StoryEditor
Domaći nogometpovratak srne?

'Mislim da bi se ovaj put mogao vratiti': momčad ga želi, Modrić zove, ali glavnu riječ ima izbornik

Piše SN
27. veljače 2019. - 09:54
hrvatska_saintetienne13-160616

Luka Modrić pozvao je Darija Srnu da se vrati u reprezentaciju i pomogne nacionalnoj vrsti u kvalifikacijama za Euro!

Kapetan Vatrenih, dakako, prijateljski stalno komunicira s bivšim kapetanom i stao ga je nagovarati da zaboravi oproštaj i ponovno ste stavi na raspolaganje državnoj momčadi. Jasno je da Hrvatskoj nedostaje Šime Vrsaljko i da izbornik treba naći rješenje za desnog beka, a Modriću je silno stalo da s reprezentacijom napravi još jedan veliki rezultat - pišu Sportske novosti.

Iako je Srna lani govorio kako je njegov odlazak čvrsta odluka, suočen s Modrićem prijateljskim presingom - a sigurno jednako gledaju i ostali glavni igrači Vatrenih - počeo se drastično lomiti i ovoga je časa prilično blizu da bi prihvatio poziv izbornika Dalića.

Osoba koja mu je vrlo bliska jučer nam je kazala: “Mislim da bi se ovaj put mogao vratiti.“

No, ta priča o Srni, koji više ne bi bio kapetan, jer to ostaje Modrić, prerano je izašla u medije. Izbornik Zlatko Dalić nije s njima razgovarao na tu temu, a ni Srna mu se nije javio sa željom da ponovno bude reprezentativac. Naravno da se to može brzo urediti u jednom njihovu razgovoru, no taj se zasad nije dogodio. Zato je priča o povratku izbačena prije nego što je “pečena“.

Dalić je isključivo pozitivno govorio o Srni, htio ga je za pomoćnika u stožeru, a hoće li ga imati kao igrača znat će se brzo. Ovog su časa činjenice da ga momčad želi, da ga Modrić zove, a da je on sklon prihvatiti tu rukavicu izazova. No, glavnu riječ ima izbornik, od razgovora Dalića i Srne ovisi hoće li se to dogoditi...

Potražili smo i neke Srnine prijatelje, porazgovarali s njima da bi pronašli precizniji odgovor. Damir Štimac dugo je godina vodio brigu o karijeri Darija Srne, ali trenutno je primarno vezan uz vinarski biznis.

- Meni bi bilo drago da se vrati, ali morate kontaktirati s Darijom - poručio nam je najmlađi od braće Štimac koji je angažiran u obiteljskom poslu daleko od zelenih travnjaka.

Sljedeći s kojim smo razgovarali imao je širu, jasniju sliku. Mario Carević često je u kontaktu sa Srnom. Prije 18 godina zajedno su ušli u prvu momčad Hajduka proslavivši i prvi naslov prvaka u bijelom dresu.

- Eh, koja su to vremena bila....

Ugodno je prisjetiti se slavnih dana, ali nismo zbog toga okrenuli Carevićev broj. Vraća li se Srna u reprezentaciju?

- Ne mogu vam kazati decidiran odgovor, samo Darijo znao što će uraditi - kazao nam je Carević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 03:37