StoryEditorOCM

Dvije kardinalne pogreške izbacile Hrvatsku sa Svjetskog prvenstva, poslije više nije bilo povratka

Piše Frane Vulas
27. rujna 2024. - 18:44

Futsal reprezentacija Hrvatske nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Uzbekistanu, u osmini finala izabranici Marinka Mavrovića poraženi su od svjetskog viceprvaka Argentine 0:2 (0:1).

Dvije neshvatljive, kardinalne pogreške skupo su stajale Hrvatsku u borbenoj, nervoznoj utakmici odigranoj u Taškentu u kojoj se suci nisu baš najbolje snašli. Već poslije samo minutu i pol igre „gaučosi” su poveli nakon što je loptu pred vrata Hrvatske poslao vratar Nicolas Sarmiento. Lopta je preskočila iskusnog Tihomira Novaka koji je u skoku ostao malo kratak. Vratar Zoran Primić je ostao na liniji, a Alan Brandi je zabio glavom leđima okrenut golu s pet metara.

Nova velika, naivna pogreška dovela je i do drugog gola Argentine na početku drugog poluvremena. U 24. minuti neopreznost Josipa Jurline je kažnjena. Pred vratima Hrvatske se poigravao. Loptu mu je „ukrao” Matias Rosa i munjevito je i neobranjivo poslao u gol.

Bolji takmac je tijekom većeg dijela susreta bila Argentina, stvarala je bolje prilike i zasluženo je u konačnici prošla dalje. No, svojih dobrih prigoda imala je i Hrvatska te je sve moglo i drugačije završiti da nije bilo naivno primljenih pogodaka. U 15. minuti pri zaostatku 0:1 nakon odličnog okreta Antonija Sekulića i udarca loptu je čudesno podignutom rukom zaustavio Sarmiento. A drugi pivot Hrvatske Luka Perić se mogao upisati u strijelce, ali je kod rezultata 0:2 u 28. minuti uzdrmao gredu.

U konačnici je ukupno više udaraca imala Hrvatska (36:29, unutar okvira 9:10), ali bolje prigode imali su Južnoamerikanci. U finišu susreta Hrvatska je sve karte bacila u napad, igrala i s vratarem igračem u zadnje četiri minute, ali Argentinci su se jako dobro branili.

U četvrtfinalu će Argentina igrati protiv Kazahstana koji je u četvrtak u osmini finala svladao branitelja naslova Portugal 2:1. Parovi četvrtfinala Mundijala u futsalu su: Brazil – Maroko (nedjelja 14.30 sati), Ukrajina – Venezuela (nedjelja 17), Francuska – Paragvaj (ponedjeljak 14.30) i Kazahstan - Argentina (ponedjeljak 17).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 18:51