StoryEditor
Domaći nogometod 18 sati

Krunoslav Rendulić pred susret s Belupom: Moramo biti agresivniji, danas će prednost dobiti iskusniji i snažniji igrači

27. studenog 2020. - 13:57
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Raspoloženje se kao u kratkim plimnim valovima mijenjalo minuli tjedan na Šubićevcu.

Od privlačne igre u prvom poluvremenu protiv Gorice do ne baš shvatljivog pada u nastavku. Od zabrinjavajuće informacije da su u bolesničkoj postelji sva tri klupska čelnika(braća Bulat i Jure Zoričić) do zadovoljstva konačno potpisanim ugovorom o prodaji šibenskog prvoligaša kolumbijskoj tvrtki Football Smart International. Na Šubićevcu, uostalom, ne kriju tiho zadovoljstvo da su im pasala posrtanja Varaždina, Lokomotive i Gorice u zaostalim ligaškim susretima. Kao i vjeru da bi  večerašnjom pobjedom protiv Slaven Belupa osjetno odmakli od začelja.

- Naši igrači moraju ne samo taktički, već i mentalno riješiti problem, što se ponovio na nekim domaćim utakmicama. Točnije, da se poslije dobrog početka gube niti igre u drugom poluvremenu – složio se u privatnoj ćakuli s novinarima pomoćni trener i stari nogometni mačak, šibenski Mostarac Anel Karabeg.

Utakmice s Osijekom i Goricom potvrdile su, među inim, da kad suparnici krenu agresivnije u šibenskoj momčadi nedostaje dovoljan broj ratnika. Da nadareni šibenski mladci znadu ustuknuti pred snažnim suparničkim vezistima. A na sličan, tvrd način, neovisno o manjoj individualnoj kvaliteti, igra i večerašnji šibenski suparnik, koprivnički Slaven Belupo.

- U sudaru s Goricom nije bila problem samo igra uz vjetar. Manjkalo nam je agresije u sredini travnjaka, te posebice koncentracije u prekidima. Tako smo, uostalom, i primili dva pogotka. To se protiv Koprivničana, jednostavno, ne smije ponoviti. Zato će u početnom sastavu prednost dobiti iskusniji i snažniji igrači ili bit će manjih promjena u odnosu na momčad, koja je krenula protiv Gorice – objašnjavao nam je kormilar Šibenika Krunoslav Rendulić.

Nema, međutim, dvojbe oko toga da se u momčad neće vratiti iskusni Boris Pandža, čija je ozljeda koljena, očito, puno ozbiljnija nego što se pomišljalo u prvi mah. Jednako, Šibenčani ne kriju kako će im biti puno teže , ako se u koprivničkoj momčadi nađe šibenski sin Stipe Bačelić Grgić, koji se ozlijedio na prethodnoj utakmici s Hajdukom. Ako se vratimo isključivo šibenskim brigama oko početnog sastava, onda se iz priče članova stručnog stožera lako može naslutiti da se u momčad vraća junak splitske utakmice Emir Sahiti. 

A to govori da će početni sastav biti: Labrović, Mesa, Batarelo, Bilić – Pajić, Bulat, Čurić, Kvesić – Prince Ampem, Jurić, Sahiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 02:21