StoryEditorOCM
Domaći nogometbilo mu je čudno

Dinamov Japanac otvorio dušu, derbi protiv Hajduka nije mu sjeo: ‘Imao sam osjećaj da im nije cilj doći do lopte‘

Piše Sport SD
15. siječnja 2024. - 09:17

Dinamo je pogodio dovođenjem Japanca Takura Kaneka, postao je jedan od glavnih uzdanica hrvatskog prvaka. U 18 odigranih utakmica ove sezone Kaneko je zabio tri gola i upisao šest asistencija.

Kaneko je u razgovoru za japanske medije otkrio kako se snašao u HNL-u. Priznao je da je bio razočaran na početku, pogotovo kad je Sergej Jakirović preuzeo klupu Dinama.

- Bilo mi je jasno da će prije mene koristiti hrvatskog igrača, posebno jer me on nije ni doveo. Bilo je stvarno teško, često nisam ni igrao na treningu, nisam mogao pokazati koliko znam. Bio sam jako razočaran svojim dolaskom u Europu, izjavio je Kaneko. 

image
Damir Krajac/Cropix

Prekretnica je bila utakmica protiv Lokomotive, Kaneko nije trebao ni igrati, ali jedan igrač je dobio temperaturu i upao je momčad. Bio je junak utakmice s golom i asistencijom. Opisao je Kaneko i iskustvo igranja najvećeg hrvatskog derbija:

- Čudna atmosfera bila je protiv Hajduka, to baš i nije bila nogometna utakmica. Osjećao sam ogroman pritisak, kao da idu na mene u stilu ‘Ubit ću te‘. Imao sam osjećaj da im nije cilj doći do lopte, ali zabavno mi je driblati suparnike koji me idu srušiti.

Japanski ofenzivac stigao je u Dinamo krajem srpnja prošle godine na posudbu iz H. C. Sapporoa. Posudba je Modre koštala 400 tisuća eura, a imaju i opciju otkupa ugovora, cifra je 1.3 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 20:46