stdClass Object ( [id] => 1334583 [title] => Mišo Krstičević: Nisam gonič robova, Hajduk u Ivana i Biće nikad nije bio nespreman, znali su što rade, a ovi danas... [alias] => miso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Svi su Krstičevići u balunu. To je krenilo od oca Mate.

- Je, sigurno od oca. Uf, sićan se ka‘ sad, bili su to najteži trenuci. On bi poslon iša službeno u Split, a mi bi ga dica čekali hoće li donijeti loptu. Onda nije bilo kožnih, samo gumene i plastične – prisjeća se Bobo, stariji Matin sin.

- I donio bi. U jednoj ruci lopta, a u drugoj paketić. ”Opet je donio knjige za čitanje”, rekao bih Miši. Popodne od dva do četiri je bilo ili spavanje ili čitanje, pa iza toga ispričaj ćaći šta si pročita.

Oba Matina sina, Bobo i Mišo, igrali su nogomet. I sva tri njihova sina isto. Mišo mlađi, Teo i Aljoša. Sva tri u Jadrana. Jedino se Aljoša maka‘ iz Ploča, eno ga igra u Austriji. I svaku večer zove ”ćaća, šta ima u Jadrana”. - Kad igramo na sjeveru Hrvatske on nas iz Beča dođe gledat. I stariji je isto igrao, Teo, ali njemu su more i brodovi opsesija, završio je Višu pomorsku.

I to nije sve, kao u džirlo reklami. Ima još.

- Imali smo mi i rođake. Od jednog strica je Tiho, on je isto bija igrač Jadrana, sad je predsjednik kluba, a njegov brat Tonći je branija. Od drugog strica je rođak Lenko, on je igra i za Jadrana i za Neretvu.

Bobo, Mišo, Tiho, Tonći, Lenko, Teo, Mišo, Aljoša. Sve Krstičevići, svi nogometaši.

Bome, lipo ste zapasali – zezam ih. Tiho predsjednik kluba, Mišo trener prve momčadi, Bobo vodi omladinski pogon, a sin Mišo, gradonačelnik, daje pare. Nekad se zvalo Kardeljevo, sad bi moglo – Krstičevićevo.

Takvi su. Šta zacrtaju to i ostvare. Vrijedni, uporni. Poštenjačine. Svi fakultetski obrazovani.

- Otac je potencira školu. Bobo i ja smo završili fakultete, ja ekonomiju, on profesor elektotehnike. I sva naša dica isto. Moj Mišo je liječnik, specijalizirao je ortopediju, ćer Tina profesorica je hrvatskog jezika i književnosti.

Bići Mladiniću dvica u školi

za gol u Beogradu

A i nije sve krenilo od ćaće. Jest njima, njegovim sinovima, ali i ćaća Mate je ima‘ strica koji je bio ”prvi liječnik u ovome kraju”.

- Taj stric je rođen 1889. godine, završija je fakultet u Beču. Sad zamislite kad je to bilo. Uz njega je vezana i jedna anegdota. On je završija za svećenika i zadnji dan pred mladu misu doša je svome ocu i rekao ”ja neću”. Otac poludio. A on otišao u Beč, diplomirao i posta‘ prvi liječnik u našem kraju.

Anegdotama i zanimljivim pričama nije bilo kraja. Redale su se jedna za drugom, razgovor nam je potrajao satima. I nisam osjetio to vrijeme. Tek kad je sve to trebalo skinuti s diktafona uhvatio sam se za glavu, zar smo toliko dugo pričali!? A kad su zanimljivi. Evo vam još jedne, vezana je za poznatu faca Hajduka:

- Ćaća je završio Građevinsku školu u Splitu. S njim je u učionici bio i Biće Mladinić – smiju se.

- Ćaća je govorio da Biće nije volio učit‘, ali da je pisao slova nevjerojatno. Da je to bilo nešto neviđeno, da nitko nije imao takav krasopis.

I ide anegdota:

- Bio je jedan jako strog profesor koji je Biću ima‘ na piku. Ode on igrat protiv Zvijezde na Marakanu, a drugi učenici iskoristili priliku da podbodu: „profesore, oćete li Bići dat dvicu ako da gol”. ”Može on dat pet golova i ja ću mu dat peticu, ali svejedno, on ne zna ovo što učimo”, odgovorio im je.

I Biće je zabija gol u Beogradu.

- Kad se vratio u školu profesor mu je rekao: ”Biće, evo tebi dva, ali ti svejedno nemaš pojma, ti si za jedinicu”.

Nasmijali smo se svi. Takvo je vrime bilo. U međuvremenu nas je i gazda kafića ponudio turom jutarnje kave, sad je to već bila ranoposlijepodnevna, sa susjednih stolova svi su osluškivali Mišine i Bobine priče. Mišo je već drmnuo tri kave, zahvalili smo se gazdi na ponudi, a već je bila pala i marenda s prijateljima, slavi se rođenje unučice. Sin Mišo je dobija ćer. Ajde, bit će još dice.

 ---

image

Iz igračkih dana

------
image

Jak i skočan

---

Prisjetili smo se i Bobinih studentskih dana u Rijeci:

- Tamo sam igrao za Orijent. Kakva je to generacija bila... Čak smo igrali četvrtfinale Kupa protiv Budućnosti iz Titograda. Tada se iz Francuske vratio Skoblar... on, Šangulin, pa Matrljan, Stilinović, Tičić... Marinko Koljanin je bio golman, a Andrija Maras napadač. I on je bio liječnik, ortoped. Samo smo jednu utakmicu izgubili, i to od Splita, Ante Šećer je nabio neku loptu, našem golmanu Bobiću je prošla kroz noge.

Ćaća Mate je bio veliki hajdukovac.

- Iša je brodom na utakmice. Bio je i na osnivanju Torcide 1950. godine, evo baš je sad 73. rođendan. Pokazivao nam je sliku iz novina ”i ja sam bio ovdje, tu smo sjedili, ispod sata na Narodonom trgu, kad je došla grupa navijača i vikala – dođite ljudi, sad ćemo osnovati Torcidu”.

- A ‘67 godine, ubacuje se opet u razgovor Mišo, Hajduk je igra protiv Zvijezde u Splitu. Vraća se on doma i nosi meni i Bobi dvi sivo-zelene knjižice i govori nam ”od danas ste članovi Hajduka”. Stari Kanta ih je potpisa. Sićaš se Kante, a?

Da vam je onda bilo reć da ćete biti igrač Hajduka i trener, a ne samo član... Bila je to 1978. godina, kolega Slaven Alfirević, svjedok vremena, vratio se u ta doba i sve mi ispričao kako je bilo. Veliki Tomislav Ivić je tragao za igračima iz dalmatinske zone, kaže, svidija mu se Mišo na treningu, pokupija ga je iz Neretve i u jednu godinu doveo do reprezentacije Jugoslavije.

- Hajduk je to lito odigra utakmicu s reprezentacijom Dalmacije, ali ja nisan tu bija, ima san oguljenu cilu potkoljenicu i nisan moga. Ali, kad se naša Močvara napravila ‘78. godine, na otvaranju Sportskog centra bile su Lučke igre, reflektori, spektakl u Pločama, Hajduk je doša odigrat mali balun. Boro Primorac, Holcer... Ja san igra za Ploče protiv Mostarskih kiša, oni su tada bili pojam, prvaci Jugoslavije. Razbili smo ih 9:1, ja san zabija šest golova.

 ---

image

Mišo, Boro...

------
image

Druga stativa je bila njegova...

---

I onda ga je Siniša Fulgosi preporučio Draženu Tomiću i Voji Kačiću, oni su to prenijeli šjor Ivanu i naš je Mišo doša na probu u Hajduka.

- Daj zapiši to, molin te, njih dvojica, Siniša i Vojo, uvik mi u šali grintaju da nikad nisan reka da su me oni doveli u Hajduka. Evo sad, crno na bilo.

- Hajduku je tada dosta igrača otišlo, Jure, Džoni, Rukljač, tribalo je popunit momčad – prisjeća se Mišo i nastavlja:

- Došli smo ja i jedan Kulenović na probu. Spavali smo u Centrala, sobe 12 za 12, visoki plafoni... Odradili smo par treninga i nakon samo dva dana kaže meni Ivan ”ostat ćeš ti ovdje kod nas”. Bija san pametan, sluša san šta bi on tražija od mene i to san radija. Krenija san od trećeg kola i posli bija standardan.

Mišo na drugoj stativi, glavom. Trademark.

- A bilo je toga... Dao sam tako sedam-osam golova odma prvu godinu, Boro na prvoj stativi, pribacija bi glavon na drugu... Dosta smo ih tako dali. I svi su znali da to radimo, ali nisu imali rješenja. Osim je poluđiva kad bi mu tako zabili ”pa rekao san mojima da ćete to radit”.

Igrali ste veznog, kažu da ste bili neumorni trkač snažnog udarca. Da ste imali bombu.

- Dao sam dosta golova iz prekida. I moga san trčat... Znaš, da bi uspija moraš imat neke stvari po kojima si prepoznatljiv. Ili si brz, ili visok, ili imaš dobar udarac, dobar dribling, kreativnost... Moraš imat nešto vrhunsko, ono šta ti je Bog da, pa da probaš to iskoristit.

Jovanić doktor nogometa

Nisi moga doć u Hajduka, kaže, i solit pamet.

- Tamo je bija jedan Mićo Jovanić, za mene najbolji igrač Hajduka, doktor nogometa. Igrali smo u paru, on livo, ja desno u 4-4-2. Bija je i ekstra čovik, ne samo igrač, boljega nisan vidija. Liva vanjska, sve prođe, probije... Iza Frfa na desnoga beka, Boro i Luka dva stopera, Vedran livo, koja je to obrana bila! Njih četvorica drže protivnika na centru, ne more ih nitko proć.

Namjerno im nisam pisao prezimena, pa svaki bi navijač Hajduka mora znat ko su Frfa, Luka, Boro i Vedran. Malo bolji igrači od Kurbanova, Abduholikova, Radčenka, Dimitrova, Umuta... Pinku bolji.

- Tribalo je tu i tehnike i taktike. Ivan bi ti s malo riči reka šta tribaš radit, pet rečenica i sve ti je jasno. Kao u ratu, pripremi se brzo, pristroji se brzo. Svake godine on je izmišljao i dodavao nešto novo, dok bi se drugi snašli... Mi smo na zagrijavanju igrali košarku i čak smo i kroz nju vježbali taktiku! Mala Partizanova dvorana, 20 za 20, uđeš u nju i izađeš pet kila lakši. Milijun dodira, svega. Čovik je bija isprid svog vrimena.

Koliko danas u vama kao treneru ima Ivića?

- U svakome pametnome ima puno Ivića. Neka ovi danas malo prelistaju šta je Ivić u ono vrime radija, na koji je način bira igrače, radija selekciju, kakvu je viziju igre ima... Govorija nam je ”moran napravit nogomet za Dalmaciju, ne možemo mi igrat uspavanku, ljudi bi pop.zdili, moramo pokazat svoj temperament”.

Kad je sklad igre, igrača i publike ka‘ šta je naša, kaže Mišo, to nitko ne može pobijediti.

Nisam gonič robova

Nalijepili su vam etiketu ”goniča robova”. Da su vam treninzi ajme majko, teški, naporni. A to se nekako slaže s Mišom dok je igrao nogomet, snažnim i beskompromisnim neumornim trkačem... Stvarate li igrače na svoju sliku i priliku?

- Pita mene nekidan trener Opatije da je li istina da treniram tri sata svaki dan. Pitam ja njega da koliko on puta dnevno trenira. Kaže, dva puta. E pa vidiš, da ja mogu to organizirati i ja bi trenirao dva puta na dan, po manje. Ali ne mogu, nismo u mogućnosti. Pa moran u jedan trening stavit‘ sve ono šta ti radiš u dva.

No, etiketa je tu.

- Ta priča o goniču robova je stigma. Ali isto tako, od Ivana i drugih trenera san naučija da trening mora bit‘ teži od utakmice, maksimalno odrađen. Kad san sa Šerpon vodija juniore Hajduka naše međusobne utakmice prve i druge momčadi na dva gola bile se jače od onih protiv Dinama. I dan danas mi ti igrači dolaze i govore ”treneru, koji su ono treninzi bili, mogli smo razbit svakoga”.

Dobar trening, kaže, nije da igrači napreduju samo fizički, već i tehnički i taktički.

- Ja san doša u Hajduka s malim zakašnjenjem, propustija san prvih 15 dana priprema. I zato san svako jutro ima dva treninga da bi to nadoknadija. I još jedan popodne. Mora san stić druge.

Kad je Hajduk u Ivana ili u Biće bija nespreman? – pita se Mišo:

- Imali su oni drugačije metode, ali su znali šta rade. A ovo danas... Ja ne govorim ko bi triba igrat stopera, ali ako ih prominiš 15 u par godina onda tu netko očito faljiva. Trening je osnova svega, a na utakmici moraš dat maksimum. Znali smo mi i ne pobijediti, a da je publika bila zadovoljna jer je vidila da daješ sve od sebe.

 ---

image

Mlađahni Mišo

------
image

Iz igračkih dana

---

Nakon četiri godine u bijelome dresu otišli ste iz Hajduka ‘82. Kažu, zbog trenera Biće Mladinića. Da je on previše bio ”opterećen Ivićem” i da je htio pokazati da je u nekim stvarima pogriješio. Pa je i vas preselio na klupu.

- Istina je, bija je malo opterećen njime. Ali, da san mu se malo više pokorija... zna san i ja njemu s terena dobacit... ne mogu reć da san bija čist, nisan. Uvik san se trudija bit korektan prema svima, ali tu je očito bija problem.

Nije bilo druge nego otić ća.

- Zva me je Tito Kirigin ”dođi Mišo malo vamo”. A znalo se kad se razgovaralo s Titom, samo kad si dolazija i kad si odlazija. ”Ja bi te ostavija ovdje”, reka mi je, ”ali oni nisu za to, a i ne možemo ti obećat stan”...

I tu je bio kraj igračke karijere Miše Krstičevića u Hajduku. Igrača koji je zabio zadnji gol Hajduka na Starom placu, Dinamu 1979. godine. I zbog kojega je dobio vazu koju supruga Emi čuva, evo već 44 godine...

---

image

Mišo Krstičević, nekadašnji igrač i trener Hajduka

Jakov Prkic/Cropix/Cropix
------
image
------
image

Dani neobrijanih brkova

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MOĆNA OBITELJ (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => MOĆNA OBITELJ (2) 2 0 11354 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-29 12:06:11 [created_by] => 3173 [created_by_alias] => Marko Bilić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-29 19:26:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-29 19:26:54 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Mišo Krstičević: Nisam gonič robova, Hajduk u Ivana i Biće nikad nije bio nespreman, znali su što rade, a ovi danas... [metakey] => Mišo Krstičević, nogomet, HAJDUK, Tomislav Ivić, Ante Biće Mladinić, Jadran LP, Ploče, stari plac, Poljud [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936282.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25720727.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25720734.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/24436678.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/22155116.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/1792479.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/1778063.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/1777329.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936289.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936288.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936283.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936286.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25936280.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/29\/25934347.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","Bozo Radic\/Cropix","Bozo Radic\/Cropix","Paun Paunovic\/Cropix","Jakov Prkic\/Cropix\/Cropix","","","","","","","","","Ton\u010di Vla\u0161i\u0107\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivi\u0107 i Mi\u0161o<\/p>","

Uvijek temperamentni Mi\u0161o<\/p>","

Kako protiv Hajduka?<\/p>","","

Mi\u0161o Krsti\u010devi\u0107, nekada\u0161nji igra\u010d\u00a0i trener Hajduka<\/p>","

Jako dru\u0161tvo u sve\u010danoj lo\u017ei: Baka, Mi\u0161o,\u00a0Frfa, Vule...<\/p>","

Mla\u0111ahni Mi\u0161o<\/p>","","

Iz igra\u010dkih dana<\/p>","

Mi\u0161o, Boro...<\/p>","

Dani neobrijanih brkova<\/p>","

Jak i sko\u010dan<\/p>","

Druga stativa je bila njegova...<\/p>","

Trening nogometa\u0161a Jadran LP<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"461x468","hd_25936282_1920.jpg":"1920x1080","k_25936282_1280.jpg":"1280x1280","k_25936282_1024.jpg":"1024x1024","k_25936282_640.jpg":"640x640","k_25936282_480.jpg":"480x480","k_25936282_340.jpg":"340x340","k_25936282_220.jpg":"220x220","o_25936282_1280.jpg":"1280x1299","o_25936282_1024.jpg":"1024x1039","o_25936282_640.jpg":"640x649","o_25936282_480.jpg":"480x487","o_25936282_340.jpg":"340x345","o_25936282_220.jpg":"220x223","h_25936282_1280.jpg":"1280x854","h_25936282_1024.jpg":"1024x683","h_25936282_640.jpg":"640x427","h_25936282_480.jpg":"480x320","h_25936282_340.jpg":"340x227","h_25936282_220.jpg":"220x147","pp_25936282_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936282_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936282_640.jpg":"640x814","pp_25936282_480.jpg":"480x611","pp_25936282_340.jpg":"340x432","pp_25936282_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25720727_1920.jpg":"1920x1080","k_25720727_1280.jpg":"1280x1280","k_25720727_1024.jpg":"1024x1024","k_25720727_640.jpg":"640x640","k_25720727_480.jpg":"480x480","k_25720727_340.jpg":"340x340","k_25720727_220.jpg":"220x220","o_25720727_1280.jpg":"1280x854","o_25720727_1024.jpg":"1024x683","o_25720727_640.jpg":"640x427","o_25720727_480.jpg":"480x320","o_25720727_340.jpg":"340x227","o_25720727_220.jpg":"220x146","h_25720727_1280.jpg":"1280x854","h_25720727_1024.jpg":"1024x683","h_25720727_640.jpg":"640x427","h_25720727_480.jpg":"480x320","h_25720727_340.jpg":"340x227","h_25720727_220.jpg":"220x147","pp_25720727_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720727_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720727_640.jpg":"640x814","pp_25720727_480.jpg":"480x611","pp_25720727_340.jpg":"340x432","pp_25720727_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25720734_1920.jpg":"1920x1080","k_25720734_1280.jpg":"1280x1280","k_25720734_1024.jpg":"1024x1024","k_25720734_640.jpg":"640x640","k_25720734_480.jpg":"480x480","k_25720734_340.jpg":"340x340","k_25720734_220.jpg":"220x220","o_25720734_1280.jpg":"1280x854","o_25720734_1024.jpg":"1024x683","o_25720734_640.jpg":"640x427","o_25720734_480.jpg":"480x320","o_25720734_340.jpg":"340x227","o_25720734_220.jpg":"220x146","h_25720734_1280.jpg":"1280x854","h_25720734_1024.jpg":"1024x683","h_25720734_640.jpg":"640x427","h_25720734_480.jpg":"480x320","h_25720734_340.jpg":"340x227","h_25720734_220.jpg":"220x147","pp_25720734_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720734_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720734_640.jpg":"640x814","pp_25720734_480.jpg":"480x611","pp_25720734_340.jpg":"340x432","pp_25720734_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_24436678_1920.jpg":"1920x1080","k_24436678_1280.jpg":"1280x1280","k_24436678_1024.jpg":"1024x1024","k_24436678_640.jpg":"640x640","k_24436678_480.jpg":"480x480","k_24436678_340.jpg":"340x340","k_24436678_220.jpg":"220x220","o_24436678_1280.jpg":"1280x854","o_24436678_1024.jpg":"1024x683","o_24436678_640.jpg":"640x427","o_24436678_480.jpg":"480x320","o_24436678_340.jpg":"340x226","o_24436678_220.jpg":"220x146","h_24436678_1280.jpg":"1280x854","h_24436678_1024.jpg":"1024x683","h_24436678_640.jpg":"640x427","h_24436678_480.jpg":"480x320","h_24436678_340.jpg":"340x227","h_24436678_220.jpg":"220x147","pp_24436678_1280.jpg":"1280x1628","pp_24436678_1024.jpg":"1024x1303","pp_24436678_640.jpg":"640x814","pp_24436678_480.jpg":"480x611","pp_24436678_340.jpg":"340x432","pp_24436678_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2889","hd_22155116_1920.jpg":"1920x1080","k_22155116_1280.jpg":"1280x1280","k_22155116_1024.jpg":"1024x1024","k_22155116_640.jpg":"640x640","k_22155116_480.jpg":"480x480","k_22155116_340.jpg":"340x340","k_22155116_220.jpg":"220x220","o_22155116_1280.jpg":"1280x1926","o_22155116_1024.jpg":"1024x1540","o_22155116_640.jpg":"640x963","o_22155116_480.jpg":"480x722","o_22155116_340.jpg":"340x511","o_22155116_220.jpg":"220x331","h_22155116_1280.jpg":"1280x854","h_22155116_1024.jpg":"1024x683","h_22155116_640.jpg":"640x427","h_22155116_480.jpg":"480x320","h_22155116_340.jpg":"340x227","h_22155116_220.jpg":"220x147","pp_22155116_1280.jpg":"1280x1628","pp_22155116_1024.jpg":"1024x1303","pp_22155116_640.jpg":"640x814","pp_22155116_480.jpg":"480x611","pp_22155116_340.jpg":"340x432","pp_22155116_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1285","hd_1792479_1920.jpg":"1920x1080","k_1792479_1280.jpg":"1280x1280","k_1792479_1024.jpg":"1024x1024","k_1792479_640.jpg":"640x640","k_1792479_480.jpg":"480x480","k_1792479_340.jpg":"340x340","k_1792479_220.jpg":"220x220","o_1792479_1280.jpg":"1280x856","o_1792479_1024.jpg":"1024x685","o_1792479_640.jpg":"640x428","o_1792479_480.jpg":"480x321","o_1792479_340.jpg":"340x227","o_1792479_220.jpg":"220x147","h_1792479_1280.jpg":"1280x854","h_1792479_1024.jpg":"1024x683","h_1792479_640.jpg":"640x427","h_1792479_480.jpg":"480x320","h_1792479_340.jpg":"340x227","h_1792479_220.jpg":"220x147","pp_1792479_1280.jpg":"1280x1628","pp_1792479_1024.jpg":"1024x1303","pp_1792479_640.jpg":"640x814","pp_1792479_480.jpg":"480x611","pp_1792479_340.jpg":"340x432","pp_1792479_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1474","hd_1778063_1920.jpg":"1920x1080","k_1778063_1280.jpg":"1280x1280","k_1778063_1024.jpg":"1024x1024","k_1778063_640.jpg":"640x640","k_1778063_480.jpg":"480x480","k_1778063_340.jpg":"340x340","k_1778063_220.jpg":"220x220","o_1778063_1280.jpg":"1280x982","o_1778063_1024.jpg":"1024x786","o_1778063_640.jpg":"640x491","o_1778063_480.jpg":"480x368","o_1778063_340.jpg":"340x261","o_1778063_220.jpg":"220x168","h_1778063_1280.jpg":"1280x854","h_1778063_1024.jpg":"1024x683","h_1778063_640.jpg":"640x427","h_1778063_480.jpg":"480x320","h_1778063_340.jpg":"340x227","h_1778063_220.jpg":"220x147","pp_1778063_1280.jpg":"1280x1628","pp_1778063_1024.jpg":"1024x1303","pp_1778063_640.jpg":"640x814","pp_1778063_480.jpg":"480x611","pp_1778063_340.jpg":"340x432","pp_1778063_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1312x1882","hd_1777329_1920.jpg":"1920x1080","k_1777329_1280.jpg":"1280x1280","k_1777329_1024.jpg":"1024x1024","k_1777329_640.jpg":"640x640","k_1777329_480.jpg":"480x480","k_1777329_340.jpg":"340x340","k_1777329_220.jpg":"220x220","o_1777329_1280.jpg":"1280x1836","o_1777329_1024.jpg":"1024x1468","o_1777329_640.jpg":"640x918","o_1777329_480.jpg":"480x688","o_1777329_340.jpg":"340x487","o_1777329_220.jpg":"220x315","h_1777329_1280.jpg":"1280x854","h_1777329_1024.jpg":"1024x683","h_1777329_640.jpg":"640x427","h_1777329_480.jpg":"480x320","h_1777329_340.jpg":"340x227","h_1777329_220.jpg":"220x147","pp_1777329_1280.jpg":"1280x1628","pp_1777329_1024.jpg":"1024x1303","pp_1777329_640.jpg":"640x814","pp_1777329_480.jpg":"480x611","pp_1777329_340.jpg":"340x432","pp_1777329_220.jpg":"220x280"},{"size0":"678x960","hd_25936289_1920.jpg":"1920x1080","k_25936289_1280.jpg":"1280x1280","k_25936289_1024.jpg":"1024x1024","k_25936289_640.jpg":"640x640","k_25936289_480.jpg":"480x480","k_25936289_340.jpg":"340x340","k_25936289_220.jpg":"220x220","o_25936289_1280.jpg":"1280x1812","o_25936289_1024.jpg":"1024x1449","o_25936289_640.jpg":"640x906","o_25936289_480.jpg":"480x679","o_25936289_340.jpg":"340x481","o_25936289_220.jpg":"220x311","h_25936289_1280.jpg":"1280x854","h_25936289_1024.jpg":"1024x683","h_25936289_640.jpg":"640x427","h_25936289_480.jpg":"480x320","h_25936289_340.jpg":"340x227","h_25936289_220.jpg":"220x147","pp_25936289_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936289_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936289_640.jpg":"640x814","pp_25936289_480.jpg":"480x611","pp_25936289_340.jpg":"340x432","pp_25936289_220.jpg":"220x280"},{"size0":"720x960","hd_25936288_1920.jpg":"1920x1080","k_25936288_1280.jpg":"1280x1280","k_25936288_1024.jpg":"1024x1024","k_25936288_640.jpg":"640x640","k_25936288_480.jpg":"480x480","k_25936288_340.jpg":"340x340","k_25936288_220.jpg":"220x220","o_25936288_1280.jpg":"1280x1706","o_25936288_1024.jpg":"1024x1365","o_25936288_640.jpg":"640x853","o_25936288_480.jpg":"480x640","o_25936288_340.jpg":"340x453","o_25936288_220.jpg":"220x293","h_25936288_1280.jpg":"1280x854","h_25936288_1024.jpg":"1024x683","h_25936288_640.jpg":"640x427","h_25936288_480.jpg":"480x320","h_25936288_340.jpg":"340x227","h_25936288_220.jpg":"220x147","pp_25936288_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936288_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936288_640.jpg":"640x814","pp_25936288_480.jpg":"480x611","pp_25936288_340.jpg":"340x432","pp_25936288_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1700","hd_25936283_1920.jpg":"1920x1080","k_25936283_1280.jpg":"1280x1280","k_25936283_1024.jpg":"1024x1024","k_25936283_640.jpg":"640x640","k_25936283_480.jpg":"480x480","k_25936283_340.jpg":"340x340","k_25936283_220.jpg":"220x220","o_25936283_1280.jpg":"1280x1813","o_25936283_1024.jpg":"1024x1450","o_25936283_640.jpg":"640x906","o_25936283_480.jpg":"480x680","o_25936283_340.jpg":"340x481","o_25936283_220.jpg":"220x311","h_25936283_1280.jpg":"1280x854","h_25936283_1024.jpg":"1024x683","h_25936283_640.jpg":"640x427","h_25936283_480.jpg":"480x320","h_25936283_340.jpg":"340x227","h_25936283_220.jpg":"220x147","pp_25936283_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936283_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936283_640.jpg":"640x814","pp_25936283_480.jpg":"480x611","pp_25936283_340.jpg":"340x432","pp_25936283_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1404x2049","hd_25936286_1920.jpg":"1920x1080","k_25936286_1280.jpg":"1280x1280","k_25936286_1024.jpg":"1024x1024","k_25936286_640.jpg":"640x640","k_25936286_480.jpg":"480x480","k_25936286_340.jpg":"340x340","k_25936286_220.jpg":"220x220","o_25936286_1280.jpg":"1280x1868","o_25936286_1024.jpg":"1024x1494","o_25936286_640.jpg":"640x934","o_25936286_480.jpg":"480x700","o_25936286_340.jpg":"340x496","o_25936286_220.jpg":"220x321","h_25936286_1280.jpg":"1280x854","h_25936286_1024.jpg":"1024x683","h_25936286_640.jpg":"640x427","h_25936286_480.jpg":"480x320","h_25936286_340.jpg":"340x227","h_25936286_220.jpg":"220x147","pp_25936286_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936286_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936286_640.jpg":"640x814","pp_25936286_480.jpg":"480x611","pp_25936286_340.jpg":"340x432","pp_25936286_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x789","hd_25936280_1920.jpg":"1920x1080","k_25936280_1280.jpg":"1280x1280","k_25936280_1024.jpg":"1024x1024","k_25936280_640.jpg":"640x640","k_25936280_480.jpg":"480x480","k_25936280_340.jpg":"340x340","k_25936280_220.jpg":"220x220","o_25936280_1280.jpg":"1280x1052","o_25936280_1024.jpg":"1024x841","o_25936280_640.jpg":"640x526","o_25936280_480.jpg":"480x394","o_25936280_340.jpg":"340x279","o_25936280_220.jpg":"220x180","h_25936280_1280.jpg":"1280x854","h_25936280_1024.jpg":"1024x683","h_25936280_640.jpg":"640x427","h_25936280_480.jpg":"480x320","h_25936280_340.jpg":"340x227","h_25936280_220.jpg":"220x147","pp_25936280_1280.jpg":"1280x1628","pp_25936280_1024.jpg":"1024x1303","pp_25936280_640.jpg":"640x814","pp_25936280_480.jpg":"480x611","pp_25936280_340.jpg":"340x432","pp_25936280_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1217","hd_25934347_1920.jpg":"1920x1080","k_25934347_1280.jpg":"1280x1280","k_25934347_1024.jpg":"1024x1024","k_25934347_640.jpg":"640x640","k_25934347_480.jpg":"480x480","k_25934347_340.jpg":"340x340","k_25934347_220.jpg":"220x220","o_25934347_1280.jpg":"1280x811","o_25934347_1024.jpg":"1024x649","o_25934347_640.jpg":"640x405","o_25934347_480.jpg":"480x304","o_25934347_340.jpg":"340x215","o_25934347_220.jpg":"220x139","h_25934347_1280.jpg":"1280x854","h_25934347_1024.jpg":"1024x683","h_25934347_640.jpg":"640x427","h_25934347_480.jpg":"480x320","h_25934347_340.jpg":"340x227","h_25934347_220.jpg":"220x147","pp_25934347_1280.jpg":"1280x1628","pp_25934347_1024.jpg":"1024x1303","pp_25934347_640.jpg":"640x814","pp_25934347_480.jpg":"480x611","pp_25934347_340.jpg":"340x432","pp_25934347_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38270164 Threads: 3 Questions: 7089621251 Slow queries: 3298402 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608140464 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/miso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas-1334583 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/miso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas-1334583?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 327212 [name] => mišo krstičević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miso-krsticevic [link] => /tag/miso-krsticevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 399512 [name] => nogomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogomet [link] => /tag/nogomet ) [2] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [3] => stdClass Object ( [id] => 377189 [name] => Tomislav Ivić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-ivic [link] => /tag/tomislav-ivic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 502336 [name] => Ante Biće Mladinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-bice-mladinic [link] => /tag/ante-bice-mladinic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 442473 [name] => Jadran LP [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jadran-lp [link] => /tag/jadran-lp ) [6] => stdClass Object ( [id] => 529184 [name] => Ploče [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ploce [link] => /tag/ploce ) [7] => stdClass Object ( [id] => 236144 [name] => Stari plac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stari-plac [link] => /tag/stari-plac ) [8] => stdClass Object ( [id] => 353104 [name] => Poljud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => poljud [link] => /tag/poljud ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MOĆNA OBITELJ (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mišo Krstičević: Nisam gonič robova, Hajduk u Ivana i Biće nikad nije bio nespreman, znali su što rade, a ovi danas... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3173 [name] => Marko Bilić [username] => marko-bili [email] => marko-bili@sd.hr [password] => $2y$10$JVMyU6fm0NCz1pszxeY3xeMJuAjv1HW5uFeKaUqL7kL91Ey/72YwO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-bilic-3173 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1691 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/841fbc462357152795a05e3d92314526?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936282.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Ivić i Mišo

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936282.jpg [title] =>

Ivić i Mišo

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25720727.jpg [title] => Bozo Radic/Cropix

Uvijek temperamentni Mišo

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25720734.jpg [title] => Bozo Radic/Cropix

Kako protiv Hajduka?

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/24436678.jpg [title] => Paun Paunovic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/22155116.jpg [title] => Jakov Prkic/Cropix/Cropix

Mišo Krstičević, nekadašnji igrač i trener Hajduka

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/1792479.jpg [title] =>

Jako društvo u svečanoj loži: Baka, Mišo, Frfa, Vule...

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/1778063.jpg [title] =>

Mlađahni Mišo

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/1777329.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936289.jpg [title] =>

Iz igračkih dana

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936288.jpg [title] =>

Mišo, Boro...

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936283.jpg [title] =>

Dani neobrijanih brkova

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936286.jpg [title] =>

Jak i skočan

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25936280.jpg [title] =>

Druga stativa je bila njegova...

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/29/25934347.jpg [title] => Tonči Vlašić/

Trening nogometaša Jadran LP

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Svi su Krstičevići u balunu. To je krenilo od oca Mate.

- Je, sigurno od oca. Uf, sićan se ka‘ sad, bili su to najteži trenuci. On bi poslon iša službeno u Split, a mi bi ga dica čekali hoće li donijeti loptu. Onda nije bilo kožnih, samo gumene i plastične – prisjeća se Bobo, stariji Matin sin.

- I donio bi. U jednoj ruci lopta, a u drugoj paketić. ”Opet je donio knjige za čitanje”, rekao bih Miši. Popodne od dva do četiri je bilo ili spavanje ili čitanje, pa iza toga ispričaj ćaći šta si pročita.

Oba Matina sina, Bobo i Mišo, igrali su nogomet. I sva tri njihova sina isto. Mišo mlađi, Teo i Aljoša. Sva tri u Jadrana. Jedino se Aljoša maka‘ iz Ploča, eno ga igra u Austriji. I svaku večer zove ”ćaća, šta ima u Jadrana”. - Kad igramo na sjeveru Hrvatske on nas iz Beča dođe gledat. I stariji je isto igrao, Teo, ali njemu su more i brodovi opsesija, završio je Višu pomorsku.

I to nije sve, kao u džirlo reklami. Ima još.

- Imali smo mi i rođake. Od jednog strica je Tiho, on je isto bija igrač Jadrana, sad je predsjednik kluba, a njegov brat Tonći je branija. Od drugog strica je rođak Lenko, on je igra i za Jadrana i za Neretvu.

Bobo, Mišo, Tiho, Tonći, Lenko, Teo, Mišo, Aljoša. Sve Krstičevići, svi nogometaši.

Bome, lipo ste zapasali – zezam ih. Tiho predsjednik kluba, Mišo trener prve momčadi, Bobo vodi omladinski pogon, a sin Mišo, gradonačelnik, daje pare. Nekad se zvalo Kardeljevo, sad bi moglo – Krstičevićevo.

Takvi su. Šta zacrtaju to i ostvare. Vrijedni, uporni. Poštenjačine. Svi fakultetski obrazovani.

- Otac je potencira školu. Bobo i ja smo završili fakultete, ja ekonomiju, on profesor elektotehnike. I sva naša dica isto. Moj Mišo je liječnik, specijalizirao je ortopediju, ćer Tina profesorica je hrvatskog jezika i književnosti.

Bići Mladiniću dvica u školi

za gol u Beogradu

A i nije sve krenilo od ćaće. Jest njima, njegovim sinovima, ali i ćaća Mate je ima‘ strica koji je bio ”prvi liječnik u ovome kraju”.

- Taj stric je rođen 1889. godine, završija je fakultet u Beču. Sad zamislite kad je to bilo. Uz njega je vezana i jedna anegdota. On je završija za svećenika i zadnji dan pred mladu misu doša je svome ocu i rekao ”ja neću”. Otac poludio. A on otišao u Beč, diplomirao i posta‘ prvi liječnik u našem kraju.

Anegdotama i zanimljivim pričama nije bilo kraja. Redale su se jedna za drugom, razgovor nam je potrajao satima. I nisam osjetio to vrijeme. Tek kad je sve to trebalo skinuti s diktafona uhvatio sam se za glavu, zar smo toliko dugo pričali!? A kad su zanimljivi. Evo vam još jedne, vezana je za poznatu faca Hajduka:

- Ćaća je završio Građevinsku školu u Splitu. S njim je u učionici bio i Biće Mladinić – smiju se.

- Ćaća je govorio da Biće nije volio učit‘, ali da je pisao slova nevjerojatno. Da je to bilo nešto neviđeno, da nitko nije imao takav krasopis.

I ide anegdota:

- Bio je jedan jako strog profesor koji je Biću ima‘ na piku. Ode on igrat protiv Zvijezde na Marakanu, a drugi učenici iskoristili priliku da podbodu: „profesore, oćete li Bići dat dvicu ako da gol”. ”Može on dat pet golova i ja ću mu dat peticu, ali svejedno, on ne zna ovo što učimo”, odgovorio im je.

I Biće je zabija gol u Beogradu.

- Kad se vratio u školu profesor mu je rekao: ”Biće, evo tebi dva, ali ti svejedno nemaš pojma, ti si za jedinicu”.

Nasmijali smo se svi. Takvo je vrime bilo. U međuvremenu nas je i gazda kafića ponudio turom jutarnje kave, sad je to već bila ranoposlijepodnevna, sa susjednih stolova svi su osluškivali Mišine i Bobine priče. Mišo je već drmnuo tri kave, zahvalili smo se gazdi na ponudi, a već je bila pala i marenda s prijateljima, slavi se rođenje unučice. Sin Mišo je dobija ćer. Ajde, bit će još dice.

 ---

image

Iz igračkih dana

------
image

Jak i skočan

---

Prisjetili smo se i Bobinih studentskih dana u Rijeci:

- Tamo sam igrao za Orijent. Kakva je to generacija bila... Čak smo igrali četvrtfinale Kupa protiv Budućnosti iz Titograda. Tada se iz Francuske vratio Skoblar... on, Šangulin, pa Matrljan, Stilinović, Tičić... Marinko Koljanin je bio golman, a Andrija Maras napadač. I on je bio liječnik, ortoped. Samo smo jednu utakmicu izgubili, i to od Splita, Ante Šećer je nabio neku loptu, našem golmanu Bobiću je prošla kroz noge.

Ćaća Mate je bio veliki hajdukovac.

- Iša je brodom na utakmice. Bio je i na osnivanju Torcide 1950. godine, evo baš je sad 73. rođendan. Pokazivao nam je sliku iz novina ”i ja sam bio ovdje, tu smo sjedili, ispod sata na Narodonom trgu, kad je došla grupa navijača i vikala – dođite ljudi, sad ćemo osnovati Torcidu”.

- A ‘67 godine, ubacuje se opet u razgovor Mišo, Hajduk je igra protiv Zvijezde u Splitu. Vraća se on doma i nosi meni i Bobi dvi sivo-zelene knjižice i govori nam ”od danas ste članovi Hajduka”. Stari Kanta ih je potpisa. Sićaš se Kante, a?

Da vam je onda bilo reć da ćete biti igrač Hajduka i trener, a ne samo član... Bila je to 1978. godina, kolega Slaven Alfirević, svjedok vremena, vratio se u ta doba i sve mi ispričao kako je bilo. Veliki Tomislav Ivić je tragao za igračima iz dalmatinske zone, kaže, svidija mu se Mišo na treningu, pokupija ga je iz Neretve i u jednu godinu doveo do reprezentacije Jugoslavije.

- Hajduk je to lito odigra utakmicu s reprezentacijom Dalmacije, ali ja nisan tu bija, ima san oguljenu cilu potkoljenicu i nisan moga. Ali, kad se naša Močvara napravila ‘78. godine, na otvaranju Sportskog centra bile su Lučke igre, reflektori, spektakl u Pločama, Hajduk je doša odigrat mali balun. Boro Primorac, Holcer... Ja san igra za Ploče protiv Mostarskih kiša, oni su tada bili pojam, prvaci Jugoslavije. Razbili smo ih 9:1, ja san zabija šest golova.

 ---

image

Mišo, Boro...

------
image

Druga stativa je bila njegova...

---

I onda ga je Siniša Fulgosi preporučio Draženu Tomiću i Voji Kačiću, oni su to prenijeli šjor Ivanu i naš je Mišo doša na probu u Hajduka.

- Daj zapiši to, molin te, njih dvojica, Siniša i Vojo, uvik mi u šali grintaju da nikad nisan reka da su me oni doveli u Hajduka. Evo sad, crno na bilo.

- Hajduku je tada dosta igrača otišlo, Jure, Džoni, Rukljač, tribalo je popunit momčad – prisjeća se Mišo i nastavlja:

- Došli smo ja i jedan Kulenović na probu. Spavali smo u Centrala, sobe 12 za 12, visoki plafoni... Odradili smo par treninga i nakon samo dva dana kaže meni Ivan ”ostat ćeš ti ovdje kod nas”. Bija san pametan, sluša san šta bi on tražija od mene i to san radija. Krenija san od trećeg kola i posli bija standardan.

Mišo na drugoj stativi, glavom. Trademark.

- A bilo je toga... Dao sam tako sedam-osam golova odma prvu godinu, Boro na prvoj stativi, pribacija bi glavon na drugu... Dosta smo ih tako dali. I svi su znali da to radimo, ali nisu imali rješenja. Osim je poluđiva kad bi mu tako zabili ”pa rekao san mojima da ćete to radit”.

Igrali ste veznog, kažu da ste bili neumorni trkač snažnog udarca. Da ste imali bombu.

- Dao sam dosta golova iz prekida. I moga san trčat... Znaš, da bi uspija moraš imat neke stvari po kojima si prepoznatljiv. Ili si brz, ili visok, ili imaš dobar udarac, dobar dribling, kreativnost... Moraš imat nešto vrhunsko, ono šta ti je Bog da, pa da probaš to iskoristit.

Jovanić doktor nogometa

Nisi moga doć u Hajduka, kaže, i solit pamet.

- Tamo je bija jedan Mićo Jovanić, za mene najbolji igrač Hajduka, doktor nogometa. Igrali smo u paru, on livo, ja desno u 4-4-2. Bija je i ekstra čovik, ne samo igrač, boljega nisan vidija. Liva vanjska, sve prođe, probije... Iza Frfa na desnoga beka, Boro i Luka dva stopera, Vedran livo, koja je to obrana bila! Njih četvorica drže protivnika na centru, ne more ih nitko proć.

Namjerno im nisam pisao prezimena, pa svaki bi navijač Hajduka mora znat ko su Frfa, Luka, Boro i Vedran. Malo bolji igrači od Kurbanova, Abduholikova, Radčenka, Dimitrova, Umuta... Pinku bolji.

- Tribalo je tu i tehnike i taktike. Ivan bi ti s malo riči reka šta tribaš radit, pet rečenica i sve ti je jasno. Kao u ratu, pripremi se brzo, pristroji se brzo. Svake godine on je izmišljao i dodavao nešto novo, dok bi se drugi snašli... Mi smo na zagrijavanju igrali košarku i čak smo i kroz nju vježbali taktiku! Mala Partizanova dvorana, 20 za 20, uđeš u nju i izađeš pet kila lakši. Milijun dodira, svega. Čovik je bija isprid svog vrimena.

Koliko danas u vama kao treneru ima Ivića?

- U svakome pametnome ima puno Ivića. Neka ovi danas malo prelistaju šta je Ivić u ono vrime radija, na koji je način bira igrače, radija selekciju, kakvu je viziju igre ima... Govorija nam je ”moran napravit nogomet za Dalmaciju, ne možemo mi igrat uspavanku, ljudi bi pop.zdili, moramo pokazat svoj temperament”.

Kad je sklad igre, igrača i publike ka‘ šta je naša, kaže Mišo, to nitko ne može pobijediti.

Nisam gonič robova

Nalijepili su vam etiketu ”goniča robova”. Da su vam treninzi ajme majko, teški, naporni. A to se nekako slaže s Mišom dok je igrao nogomet, snažnim i beskompromisnim neumornim trkačem... Stvarate li igrače na svoju sliku i priliku?

- Pita mene nekidan trener Opatije da je li istina da treniram tri sata svaki dan. Pitam ja njega da koliko on puta dnevno trenira. Kaže, dva puta. E pa vidiš, da ja mogu to organizirati i ja bi trenirao dva puta na dan, po manje. Ali ne mogu, nismo u mogućnosti. Pa moran u jedan trening stavit‘ sve ono šta ti radiš u dva.

No, etiketa je tu.

- Ta priča o goniču robova je stigma. Ali isto tako, od Ivana i drugih trenera san naučija da trening mora bit‘ teži od utakmice, maksimalno odrađen. Kad san sa Šerpon vodija juniore Hajduka naše međusobne utakmice prve i druge momčadi na dva gola bile se jače od onih protiv Dinama. I dan danas mi ti igrači dolaze i govore ”treneru, koji su ono treninzi bili, mogli smo razbit svakoga”.

Dobar trening, kaže, nije da igrači napreduju samo fizički, već i tehnički i taktički.

- Ja san doša u Hajduka s malim zakašnjenjem, propustija san prvih 15 dana priprema. I zato san svako jutro ima dva treninga da bi to nadoknadija. I još jedan popodne. Mora san stić druge.

Kad je Hajduk u Ivana ili u Biće bija nespreman? – pita se Mišo:

- Imali su oni drugačije metode, ali su znali šta rade. A ovo danas... Ja ne govorim ko bi triba igrat stopera, ali ako ih prominiš 15 u par godina onda tu netko očito faljiva. Trening je osnova svega, a na utakmici moraš dat maksimum. Znali smo mi i ne pobijediti, a da je publika bila zadovoljna jer je vidila da daješ sve od sebe.

 ---

image

Mlađahni Mišo

------
image

Iz igračkih dana

---

Nakon četiri godine u bijelome dresu otišli ste iz Hajduka ‘82. Kažu, zbog trenera Biće Mladinića. Da je on previše bio ”opterećen Ivićem” i da je htio pokazati da je u nekim stvarima pogriješio. Pa je i vas preselio na klupu.

- Istina je, bija je malo opterećen njime. Ali, da san mu se malo više pokorija... zna san i ja njemu s terena dobacit... ne mogu reć da san bija čist, nisan. Uvik san se trudija bit korektan prema svima, ali tu je očito bija problem.

Nije bilo druge nego otić ća.

- Zva me je Tito Kirigin ”dođi Mišo malo vamo”. A znalo se kad se razgovaralo s Titom, samo kad si dolazija i kad si odlazija. ”Ja bi te ostavija ovdje”, reka mi je, ”ali oni nisu za to, a i ne možemo ti obećat stan”...

I tu je bio kraj igračke karijere Miše Krstičevića u Hajduku. Igrača koji je zabio zadnji gol Hajduka na Starom placu, Dinamu 1979. godine. I zbog kojega je dobio vazu koju supruga Emi čuva, evo već 44 godine...

---

image

Mišo Krstičević, nekadašnji igrač i trener Hajduka

Jakov Prkic/Cropix/Cropix
------
image
------
image

Dani neobrijanih brkova

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Bozo Radic/Cropix Bozo Radic/Cropix Paun Paunovic/Cropix Jakov Prkic/Cropix/Cropix Tonči Vlašić/

Ivić i Mišo

Bozo Radic/Cropix

Uvijek temperamentni Mišo

Bozo Radic/Cropix

Kako protiv Hajduka?

Jakov Prkic/Cropix/Cropix

Mišo Krstičević, nekadašnji igrač i trener Hajduka


Jako društvo u svečanoj loži: Baka, Mišo, Frfa, Vule...


Mlađahni Mišo



Iz igračkih dana


Mišo, Boro...


Dani neobrijanih brkova


Jak i skočan


Druga stativa je bila njegova...

Tonči Vlašić/

Trening nogometaša Jadran LP

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/miso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas-1334583 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d7cdd1b305d48e56215450dd2706fe57238284dc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1o+Krsti%C4%8Devi%C4%87%3A+Nisam+goni%C4%8D+robova%2C+Hajduk+u+Ivana+i+Bi%C4%87e+nikad+nije+bio+nespreman%2C+znali+su+%C5%A1to+rade%2C+a+ovi+danas...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmiso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas-1334583 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fmiso-krsticevic-nisam-gonic-robova-hajduk-u-ivana-i-bice-nikad-nije-bio-nespreman-znali-su-sto-rade-a-ovi-danas-1334583 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MOĆNA OBITELJ (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometMOĆNA OBITELJ (2)

Mišo Krstičević: Nisam gonič robova, Hajduk u Ivana i Biće nikad nije bio nespreman, znali su što rade, a ovi danas...

Piše Marko Bilić
29. listopada 2023. - 20:26

Svi su Krstičevići u balunu. To je krenilo od oca Mate.

- Je, sigurno od oca. Uf, sićan se ka‘ sad, bili su to najteži trenuci. On bi poslon iša službeno u Split, a mi bi ga dica čekali hoće li donijeti loptu. Onda nije bilo kožnih, samo gumene i plastične – prisjeća se Bobo, stariji Matin sin.

- I donio bi. U jednoj ruci lopta, a u drugoj paketić. ”Opet je donio knjige za čitanje”, rekao bih Miši. Popodne od dva do četiri je bilo ili spavanje ili čitanje, pa iza toga ispričaj ćaći šta si pročita.

Oba Matina sina, Bobo i Mišo, igrali su nogomet. I sva tri njihova sina isto. Mišo mlađi, Teo i Aljoša. Sva tri u Jadrana. Jedino se Aljoša maka‘ iz Ploča, eno ga igra u Austriji. I svaku večer zove ”ćaća, šta ima u Jadrana”. - Kad igramo na sjeveru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 12:08