StoryEditorOCM
Domaći nogometKONFERENCIJSKA LIGA

Dinamo pred povijesnim plasmanom u četvrtfinale, Jakirovićeva momčad je u seriji od 11 utakmica bez poraza

Piše Sport SD
14. ožujka 2024. - 07:20

Dinamovci su krajem proteklog tjedna slavili dolazak Velimira Zajeca na mjesto predsjednika kluba, a uvertira tom slavlju dogodila se u četvrtak kad su pobijedili (2:0) grčki PAOK. Prvo ime prve utakmice osmine finala Konferencijske lige bio je Bruno Petković s dva gola koji je junak Zagrepčana bio i protiv Betisa u prvom susretu golom iz jedanaesterca za pobjedu u Sevilli.

Za Dinamo ovo nije bio prvi susret s grčkim klubom ove sezone. Prve oglede imali su protiv AEK-a u kvalifikacijama Lige prvaka od kojeg su nakon dramatične završnice i ispali. Nisu im ni prvi ogledi protiv PAOK-a od kojeg su 2010. godine dvaput minimalno gubili u Europskoj ligi. Nije ni PAOK-u prvi ogled protiv hrvatskih klubova ove sezone jer su, nažalost, pobjedom 3:0 u Solunu proteklog ljeta prekinuli europske ambicije Hajduka za ovu sezonu.

Dinamo je u Solun stigao sa značajnom prednošću i ima priliku osigurati još jedno europsko četvrtfinale, ovog puta u Konferencijskoj ligi. Jakirovićeva momčad je u seriji od 11 utakmica bez poraza, a posljednji su upisali krajem siječnja protiv Lokomotive u HNL-u. U tih 11 utakmica upisali su osam pobjeda i tri remija. Sergej Jakirović ima dvije dvojbe za ovaj ogled, jedna je ona na krilu gdje bi mogao zaigrati Gabriel Vidović umjesto Arbera Hoxhe, te na stoperskoj poziciji jer se Maxime Bernauer žalio na bol u stopalu nakon zadnje utakmice pa bi ga mogao zamijeniti Moreno Živković.

PAOK-u je ova utakmica prekretnica sezone. Grčka momčad upala je u krizu ove zime tijekom koje nisu stigla ni pojačanja. U proteklom tjednu su upisali poraze od Dinama i Arisa, a gubili su ove zime derbije od Olympiakosa i Panathinaikosa dok su s AEK-om remizirali, ali i dalje drže drugo mjesto u domaćem prvenstvu. Zato uzvratni ogled osmine finala Konferencijske lige koji se igra od 18.45 na Toumbi vide kao priliku za prekid lošeg niza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:25