StoryEditorOCM
Domaći nogometsvi su složni

Navijači bijesni zbog presude Vuškoviću: ‘Mladoj osobi se uništava život zbog sustava, dokazao je da ne laže‘

Piše Sport SD
27. kolovoza 2024. - 15:55

Loše vijesti stigle su za 22-godišnjeg Marija Vuškovića iz Švicarske. Naime, za braniča HSV-a sportski sud CAS u Lausannei donio je presudu u slučaju doping i odredio kaznu od četiri godine suspenzije. 

Vušković tako ne može igrati nogomet profesionalno još dvije godine, točnije do jeseni 2026. godine. Bio je ovo posljednji korak Vuškovića za dokazivanje nevinosti nakon što je prošao na poligrafu, no sud je odlučio uvažiti izvješća antidopinške agencije WADA-e i uzorke koji su pokazivali da je bio pozitivan na doping. 

Mario Vušković suspendiran na četiri godine! Stigla najgora moguća vijest za bivšeg hajdukovca

Teško je i unatoč ovoj presudi povjerovati da su suci i agencija u pravu te još manje da je Mario koristio ijednu od zabranjenih supstanci, a s tim se slaže niz ljubitelja nogometa, posebice onih u Njemačkoj.

image
Marcus Brandt/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

03 February 2023, Hesse, Frankfurt/Main: Mario Vuskovic, a player for second-division soccer club Hamburger Sportverein (HSV), is in the dock of the German Football Association (DFB) Sports Court. A doping test carried out on the player on September 16 revealed the presence of erythropoietin (EPO). Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via Afp

Društvene mreže i ranije su bile pune fotografija s natpisima ‘free Vuskovic‘, a sad tek gore. Neki idu toliko daleko da uspoređuju ovaj slučaj s onim kineskih sportaša s Olimpijskih igara i Janicka Sinnera. 

- Nada umire posljednja. Danas je umrla. Sve najbolje Mario, zauvijek si jedan od nas - poručio je jedan navijač na X-u, a slijedi ga niz drugih, ovo su neki od komentara:

- Unatoč apsolutnoj nepravdi i ovoj skandaloznoj presudi, želio bih od srca zahvaliti Timu Walteru i Jonasu Boldtu na njihovoj predanosti Mariju.

- Zanemarimo na trenutak sportsku perspektivu, puno snage i pune solidarnosti s osobom Mariom Vuškovićem. Nevina osoba kao Mario je stradala prema načelima i ovlastima WADA-e te su mu ukradene četiri godine života.

- Mario Vušković ostaje suspendiran još 2 godine. Unatoč njegovim opravdanim sumnjama na sustav. Unatoč tome što su stručnjaci stali na njegovu stranu. Unatoč položenim testovima na poligrafu gdje je dokazao da ne laže. Čini se da se mladoj osobi uništava život da bi se održala nepovredivost sustava.

- Mario Vušković će zauvijek biti dio HSV-a. Cijeli ovaj proces je bio upitan kao i postupci antidopinških agencija. 

- Ako kao neutralni promatrač promatrate dokaze za i protiv Vuškovića, onda za Marija ne možete reći ništa drugo osim oslobađajuću presudu. Za mene najveći skandal u dugo vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 01:59