StoryEditorOCM
Domaći nogometužežin utakmice

‘Ogulinska haubica‘ danas prijeti Hajduku, ‘izbušio‘ je ‘bijele‘ osam puta, ali je promijenio dres i ostao bez baruta

Piše Nikola Patković/SN
8. studenog 2023. - 12:04

Kristijan Lovrić dosad je u profesionalnoj karijeri zabio 74 gola. Rijetki su klubovi koji nisu pali pod kanonadom iz njegove haubice. Međutim, od dolaska u Osijek, Lovrićeva haubica prilično je utihnula. Još uvijek se traži, o čemu dosta govori i podatak o samo šest golova i sedam asistencija u 51 utakmici. Ipak, Lovrić nije zaboravio igrati nogomet, i mnogi su uvjereni da se može vratiti na razine iz Gorice, a navijači Osijeka bi potpisali da taj novi početak bude u derbiju protiv Hajduka, kluba koji mu je u Gorici bio omiljena mušterija. Zabio im je osam golova, što je najviše od svih suparnika.

- Nisam znao. Znam da sam im zabio dosta, ali da sam im zabio najviše, e to nisam znao.

Međutim, nijedan niste zabili u dresu Osijeka...

- E, to je velika šteta. Je li danas vrijeme za to? Što da kažem? Vrijeme je u svakoj utakmici, lopta neće u gol čak i kada mislim da će sigurno ući. No, da, lijepo bi bilo zabiti, ali puno je važnije da mi pobijedimo.

Pokazali ste nedavno na Poljudu da se to može. Koliko ta utakmica može biti pokazatelj za ovaj derbi?

- Bit će dosta drugačija utakmica, prije svega jer igramo na našem stadionu, pred našim navijačima. Naravno da će se i Hajduk nešto pitati, ali ako budemo u izdanjima kao na Poljudu i protiv Istre, onda nema straha. Čak smo i protiv Gorice bili dobri, sve do tog drugog gola. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali vjerujem u pozitivan ishod za nas.

image

Stjepan Tomas i Kristijan Lovrić

Ronald Gorsic/Cropix

Što se promijenilo dolaskom Zorana Zekića?

- Mogu reći samo riječi hvale, od pristupa prema igračima, treninga, osobnih razgovora... Sve je podignuto na jedan viši level. Primjerice, kod trenera Tomasa s nama su razgovore više obavljali njegovi pomoćnici, a ne on. Kod trenera Zekića, to je drugačije. Prvi put radim s njim, i mogu reći da sam oduševljen.

Bez obzira na to što je Zekić rekao da je šokiran vašim stanjem, iako to nije dodatno pojasnio?

- Ne znam na što se to odnosilo. Nismo o tome razgovarali, pa ne mogu ni komentirati.

Kako se vi osjećate?

- Svi znaju da se ja u Osijeku osjećam lijepo. I u klubu i izvan kluba. Pogotovo kada su rezultati dobri, onda je sve fenomenalno. Život u Osijeku je odličan, i s te strane nemam nikakvih prepreka. No, taj segment pritiska koji stavljam sam sebi, očito još uvijek nisam premostio, kako bih dao sve od sebe, ono što sam, primjerice, davao u Gorici. Naravno, Osijek je puno veći klub od Gorice, koji teži nečemu većem, pa je logično da si svaki igrač stavlja pred sebe dodatne ciljeve, a onda i taj pritisak. U Gorici je to sve bilo puno laganije, mogao sam si priuštiti da šutnem 20 puta po utakmici na gol bez posljedica, a ovdje je to sve puno kompleksnije. Mi smo momčad koja mora početi davati više, koja mora početi osvajati, i to stvara očito ogroman pritisak na puno nas, igrača.

Trener vas u posljednje vrijeme stavlja i na "desetku" i na tzv. usko krilo. Kako na to gledate?

- Otkako sam došao podređen sam momčadi, i zaista mi nije bitno na kojoj ću poziciji biti. U karijeri sam igrao čak i beka, dok sam imao defenzivne sklonosti (hahaha). Dakle, nije mi problem zaigrati tamo gdje trener misli da mu mogu najviše pomoći, i ja ću na svakoj poziciji nastojati pružiti maksimum. Kada bi mi rekao da stanem na gol, što, sva sreća, ne treba, jer je Malenica u top formi, ja bih stao na gol i dao sve od sebe za momčad.

Što se događa s udarcem koji ste brendirali? Gdje je nestao? Jeste li analizirali to, pokušavate li nešto mijenjati?

- Prije svega, pokušavam se koncentrirati na stvari koje u Gorici nisam radio dobro, njih mijenjati, i puno mi je veći fokus na tome, a možda sam zato zapostavio prednosti po kojima sam poznat. Želim biti kompletniji, nadograditi segmente koji mi nedostaju, a onda mi se dogodilo da su oni u kojima sam bio najbolji, pali. Osim toga, druge momčadi su se za mene počele drugačije spremati, dok sam bio u Gorici, suparnici me ni blizu nisu tako ozbiljno shvaćali. Poanta je da nešto moram mijenjati, i mislim da i trener na tom tragu gleda, pa mi traži neku drugu poziciju. Činjenica je da ne mogu živjeti samo na udarcu, jer je nogomet puno više od toga, ali nastojim svakim treningom i utakmicom biti bolji.

Kakva je atmosfera u svlačionici, s obzirom na turbulencije, i koliko Osijek može ove sezone?

- Atmosfera je odlična, a dolaskom trenera Zekića to je podignuto na još jednu višu razinu, jer je generator dobre atmosfere. Možemo puno, ali ne znam što je to. Vidjet ćemo na kraju kada se, što se kaže, mrtvi broje. Neću reći da ćemo osvojiti prvenstvo ili Kup, ali znam da mi to svi želimo. Vidim na licima svih nas, od Ramona, preko Juge, našeg kapetana, Braleta, Brleka, malog Domagoja..., koliko patimo kada ne ide onako kako bismo željeli. Vjerujte, motivacija nikada nije sporna. Treba puno borbe, odricanja, i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:13