StoryEditorOCM
Domaći nogometproblem koji traje

Novi skandal, najgori travnjak u HNL-u nakon Žapera i Kalinića uzeo i treću žrtvu: ‘To je smrt za igrače!‘

Piše Predrag Jurišić/SN
26. veljače 2024. - 17:03

Nakon 1:1 remija u prvenstvenom okršaju u petak, nogometaši Lokomotive u utorak će u 15 sati u Kranjčevićevoj opet odmjeriti snage s Osijekom.

Ovaj put u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, bit će to utakmica nakon koje ćemo sigurno dobiti pobjednika, budući da se u slučaju neodlučenog rezultata igraju produžeci, a ne bude li ni tada odluke, izvodit će se 11-erci za prolaz u polufinale.

Lokosi će, po svemu sudeći, na toj utakmici biti bez prvoga vratara Nikole Čavline. Tijekom prvoga poluvremena dvoboja u petak Čavlina je nakon ispucavanja lopte zatražio liječničku intervenciju, ostao je na vratima do odlaska na odmor, ali ga je u nastavku zamijenio Šubarić, pišu Sportske novosti.

Ozljede Kalinića i Žapera

Ozlijedio je Čavlina koljeno, nakon prvih pregleda bilo je nemoguće postaviti pravu dijagnozu, pa će vratar Lokosa u ponedjeljak ići na pregled magnetskom rezonancijom. I tek će se nakon tog detaljnog pregleda znati težina ozljede, kao i način liječenja - konzervativnom metodom ili će možda morati na operaciju koljena.

image

Zagreb, 230124.
Stadion Maksimir.
Zaostala utakmica 4. kola HNL-a, Dinamo - Lokomotiva.
Na fotografiji: Nikola Cavlina.
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Goran Mehkek/Cropix

Očajni travnjak u Kranjčevićevoj, eto, uzeo je još jednu žrtvu. Podsjetimo, u prosincu 2021. godine, vratar Hajduka Lovre Kalinić na utakmici s Lokomotivom (3:3) ozlijedio je ligamente koljena i morao je biti operiran, pauzirao je godinu dana. Prije devet dana, na utakmici Rudeš - Hajduk (0:2), na nosilima je s travnjaka, zbog identične ozljede, iznesen Mihael Žaper i za njega je ova natjecateljska sezona završena.

U petak je koljeno nastradalo i Čavlini, nitko nije bio pokraj njega, nije bilo nikakvog duela i sve se te ozljede pripisuju lošem travnjaku...

- Taj je teren “smrt” za igrače! Vjerujem da Čavlina nije pretrpio tešku ozljedu poput Kalinića i Žapera, ali koljeno je nastradalo i u ponedjeljak ćemo znati o čemu je točno riječ - rekao je trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

Dodao je potom sljedeće riječi:

- Utakmica s Osijekom bila je teško gledljiva, malo je tu bilo dobrih poteza. Velik dio razloga za taj loš nogomet neprijeporno treba pripisati lošem travnjaku. Možda na prvi pogled s tribine, ili na malom ekranu, taj teren izgleda dobro, ali nakon 20-ak minuta igre počinje se raspadati i igrači su u velikim problemima. Padne li kiša do utorka, a najavljuje se, travnjak će biti u još lošijem stanju nego što je bio u petak - kaže Čabraja.

image
Damir Krajac/Cropix

Problem se mora riješiti

Ti su hibridni tereni, očito je, dali svoje. Sjajan je bio potez Hrvatskog nogometnog saveza kad je prije nekoliko godina investirao u prvoligaške travnjake, međutim, ti tereni imaju rok trajanja, moraju se adekvatno održavati i obnavljati. A to nije dosad učinjeno i sad smo opet tu gdje smo bili prije HNS-ova ulaganja u terene.

Zakazale su ponajprije lokalne samouprave čija je to, u suradnji s klubovima koji koriste gradske stadione, bila zadaća. A i HNS bi se opet morao uključiti u rješavanje tog velikog problema.

Dodajmo da Čabraja za kup-utakmicu s Osijekom može računati na Mersinaja i Smakaja, koji su u petak dobili treće žute kartone u prvenstvenom dvoboju. No ti se kartoni ne prenose iz jednoga u drugo natjecanje (prenose se samo crveni kartoni), pa će obojica nogometaša biti među kandidatima za nastup s Osijekom u četvrtfinalu Kupa. A preskočit će prvenstveni okršaj protiv Slavena Belupa u subotu u Koprivnici...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:29