StoryEditorOCM
Domaći nogometpredsjednik o svemu

Kustić otvoreno o Marku Livaji i Dalićevim izjavama: Očito postoje neki kojima ne odgovara sve što radimo ovih godina

Piše Sport SD
8. lipnja 2023. - 20:53

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić prokomentirao je večeras za Dnevnik Nove TV najnovija događanja u hrvatskoj reprezentaciji, koja se u Rijeci priprema za završnicu Lige nacija.

Naravno, vruća tema je incident na Rujevici i odlazak Marka Livaje, te reakcija Saveza u cijelom slučaju.

Što vam je rekao Marko Livaja, zašto je napustio reprezentaciju?

"Nisam bio na treningu kada se sve to dogodilo jer sam imao manji operativni zahvat u Zagrebu, ali naravno da sam se osobno čuo s izbornikom Dalićem i s Markom Livajom, kome sam dao podršku, i on mi se zahvalio. To je, na kraju krajeva, i stajalo u našem zajedničkom priopćenju".

Je li se Savez zakasnio s podrškom Livaji?

"Pa i vi ste svjedok da smo napravili sve što je trebalo. U Savezu postoji glasnogovornik i ljudi koji takve stvari komuniciraju. Koliko znam, naš glasnogovornik je upravo vama dao izjavu i pružio podršku Livaji te osudio čovjeka koji se neodgovorno ponašao na tribini".

Jeste li mogli ranije dati priopćenje, recimo odmah istu večer?

"Pa mi jesmo napravili jedno zajedničko priopćenje".

Ali jeste li zakasnili?

"Pa nije bilo kasno ako je glasnogovornik bio na raspolaganju i to iskomunicirao. Vama isto nije bio problem doći do te informacije. Ponavljam, dali smo podršku Marku Livaji i osudili ponašanje tog čovjeka koji je bio na tribini. Nismo zakasnili, ne slažem se s tim. Naglašavam još jednom da mi poštujemo Markovu odluku. Na kraju krajeva, glavni i odgovorni za igrače i svlačionicu je Zlatko Dalić, ja poštujem sve njegove odluke. Oni su meni dali tu informaciju, a mi smo kao Savez dali svoju podršku i reagirali na vrijeme".

Zlatko Dalić je na konferenciji za novinare rekao da treba istrpjeti neke stvari za reprezentaciju i da se on ne želi uvlačiti u neke igre. Što to znači?

"Sad sam rekao sve što smo mi napravili, jel‘ tako? To smo rekli i mi, i Zlatko Dalić, i igrači na press konferencijama..."

A na koje je to igre mislio Zlatko Dalić?

"Pa slušajte, vjerojatno o ovim nekim stvarima koje se posebno ističu, da nešto nije bilo kako je bilo, što ja govorim da nije istina, Mi se ne želimo uvlačiti u te stvari. Naravno da osuđujemo prozivke hrvatskih reprezentativaca kao i u ovom slučaju. Hrvatska je iznad svega, iako poštujemo i Livajinu odluku. A igrice? Očito postoje neki kojima ne odgovara sve ono što mi radimo ovih godina i što ulažemo, kad je u pitanju i nogometna reprezentacija i općenito, hrvatski nogomet".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:08