StoryEditor

Ivo Mikuličin: Bad Blue Boysi su pljunuli na šibensko gostoprimstvo

27. listopada 2020. - 11:55
Nikša Stipančev/Cropix

Iako je u pandemijskoj eri Hrvatski nogometni savez jasno naznačio kako na prorijeđenim tribinama nema mjesta za gostujuće navijače, više od 100 Bad Blue Boysa je doputovalo iz Zagreba na utakmicu Šibenik - Dinamo. No, šibenska policija poznata po (pre)dosljednom provođenju (navijačkih) zakona reagirala je preventivno ili unaprijed je spriječila moguće divljanje navijača Dinama po šibenskim ulicama. Na sličan način, na koji su spriječeni incidenti prije ne tako davne kup-utakmice Šibenik – Hajduk.

Snage sigurnosti i organizatori utakmice našli su se, međutim,  u nemaloj dvojbi, kad su se zagrebački Boysi pojavili na ulazu u šibenski stadion s personaliziranim ulaznicama do kojih su, očito,  došli preko svojih privatnih veza. Ranija odluka da se na tribine ne puštaju navijači, koji kao mjesto prebivališta imaju zagrebačku adresu postala je, blago rečeno, upitna zbog dijela zagrebačkih Šibenčana, koji su pristigli u rodni grad da bi bodrili svoje Narančaste, a koji bi u tom slučaju, također, ostali pred vratima. Ili redarima bi bila nametnuta „nemoguća misija“ da razlikuju šibenska od ostalih prezimena.

Otuda i konačna odluka da se navijače Dinama pusti na zapadne tribine u posebno naznačen prostor. Odluka, koja u sebi krije i dobru volju, i gostoprimstvo Šibenčana. No, Bad Blue Boysi su pljunuli na to šibensko gostoprimstvo. Bakljadom su pokvarili sportsku atmosferu na Šubićevcu. S divljanjem su dinamovci nastavili i poslije utakmice, sukobivši se sa službenim osobama, pa je 16 navijača zagrebačkog kluba završilo privremeno iza rešetaka. Suprotno dijelu Dinamovih navijača, koji nisu imali personalizirane karte, a koji su zdušno bodrili svoje Modre s vrha obližnjeg šibenskog nebodera.

Za razliku od BB Boysa Funcuti ovaj put nisu posegnuli za pirotehničkim sredstvima. No, nisu nimalo štedjeli grla. Sa zagrebačkim navijačima bili su unisoni jedino u povicima u slavu velikog, ali nažalost pokojnog Dražena Petrovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 19:17