StoryEditorOCM
Domaći nogometRASKID SURADNJE

Mijo Caktaš više nije igrač Osijeka! Hoće li slijediti nogometni put bivših suigrača?

Piše Gradimir Đukarić/SN
31. siječnja 2024. - 14:02

Mijo Caktaš više nije nogometaš Osijeka. Kako smo prije nekoliko dana i najavili, nakon dvije godine suradnje klub s Opus Arene i iskusni napadač dogovorili su sporazumni raskid ugovora godinu i pol dana prije njegova završetka, pišu Sportske novosti

Caktaš je za Osijek odigrao 70 utakmica i 24 puta zatresao protivničku mrežu, u dresu bijelo-plavih ušao je među legende HNL, u odabrani "klub 100" i društvo samo šestorice igrača koji su zabili trocifreni broj prvenstvenih golova, ali...

Da je razlaz bijelo-plavih i jednog od najiskusnijih igrača u svlačionici potencijalni epilog bilo je jasno još jesenas nakon što je izgubio status prvotimca. U sezonu je ušao golgeterski spektakularno, sa sedam golova već u uvodnih pet utakmica i onda stao, a kako je jesen odmicala igrao je sve manje. Počeo je, naime, svega dvije od posljednjih sedam utakmica prvog dijela sezone. Tijekom zimskih priprema bilo je jasno kako više nije u prvom planu Zorana Zekića, što je trener bijelo-plavih otvoreno iskomunicirao s jednim od najiskusnijih igrača u svome rosteru, a zbog čega su se obje strane na koncu složile kako je prijevremeni rastanak najbolja opcija. Prošlog vikenda u prvenstvenoj utakmici protiv Rudeša Mijo Caktaš nije se niti našao u zapisniku što je samo potvrdilo špekulacije. A ono što nije manje važno - rastanak će proći bez repova.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Uvjeti raskida suradnje su nepoznati, a Caktaš je dobio čiste papire i slobodan je u odabiru nove destinacije u kojoj će nastaviti karijeru. Navodno ga nogometni put vodi u Kinu u koju su u posljednjih godinu dana iz redova bijelo-plavih otišli Mile Škorić i Ivan Fiolić.

Caktaš je peto, ali i najzvučnije ime, koje je ove zime napustilo svlačionicu bijelo-plavih, ali i četvrti s kojim je ugovor sporazumno raskinut nakon FiolićaHiroša i Garmaša. Makedonskog reprezentativca Jovana Maneva turska Adana povukla je natrag s posudbe.

image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:17