StoryEditorOCM
Domaći nogometBURAN PRIJELAZNI ROK

Dinamo vraća jednog od najskupljih stopera u svojoj povijesti? Kreću pregovori o transferu

Piše Predrag Jurišić/SN
22. prosinca 2023. - 07:37

Na maksimirskim je travnjacima mirno, okupljanje prve momčadi je 2. siječnja, međutim ne miruje se u uredima sportskog sektora. Logično, zimski je prijelazni rok pred vratima i bit će dolazaka i odlazaka. Zasad još ništa, dakako, nije sigurno ni potvrđeno, no trener Sergej Jakirović potpisat će svaki dolazni i odlazni transfer, dobio je slobodne ruke na tom planu. Sve će, jasno je to, biti odrađeno u dogovoru s klupskom upravom, mnogo će toga ovisiti i o stanju u blagajni... pišu Sportske novosti.

Uglavnom, najava možebitnog dolaska vratara Ive Grbića (27) iz madridskog Atletica na staklenim je temeljima, dosta je razloga, ne samo financijskih, koji taj potencijalni transfer zapravo čine informacijom za jedan dan. Ne treba posebno isticati da bi, možebitnim dolaskom (pre)skupoga Grbića, odjednom postao višak jedan od dvojice aktualnih vratara, Nevistić ili Zagorac. K tome, u cijeloj priči nije zanemarivo da će Dinamo na ljeto otkupiti Lokomotivina golmana Nikolu Čavlinu (21), nastavi li dobro braniti kao što je jesenas branio. Cijena će biti 750.000 eura (da su ga Plavi ljetos otkupili, nakon prve sezone na Kajzerici, platili bi ga 500.000 eura, otkup nakon druge sezone na Kajzerici uvećan je za 250.000 eura) i to je definitivno ulaganje u budućnost.

Zna se da su Dinamovi prioriteti srednji branič, lijevi branič i lijevo krilo, pa se tako pojavila opcija dovođenja Josipa Brekala (25) iz Fiorentine. O tome je pisao portal Germanijak i o mogućem će se transferu razgovarati. Brekalo želi doći, otvorena je mogućnost posudbe, no najviše će sve ovisiti o stavu talijanskog kluba.

Nadalje, iz Lokomotive se s posudbe, kako smo to najavili prije dva tjedna, sigurno vraća nadareni srednji branič Moreno Živković (19), ali Plavi su pokazali zanimanje i za povratak stopera Filipa Benkovića (26), koji je ljetos iz Udinesea došao na posudbu u Trabzonspor. Odlaskom trenera Nenada Bjelice iz turskoga kluba, Benković je u drugom planu. Rado bi promijenio sredinu i vratio se u Maksimir, o tom će se transferu također pregovarati.

image
Boris Kovacev/Cropix

Dinamo želi dovesti Arbera Hoxhu (25) iz Slavena Belupa, ali sigurno ne za cijenu koju je postavio koprivnički klub (oko dva milijuna eura). No Hoxhin je dolazak usko povezan s možebitnim povratkom Brekala, tako da će se sve rasplitati u dolazećem razdoblju. Hoxhina je prednost velika želja za dolaskom u Dinamo i mnogo će toga na kraju ovisiti o financijskom apetitu "uvijek gladnog" Slavena Belupa...

U siječnju istječe posudba oporavljenika Lukasa Kačavende iz Lokomotive i Dinamo će produžiti tu posudbu za još godinu dana

I sad dolazimo do objektivnog problema, kojeg će Jakirović također morati rješavati u siječnju. Dođu li, naime, Brekalo ili Hoxha (ili obojica!), bit će velika gužva na tim krilnim pozicijama. Kaneko je postao nedodirljiv, ali tu su još VidovićŠpikićMarinEmreliMenalo i Rukavina! Što s njima? Neki od njih sigurno odlaze i potražit će se model sporazumnog raskida ugovora, a neki će ići na posudbu. Poglavito se tu misli na Gabriela Rukavinu, koji jednostavno mora igrati na proljeće, kako bi se bolji nego što je sad na ljeto vratio u Maksimir.

U siječnju istječe posudba oporavljenika Lukasa Kačavende iz Lokomotive i Dinamo će s klubom s Kajzerice produžiti tu posudbu za još godinu dana, do siječnja 2025. godine. A onda će se razgovarati i o možebitnom otkupu ugovora. Kačavenda bi, inače, u svibnju trebao početi normalno trenirati, a Luka Stojković, koji je također operirao koljeno istoga dana kao i Kačavenda, u momčadski bi se trening trebao uključiti u ožujku. A na zimske će pripreme Jakirović voditi i sedmoricu nadarenih juniora, kako bi dečki osjetili dah prve momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:47