StoryEditorOCM
Domaći nogomettko je novi vatreni?

Igrao je Superkup protiv Bayerna, poziv je stigao kad je zaigrao u HNL-u: ‘Zvali su me i rekli da se spremam za Zagreb‘

Piše Iva Majić
13. studenog 2023. - 20:02

Zlatko Dalić pozvao je Marca Pašalića za završne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Desni krilni igrač Rijeke dosad nije nastupao za A selekciju niti je imao pretpoziv za ovaj ciklus.

- Iznenadio sam se pozitivno. Još uvijek sam u šoku, život mi se promijenio u sekundi. Zvao me gospodin Raić (sportski direktor Rijeke Darko Raić Sudar) i rekao mi da se moram spremati za Zagreb, što brže. Ostvario mi se tako najveći životni san. Ovo mi je i motivacija da budem bolji. Na terenu uvijek dajem 101 posto, a tako ću igrati i u reprezentaciji ako dobijem priliku - počeo je Pašalić.

Ovaj 23-godišnjak rođen je u Njemačkoj, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. U mlađim uzrastima nastupao je za Hoffenheim i Karlsruhe te druge momčadi Stuttgarta i Borussije Dortmund. U HNL je stigao početkom srpnja ove godine bez odštete, dok je klub s Rujevice još uvijek vodio Sergej Jakirović.

Jednom je u natjecateljskoj utakmici nastupio i za prvu momčad Borussije i to protiv Bayerna. Bilo je to u Superkupu 17. kolovoza 2021, kada su Bavarci slavili s 3:1.Trenutno u 19 nastupa u domaćem prvenstvu ima upisanih sedam pogodaka i dvije asistencije.

- Vrlo sam zahvalan na prilici, imam čast upoznati dečke o kojima sam sanjao. Čekaju nas dvije najbitnije utakmice. Odradit ćemo to maksimalno dobro, s puno energije. Dolazak u Rijeku za mene je bio pun pogodak. Kad sam potpisivao, imao sam taj osjećaj. Ispala je to najbolja odluka u mom životu - zaključio je o pozivu u reprezentaciju Pašalić za službenu stranicu Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:03