalizirati protivnika i dobro se pripremiti. Ako budemo igrali kao u ovom susretu protiv svakog u baražu imamo šanse - rekao je Olić.

Kakva je situacija oko ozljede Dominika Prpića?

- U ono malo vremena što sam mogao vidjeti u poluvremenu, s obzirom da smo tada imali dosta konfuznu situaciju i nisam imao puno vremena, samo mi je rekao da je osjetio bol u zglobu i da je zbog toga morao izaći. Nadam se da nije ništa ozbiljnije – vjeruje Olić.

image


 

Damir Krajac/Cropix

Kako je izgledalo u svlačionici u poluvremenu nakon dva primljena pogotka u razmaku od minute?

- Nije bilo lako, ali pokušali smo igrače podignuti psihološki. Nije lako ovako mladoj momčadi kada primi dva gola u dvije minute. Momci su odlično reagirali. Imamo i klupu koja može dati dodatni impuls. Pokušavamo napraviti atmosferu i zajedništvo kakvo ima A reprezentacija.

Koliko ste zadovoljni debitantom Barzićem?

- Nije mu bilo lako, ušao je praktično s klupe, bez zagrijavanja. Momčad mu je pomogla. Što je utakmice dulje trajala, bolje se osjećao na terenu. Radujem se njegovom prvom nastupu. Nadam se da će nastaviti igrati u klubu i da će biti s nama na sljedećim okupljanjima.

image
Vojko Basic/Cropix

Podiglo se dosta prašine oko nepozivanja Bruna Durdova. Hoćete li ga zvati ako nastavi ovako igrati za Hajduk?

- Naravno da je pod našim okom. Naravno da ćemo se radovati da bude tu – kazao je Olić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 21:10