StoryEditor
Domaći nogometpomičemo se

Hrvatska je zastupljena s ukupno deset sudaca i četiri sutkinje: UEFA promovirala Jovića u prvu kategoriju, Martinčić ostala u eliti

Piše Hina
19. kolovoza 2020. - 19:57
Željko Hajdinjak/Hanza media

Hrvatska je dobila i drugog nogometnog suca u prvoj kategoriji na listi Europskog nogometnog saveza (UEFA) za prvi dio sezone 2020./21., a radi se o Zagrepčaninu Franu Joviću koji se pridružio Riječaninu Ivanu Bebeku.

UEFA je objavila liste sudaca u elitnoj, prvoj, drugoj i trećoj kategoriji za muški i ženski nogomet te za futsal, a Hrvatska je zastupljena s ukupno 10 sudaca i četiri sutkinje.

Uz Jovića i Bebeka, na listi za muški nogomet su još četvorica sudaca: Splićanin Duje Strukan je u drugoj kategoriji, a u trećoj su Zelinčanin Igor Pajač, Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca te Mario Zebec iz Cestice.

Ivana Martinčić je jedna od četiri hrvatske sutkinje, a i dalje se nalazi u najvišoj, elitnoj kategoriji. U drugoj kategoriji su ostale Sabina Bolić i Vesna Budimir, a pridružila im se Jelena Pejković.

Nikola Jelić i Saša Tomić su zadržali status sudaca elitne kategorije u futsalu, Vedran Babić je promoviran u prvu kategoriju, a Josip Dujmić je uvršten na listu treće kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 23:06