stdClass Object ( [id] => 1255461 [title] => Moćna Kaštel Gomilica, Bakotić i Rajčić stvorili su igračine: ‘Livaja je bio buco pun energije, a Pašalić robot‘ [alias] => mocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Gomilica, misto moje malo, koliko je samo velikana dalo... Mogla bi pjesma oslikati sretan trenutak GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, osobito poznatog nogometnog kluba nekad znanog i kao Jugovinil, koji je toliko talenata podario Hajduku, ali i ukupno našem nogometu.

Marko Livaja i Mario Pašalić friško su osvojili brončanu medalju na Mundijalu u Kataru, a Roko Jureškin je prije toga debitirao za mladu “do 21” reprezentaciju, što je samo dokaz više kako se u školi baluna Kaštel Gomilice neprestano stvara.

Ispisana je tako nova blistava stranica klupske povijesti, s naglaskom na - svjetsku broncu! Dvije bronce: i Marko i Mario!

Svratili smo do GOŠK-a, tamo Ante Rajčić radi s mladima, od 1998. evo već 24 godine tu je trener i ima zapaženog uspjeha. Našli smo ga okruženog dječacima i djevojčicama, ne trebate se čudit da i curice treniraju. Po dogovoru darovite šalju u – Hajduk. U Poljudu je i ženska sekcija. GOŠK je vezan za Hajduk dogovorom o suradnji.

Stručnjak u mirovini

Društvo nam je pravio Petar Bakotić, danas već stručnjak u mirovini, a za njega se, fetivog iz Kaštel Gomilice veže priča o napretku, zamahu što ga je doživio ondašnji Jugovinil. Ranije se treniralo na “ceneri”, šljaci od Jugovinila, kasnije je došla trava...

Dočekao nas je predsjednik kluba Toni Tarašić, sretan što pišemo priču o GOŠK-ovu rasadniku baluna, obratio se Bakotiću:

- Drago mi vas je, šjor Pero, opet vidjet ovdje. Ovo je vaša kuća, naša su vam vrata uvijek otvorena, dođite kad god možete!

Okrenuo nam se:

- Jako smo ponosni na sve igrače i ljude koje smo stvorili - kaže predsjednik.

Dovoljno je ući u kafić Balun na stadionu, odmah se uoči kako drže do svojih majstora koji su pronijeli slavu. Tamo su portreti i dresovi velikana, od Mićuna Jovanića i Slaviše Žungula, preko sadašnjih vedeta Marka Livaje i Marija Pašalića, Antonija Milića, Branimira Cipetića...

- Fali Jureškin – primjećujemo.

- Polako, doći će i dres Pise – obećaje tata Siniša, u društvu je s predsjednikom Tarašićem.

Fama o talentima u Gomilici počela je krajem šezdesetih kad su pioniri Jugovinila na Starom placu Hajduka, u predigri derbija protiv Dinama, tukli “bile tiće” sa 4:2...

---

image

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix
---

Naljutili Biću Mladinića

- Biće Mladinić koji je trenira’ Hajdukovu dicu toliko se naljutio da je već po izlasku s terena, na one male skaline ispred starog Doma počeo kidat iskaznice svojih igrača. Pričao mi je Joško Gluić da se prestrašio da će i njegovu iskidat. Glujo je “preživio”, postao i prvotimac, ali se potpuno reorganizirala momčad juniora Hajduka. Više od polovice Mladinić ih je tada potjerao – prepričava nam Petar Bakotić legendu s te utakmice i dodaje:

- Na Stari plac su odmah dozvali Jovanića i Prkića od naših, Ivica Prkić je bio veliki talenat, međutim bilo mu je lakše ić u Šibenik. Koju godinu kasnije pozvali su u Hajduk i Žungula, Slaviša je mlađi od Miće Jovanića...

Sluša nas Ante Rajčić:

- Što vam je Biće Mladinić bio za Hajdukovu školu, to je Pero Bakotić bio u našem klubu! - nije odolio da ne kaže.

Ante je Bakotićev igrač i učenik, pa prvo Bakotića da ispitamo:

- Ja sam se naslonio na Hajdukov sustav rada, to je uvijek bila posebna škola, pratio sam što rade i mnogo toga, pa i detalje unosio u naš rad ovdje. Bio je to kraj sedamdesetih, početak osamdesetih. Dao sam sebi tri zadatka: proširit bazu selekcije, nismo samo Gomilica, Kambelovac i Lukšić, nego cijela Kaštela. Drugo, sebe educirat kroz Hajduk i završit Višu trenersku i treće radit, radit, radit. Puno radit. Tako smo i Ivicu Vastića dobili u GOŠK-a. Njegov pokojni otac Bogdan meni ga je doveo u klub i rekao uzmite ga, vi radite dobro. S Ivicom su u školi nogometa osim mene radili Mile Gamulin i Ivica Rokov, a ja sam ga sa 16 ubacio u prvu momčad. Nego, kad se Biće Mladinić vratio iz Beograda, iz Partizana opet u Hajduk, ubrzo me predložio i postao sam instruktor Saveza – priča nam Bakotić.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Njegov posao nastavio je Rajčić, iz Kambelovca, za njega se veže kasniji uspon produkcije talenata iz GOŠK-a. Pokazuje nam sliku dječaka Milića i Livaje, a priča nam prvo o Pašaliću:

Ozbiljan, usmjeren

- Kao dijete Pašalić vam je odmah bio ka’ robot, ozbiljan, usmjeren, to ja kažem kao najveći kompliment. Samo ga je balun zanimao, ponašanjem je iskočio od ostalih. Bio je zreo od najmanjih nogu.

Livaja je pak omiljena i posebna tema.

- Marko je bio bucmast, bebast, isto tako zaljubljen u balun. Vidite ga na slici, bio je buco, ali pun energije, zatrčan. Gdje god bi vidio branku on bi odmah puca’ na nju. Po cijeli dan je igrao, ne samo u klubu nego u mistu. U Kambelovcu, u centru, gdje je Brce, tamo bi se na pjaceti klapalo na balun po cijeli dan i večer i bio je neumoran. Gladan baluna. Livaja je bio drugačiji od Pašalića, agresivniji, emotivniji, trebalo ga je znat smirit, da ne prelazi granicu – priča Rajčić s posebnim užitkom.

Pamti detalje:

- Jednom smo vodili 5:0 neku utakmicu, Livaja je zabio svih pet golova, ja ga izvadio da igraju malo i drugi, on se naljutio, obisio nos. Igrali smo na turniru Prvi koraci protiv Junaka ili Borca iz Glavica, ubijte me nisam siguran, ali vodimo 4:1, a trebali smo dobit dva razlike. Izvadim opet Livaju i dođemo na 4:4. Kažem ja Marku mo’š li zabit dva gola, a on kaže treneru sad ćete vidit, vratim ga u igru i tako i bude, zabio je dva, mi dobijemo. Sve je to u malom uzrastu, od desetak godina, na malom terenu, mogao sam vadit i vraćat igrače... Zapazio ga je Franko Bogdan i odveo dalje.

---

image

Pioniri GOŠK-a, četvrti s desna Marko Livaja

Vojko Bašić/Cropix
---

Ljevaci lucidniji

Livaja i Pašalić ekstra su primjeri, a darovitih ima, eto Jureškin novi.

- Ima nešto specifično kod njega, rođen je kao i Vastić, 29. rujna. Otišao je brzo u Slovačku, sad je već u Italiji. Lijepo je i da nas se igrači sjete, doniraju balune... I ovo da znate, većinom ljevaci uspijevaju!

Sluša nas Bakotić, pa kaže:

- A što bi drugo govorio Luka Kaliterna, nego da su ljevaci inteligentniji i lucidniji igrači!

U čemu je tajna ovog podneblja, podno Kozjaka, uz more, pitamo, nude nam objašnjenje:

- Rano prepoznavanje talenata! Mi smo vam ovdje ekstra talentirani. Kaštelani su miješani, Livnjaci, Duvnjaci, to ka’ Tomislavgrad, pa naša Zagora, ima i Hercegovaca plus domaći svijet. Kad se to pomiješa, eto ti genetika, ona radi svoje! – poentirao je Rajčić.

Odlazimo iz Kaštel Gomilice puna srca, a toliko nam je puta Kaštelanin Ivica Močić, nesuđeni funkcioner Hajduka, kazivao kako je uzlet škole GOŠK-a vezan i za detalj kad su on iz firme Kaštelanka i Siniša Jureškin potaknuli da se napravi igralište s umjetnom travom i dotjera infrastruktura. Ima od toga već neko vrijeme, a i to je dalo zamah GOŠK-u...

Sve do medalja s Mundijala!

---

Sedam majstora iz Kaštela

Mićun Jovanić

Rođen je 29. srpnja 1952., a preminuo je 26. srpnja 2010, rodio se u Splitu, a preminuo u Kaštel Gomilici. Vrstan tehničar, uspoređivan svojedobno s Juricom Jerkovićem, navijači te generacije svađali su se tko je bolji, Jure ili Miće, a nema bolje kvalifikacije od te konstatacije. Doveo ga je Ivić u Anderlecht, kasnije je bio trener u nižim ligama, vodio je i Splita... 

Slaviša Žungul

Rođen 28. srpnja 1954., neprežaljeni je golgeter Hajduka, jer je naprasno sa 24 godine otišao nakon jeseni 1978. mimo svih propisa i dozvola i nikad se nije vratio u europski nogomet. Preselio u SAD gdje je i danas. Isprva je smio igrati samo mali nogomet, postao je “Steve, king of indoor”, kralj malog baluna Amerike. Bio je “kobra” u šesnaestercu, spretan strijelac.

Ivica Vastić

Rođen 29. rujna 1969., prvi koji je iz Gomilice nastupio na Svjetskom prvenstvu, i to 1998., u dresu Austrije, ukupno pedeset nastupa i 14 golova za njih. Napadač, toliko dobar da su mu dali državljanstvo. Pionir, junior i prvotimac GOŠK-a, prije velike karijere. Probao u Hajduku, ali nisu u Poljudu trzali, otišao u Splita i dalje je sve povijest, Sturm, bečka Austria, LASK...

Antonio Milić

Rođen 10. ožujka 1994., obrambeni igrač, bio je u krugu aktualnih reprezentativaca i upisao tri nastupa u A vrsti, ali nije opstao. Svejedno, ostvario je zavidnu karijeru. Nakon igranja za Hajduk otišao je u prosincu 2014. u Belgiju, nastupao za Oostende i Anderlecht, u Španjolskoj za Rayo Vallecano, dok je od siječnja 2021., dvije godine već član poljskog Lecha iz Poznana.

Mario Pašalić

Rođen 9. veljače 1995., krilo-vezni, standardan u reprezentaciji izbornika Zlatka Dalića, makar ne mora bit u prvih 11. Često i strijelac, iz veznog reda, s posebno istančanim osjećajem za gol. Iz Hajduka se prodao u Chelsea 2014., za dva milijuna eura, pa dalje na posudbi (Elche, Monaco, Milan, Spartak) sve dok ga Atalanta nije otkupila za 15 milijuna eura.  

Marko Livaja

Rođen 26. kolovoza 1993., Hajdukovo je aktualno - božanstvo. Desetka, fantazista i napadač, a u dresu reprezentacije u Kataru zabio je i pogodak. Nema što nije o njemu rečeno, od prvih koraka, dolaska u Hajduk i brzo u inozemstvo, već 2010. u milanski Inter i dalje. Početkom 2021. vratio se u Hajduk i raspalio široke navijače mase, donio trofej, kup kojeg odavna nije bilo...

Roko Jureškin

Rođen 29. rujna 2000., najnoviji na ovom popisu, nedavno je debitirao za mladu reprezentaciju Hrvatske i postigao gol, bek/krilo, skrenuo je pozornost na sebe. Stigao je prvo u Slovačku, u Sered, pa dalje u talijansku Pisu. Bek-krilo, moderan igrač, čeka šansu na sceni Italije i sanja serie A, a kako je krenuo samo je dokaz kako snažno kuca gomilička žila kucavica.

---

---

Ima tu još poznatih...

Nisu samo sedmorica veličanstvenih potekla iz Gomilice, ima tu još talenata koji su poznati. Stariji će spominjati Ivicu Prkića, Jovanićeva vršnjaka koji je bio u Šibeniku, a mogao je u Hajduk po znanju. No, dobra mu je bila i druga liga zapad.

Pamti se Željka Šimičića i Denisa Putnika, bili su i u Hajduku, pa Mirka Renića koji je otišao u Monaco... U novije doba znani su Branimir Cipetić, junior Hajduka, reprezentativac BiH, danas član Lokomotive, pa Mario Ćurić u Hajduku i kapetan Šibenika, eno ga u Rusiji. Luka Dumančić je otišao u Lecce, Frane Maglica je u Zrinjskome...

U obratnom smjeru iz Poljuda u GOŠK-u su sada iskusni Tomislav Bušić, Goran Jozinović, Toni Pezo, Branko Čubrilo, svi bivši igrači Hajduka.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedam majstora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => sedam majstora 2 0 6669 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-10 10:06:08 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-10 13:13:24 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2023-01-10 12:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 223 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Moćna Kaštel Gomilica, Bakotić i Rajčić stvorili su igračine: ‘Livaja je bio buco pun energije, a Pašalić robot' [metakey] => GOŠK Kaštel Gomilica [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/10\/23929284.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/10\/23929289.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/10\/23929280.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/10\/23929274.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Petar Bakoti\u0107 i Ante Raj\u010di\u0107<\/p>","

Petar Bakoti\u0107 i Ante Raj\u010di\u0107<\/p>","

Pioniri GO\u0160K-a, \u010detvrti s desna Marko Livaja<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1441","hd_23929284_1920.jpg":"1920x1080","k_23929284_1280.jpg":"1280x1280","k_23929284_1024.jpg":"1024x1024","k_23929284_640.jpg":"640x640","k_23929284_480.jpg":"480x480","k_23929284_340.jpg":"340x340","k_23929284_220.jpg":"220x220","o_23929284_1280.jpg":"1280x960","o_23929284_1024.jpg":"1024x768","o_23929284_640.jpg":"640x480","o_23929284_480.jpg":"480x360","o_23929284_340.jpg":"340x255","o_23929284_220.jpg":"220x165","h_23929284_1280.jpg":"1280x854","h_23929284_1024.jpg":"1024x683","h_23929284_640.jpg":"640x427","h_23929284_480.jpg":"480x320","h_23929284_340.jpg":"340x227","h_23929284_220.jpg":"220x147","pp_23929284_1280.jpg":"1280x1628","pp_23929284_1024.jpg":"1024x1303","pp_23929284_640.jpg":"640x814","pp_23929284_480.jpg":"480x611","pp_23929284_340.jpg":"340x432","pp_23929284_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1332","hd_23929289_1920.jpg":"1920x1080","k_23929289_1280.jpg":"1280x1280","k_23929289_1024.jpg":"1024x1024","k_23929289_640.jpg":"640x640","k_23929289_480.jpg":"480x480","k_23929289_340.jpg":"340x340","k_23929289_220.jpg":"220x220","o_23929289_1280.jpg":"1280x888","o_23929289_1024.jpg":"1024x710","o_23929289_640.jpg":"640x444","o_23929289_480.jpg":"480x333","o_23929289_340.jpg":"340x235","o_23929289_220.jpg":"220x152","h_23929289_1280.jpg":"1280x854","h_23929289_1024.jpg":"1024x683","h_23929289_640.jpg":"640x427","h_23929289_480.jpg":"480x320","h_23929289_340.jpg":"340x227","h_23929289_220.jpg":"220x147","pp_23929289_1280.jpg":"1280x1628","pp_23929289_1024.jpg":"1024x1303","pp_23929289_640.jpg":"640x814","pp_23929289_480.jpg":"480x611","pp_23929289_340.jpg":"340x432","pp_23929289_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1393","hd_23929280_1920.jpg":"1920x1080","k_23929280_1280.jpg":"1280x1280","k_23929280_1024.jpg":"1024x1024","k_23929280_640.jpg":"640x640","k_23929280_480.jpg":"480x480","k_23929280_340.jpg":"340x340","k_23929280_220.jpg":"220x220","o_23929280_1280.jpg":"1280x928","o_23929280_1024.jpg":"1024x742","o_23929280_640.jpg":"640x464","o_23929280_480.jpg":"480x348","o_23929280_340.jpg":"340x246","o_23929280_220.jpg":"220x159","h_23929280_1280.jpg":"1280x854","h_23929280_1024.jpg":"1024x683","h_23929280_640.jpg":"640x427","h_23929280_480.jpg":"480x320","h_23929280_340.jpg":"340x227","h_23929280_220.jpg":"220x147","pp_23929280_1280.jpg":"1280x1628","pp_23929280_1024.jpg":"1024x1303","pp_23929280_640.jpg":"640x814","pp_23929280_480.jpg":"480x611","pp_23929280_340.jpg":"340x432","pp_23929280_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1172","hd_23929274_1920.jpg":"1920x1080","k_23929274_1280.jpg":"1280x1280","k_23929274_1024.jpg":"1024x1024","k_23929274_640.jpg":"640x640","k_23929274_480.jpg":"480x480","k_23929274_340.jpg":"340x340","k_23929274_220.jpg":"220x220","o_23929274_1280.jpg":"1280x781","o_23929274_1024.jpg":"1024x625","o_23929274_640.jpg":"640x390","o_23929274_480.jpg":"480x293","o_23929274_340.jpg":"340x207","o_23929274_220.jpg":"220x134","h_23929274_1280.jpg":"1280x854","h_23929274_1024.jpg":"1024x683","h_23929274_640.jpg":"640x427","h_23929274_480.jpg":"480x320","h_23929274_340.jpg":"340x227","h_23929274_220.jpg":"220x147","pp_23929274_1280.jpg":"1280x1628","pp_23929274_1024.jpg":"1024x1303","pp_23929274_640.jpg":"640x814","pp_23929274_480.jpg":"480x611","pp_23929274_340.jpg":"340x432","pp_23929274_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15148076 Threads: 1 Questions: 3165108830 Slow queries: 7083477 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235250953 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/mocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot-1255461 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/mocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot-1255461?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 429458 [name] => GOŠK Kaštel Gomilica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gosk-kastel-gomilica [link] => /tag/gosk-kastel-gomilica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedam majstora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Moćna Kaštel Gomilica, Bakotić i Rajčić stvorili su igračine: ‘Livaja je bio buco pun energije, a Pašalić robot‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/10/23929284.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Petar Bakotić i Ante Rajčić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/10/23929284.jpg [title] =>

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/10/23929289.jpg [title] =>

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/10/23929280.jpg [title] =>

Pioniri GOŠK-a, četvrti s desna Marko Livaja

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/10/23929274.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Gomilica, misto moje malo, koliko je samo velikana dalo... Mogla bi pjesma oslikati sretan trenutak GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, osobito poznatog nogometnog kluba nekad znanog i kao Jugovinil, koji je toliko talenata podario Hajduku, ali i ukupno našem nogometu.

Marko Livaja i Mario Pašalić friško su osvojili brončanu medalju na Mundijalu u Kataru, a Roko Jureškin je prije toga debitirao za mladu “do 21” reprezentaciju, što je samo dokaz više kako se u školi baluna Kaštel Gomilice neprestano stvara.

Ispisana je tako nova blistava stranica klupske povijesti, s naglaskom na - svjetsku broncu! Dvije bronce: i Marko i Mario!

Svratili smo do GOŠK-a, tamo Ante Rajčić radi s mladima, od 1998. evo već 24 godine tu je trener i ima zapaženog uspjeha. Našli smo ga okruženog dječacima i djevojčicama, ne trebate se čudit da i curice treniraju. Po dogovoru darovite šalju u – Hajduk. U Poljudu je i ženska sekcija. GOŠK je vezan za Hajduk dogovorom o suradnji.

Stručnjak u mirovini

Društvo nam je pravio Petar Bakotić, danas već stručnjak u mirovini, a za njega se, fetivog iz Kaštel Gomilice veže priča o napretku, zamahu što ga je doživio ondašnji Jugovinil. Ranije se treniralo na “ceneri”, šljaci od Jugovinila, kasnije je došla trava...

Dočekao nas je predsjednik kluba Toni Tarašić, sretan što pišemo priču o GOŠK-ovu rasadniku baluna, obratio se Bakotiću:

- Drago mi vas je, šjor Pero, opet vidjet ovdje. Ovo je vaša kuća, naša su vam vrata uvijek otvorena, dođite kad god možete!

Okrenuo nam se:

- Jako smo ponosni na sve igrače i ljude koje smo stvorili - kaže predsjednik.

Dovoljno je ući u kafić Balun na stadionu, odmah se uoči kako drže do svojih majstora koji su pronijeli slavu. Tamo su portreti i dresovi velikana, od Mićuna Jovanića i Slaviše Žungula, preko sadašnjih vedeta Marka Livaje i Marija Pašalića, Antonija Milića, Branimira Cipetića...

- Fali Jureškin – primjećujemo.

- Polako, doći će i dres Pise – obećaje tata Siniša, u društvu je s predsjednikom Tarašićem.

Fama o talentima u Gomilici počela je krajem šezdesetih kad su pioniri Jugovinila na Starom placu Hajduka, u predigri derbija protiv Dinama, tukli “bile tiće” sa 4:2...

---

image

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix
---

Naljutili Biću Mladinića

- Biće Mladinić koji je trenira’ Hajdukovu dicu toliko se naljutio da je već po izlasku s terena, na one male skaline ispred starog Doma počeo kidat iskaznice svojih igrača. Pričao mi je Joško Gluić da se prestrašio da će i njegovu iskidat. Glujo je “preživio”, postao i prvotimac, ali se potpuno reorganizirala momčad juniora Hajduka. Više od polovice Mladinić ih je tada potjerao – prepričava nam Petar Bakotić legendu s te utakmice i dodaje:

- Na Stari plac su odmah dozvali Jovanića i Prkića od naših, Ivica Prkić je bio veliki talenat, međutim bilo mu je lakše ić u Šibenik. Koju godinu kasnije pozvali su u Hajduk i Žungula, Slaviša je mlađi od Miće Jovanića...

Sluša nas Ante Rajčić:

- Što vam je Biće Mladinić bio za Hajdukovu školu, to je Pero Bakotić bio u našem klubu! - nije odolio da ne kaže.

Ante je Bakotićev igrač i učenik, pa prvo Bakotića da ispitamo:

- Ja sam se naslonio na Hajdukov sustav rada, to je uvijek bila posebna škola, pratio sam što rade i mnogo toga, pa i detalje unosio u naš rad ovdje. Bio je to kraj sedamdesetih, početak osamdesetih. Dao sam sebi tri zadatka: proširit bazu selekcije, nismo samo Gomilica, Kambelovac i Lukšić, nego cijela Kaštela. Drugo, sebe educirat kroz Hajduk i završit Višu trenersku i treće radit, radit, radit. Puno radit. Tako smo i Ivicu Vastića dobili u GOŠK-a. Njegov pokojni otac Bogdan meni ga je doveo u klub i rekao uzmite ga, vi radite dobro. S Ivicom su u školi nogometa osim mene radili Mile Gamulin i Ivica Rokov, a ja sam ga sa 16 ubacio u prvu momčad. Nego, kad se Biće Mladinić vratio iz Beograda, iz Partizana opet u Hajduk, ubrzo me predložio i postao sam instruktor Saveza – priča nam Bakotić.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Njegov posao nastavio je Rajčić, iz Kambelovca, za njega se veže kasniji uspon produkcije talenata iz GOŠK-a. Pokazuje nam sliku dječaka Milića i Livaje, a priča nam prvo o Pašaliću:

Ozbiljan, usmjeren

- Kao dijete Pašalić vam je odmah bio ka’ robot, ozbiljan, usmjeren, to ja kažem kao najveći kompliment. Samo ga je balun zanimao, ponašanjem je iskočio od ostalih. Bio je zreo od najmanjih nogu.

Livaja je pak omiljena i posebna tema.

- Marko je bio bucmast, bebast, isto tako zaljubljen u balun. Vidite ga na slici, bio je buco, ali pun energije, zatrčan. Gdje god bi vidio branku on bi odmah puca’ na nju. Po cijeli dan je igrao, ne samo u klubu nego u mistu. U Kambelovcu, u centru, gdje je Brce, tamo bi se na pjaceti klapalo na balun po cijeli dan i večer i bio je neumoran. Gladan baluna. Livaja je bio drugačiji od Pašalića, agresivniji, emotivniji, trebalo ga je znat smirit, da ne prelazi granicu – priča Rajčić s posebnim užitkom.

Pamti detalje:

- Jednom smo vodili 5:0 neku utakmicu, Livaja je zabio svih pet golova, ja ga izvadio da igraju malo i drugi, on se naljutio, obisio nos. Igrali smo na turniru Prvi koraci protiv Junaka ili Borca iz Glavica, ubijte me nisam siguran, ali vodimo 4:1, a trebali smo dobit dva razlike. Izvadim opet Livaju i dođemo na 4:4. Kažem ja Marku mo’š li zabit dva gola, a on kaže treneru sad ćete vidit, vratim ga u igru i tako i bude, zabio je dva, mi dobijemo. Sve je to u malom uzrastu, od desetak godina, na malom terenu, mogao sam vadit i vraćat igrače... Zapazio ga je Franko Bogdan i odveo dalje.

---

image

Pioniri GOŠK-a, četvrti s desna Marko Livaja

Vojko Bašić/Cropix
---

Ljevaci lucidniji

Livaja i Pašalić ekstra su primjeri, a darovitih ima, eto Jureškin novi.

- Ima nešto specifično kod njega, rođen je kao i Vastić, 29. rujna. Otišao je brzo u Slovačku, sad je već u Italiji. Lijepo je i da nas se igrači sjete, doniraju balune... I ovo da znate, većinom ljevaci uspijevaju!

Sluša nas Bakotić, pa kaže:

- A što bi drugo govorio Luka Kaliterna, nego da su ljevaci inteligentniji i lucidniji igrači!

U čemu je tajna ovog podneblja, podno Kozjaka, uz more, pitamo, nude nam objašnjenje:

- Rano prepoznavanje talenata! Mi smo vam ovdje ekstra talentirani. Kaštelani su miješani, Livnjaci, Duvnjaci, to ka’ Tomislavgrad, pa naša Zagora, ima i Hercegovaca plus domaći svijet. Kad se to pomiješa, eto ti genetika, ona radi svoje! – poentirao je Rajčić.

Odlazimo iz Kaštel Gomilice puna srca, a toliko nam je puta Kaštelanin Ivica Močić, nesuđeni funkcioner Hajduka, kazivao kako je uzlet škole GOŠK-a vezan i za detalj kad su on iz firme Kaštelanka i Siniša Jureškin potaknuli da se napravi igralište s umjetnom travom i dotjera infrastruktura. Ima od toga već neko vrijeme, a i to je dalo zamah GOŠK-u...

Sve do medalja s Mundijala!

---

Sedam majstora iz Kaštela

Mićun Jovanić

Rođen je 29. srpnja 1952., a preminuo je 26. srpnja 2010, rodio se u Splitu, a preminuo u Kaštel Gomilici. Vrstan tehničar, uspoređivan svojedobno s Juricom Jerkovićem, navijači te generacije svađali su se tko je bolji, Jure ili Miće, a nema bolje kvalifikacije od te konstatacije. Doveo ga je Ivić u Anderlecht, kasnije je bio trener u nižim ligama, vodio je i Splita... 

Slaviša Žungul

Rođen 28. srpnja 1954., neprežaljeni je golgeter Hajduka, jer je naprasno sa 24 godine otišao nakon jeseni 1978. mimo svih propisa i dozvola i nikad se nije vratio u europski nogomet. Preselio u SAD gdje je i danas. Isprva je smio igrati samo mali nogomet, postao je “Steve, king of indoor”, kralj malog baluna Amerike. Bio je “kobra” u šesnaestercu, spretan strijelac.

Ivica Vastić

Rođen 29. rujna 1969., prvi koji je iz Gomilice nastupio na Svjetskom prvenstvu, i to 1998., u dresu Austrije, ukupno pedeset nastupa i 14 golova za njih. Napadač, toliko dobar da su mu dali državljanstvo. Pionir, junior i prvotimac GOŠK-a, prije velike karijere. Probao u Hajduku, ali nisu u Poljudu trzali, otišao u Splita i dalje je sve povijest, Sturm, bečka Austria, LASK...

Antonio Milić

Rođen 10. ožujka 1994., obrambeni igrač, bio je u krugu aktualnih reprezentativaca i upisao tri nastupa u A vrsti, ali nije opstao. Svejedno, ostvario je zavidnu karijeru. Nakon igranja za Hajduk otišao je u prosincu 2014. u Belgiju, nastupao za Oostende i Anderlecht, u Španjolskoj za Rayo Vallecano, dok je od siječnja 2021., dvije godine već član poljskog Lecha iz Poznana.

Mario Pašalić

Rođen 9. veljače 1995., krilo-vezni, standardan u reprezentaciji izbornika Zlatka Dalića, makar ne mora bit u prvih 11. Često i strijelac, iz veznog reda, s posebno istančanim osjećajem za gol. Iz Hajduka se prodao u Chelsea 2014., za dva milijuna eura, pa dalje na posudbi (Elche, Monaco, Milan, Spartak) sve dok ga Atalanta nije otkupila za 15 milijuna eura.  

Marko Livaja

Rođen 26. kolovoza 1993., Hajdukovo je aktualno - božanstvo. Desetka, fantazista i napadač, a u dresu reprezentacije u Kataru zabio je i pogodak. Nema što nije o njemu rečeno, od prvih koraka, dolaska u Hajduk i brzo u inozemstvo, već 2010. u milanski Inter i dalje. Početkom 2021. vratio se u Hajduk i raspalio široke navijače mase, donio trofej, kup kojeg odavna nije bilo...

Roko Jureškin

Rođen 29. rujna 2000., najnoviji na ovom popisu, nedavno je debitirao za mladu reprezentaciju Hrvatske i postigao gol, bek/krilo, skrenuo je pozornost na sebe. Stigao je prvo u Slovačku, u Sered, pa dalje u talijansku Pisu. Bek-krilo, moderan igrač, čeka šansu na sceni Italije i sanja serie A, a kako je krenuo samo je dokaz kako snažno kuca gomilička žila kucavica.

---

---

Ima tu još poznatih...

Nisu samo sedmorica veličanstvenih potekla iz Gomilice, ima tu još talenata koji su poznati. Stariji će spominjati Ivicu Prkića, Jovanićeva vršnjaka koji je bio u Šibeniku, a mogao je u Hajduk po znanju. No, dobra mu je bila i druga liga zapad.

Pamti se Željka Šimičića i Denisa Putnika, bili su i u Hajduku, pa Mirka Renića koji je otišao u Monaco... U novije doba znani su Branimir Cipetić, junior Hajduka, reprezentativac BiH, danas član Lokomotive, pa Mario Ćurić u Hajduku i kapetan Šibenika, eno ga u Rusiji. Luka Dumančić je otišao u Lecce, Frane Maglica je u Zrinjskome...

U obratnom smjeru iz Poljuda u GOŠK-u su sada iskusni Tomislav Bušić, Goran Jozinović, Toni Pezo, Branko Čubrilo, svi bivši igrači Hajduka.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Vojko Bašić/Cropix

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix

Petar Bakotić i Ante Rajčić

Vojko Bašić/Cropix

Pioniri GOŠK-a, četvrti s desna Marko Livaja

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/mocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot-1255461 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=33a8259f1c8a46a704b8da670c58c6af15355e5c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mo%C4%87na+Ka%C5%A1tel+Gomilica%2C+Bakoti%C4%87+i+Raj%C4%8Di%C4%87+stvorili+su+igra%C4%8Dine%3A+%E2%80%98Livaja+je+bio+buco+pun+energije%2C+a+Pa%C5%A1ali%C4%87+robot%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot-1255461 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmocna-kastel-gomilica-bakotic-i-rajcic-stvorili-su-igracine-livaja-je-bio-buco-pun-energije-a-pasalic-robot-1255461 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedam majstora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometsedam majstora

Moćna Kaštel Gomilica, Bakotić i Rajčić stvorili su igračine: ‘Livaja je bio buco pun energije, a Pašalić robot‘

10. siječnja 2023. - 13:18

Gomilica, misto moje malo, koliko je samo velikana dalo... Mogla bi pjesma oslikati sretan trenutak GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, osobito poznatog nogometnog kluba nekad znanog i kao Jugovinil, koji je toliko talenata podario Hajduku, ali i ukupno našem nogometu.

Marko Livaja i Mario Pašalić friško su osvojili brončanu medalju na Mundijalu u Kataru, a Roko Jureškin je prije toga debitirao za mladu “do 21” reprezentaciju, što je samo dokaz više kako se u školi baluna Kaštel Gomilice neprestano stvara.

Ispisana je tako nova blistava stranica klupske povijesti, s naglaskom na - svjetsku broncu! Dvije bronce: i Marko i Mario!

Svratili smo do GOŠK-a, tamo Ante Rajčić radi s mladima, od 1998. evo već 24 godine tu je trener i ima zapaženog uspjeha. Našli smo ga okruženog dječacima i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 18:58