StoryEditorOCM
Domaći nogometu petak leti

Definitivno je gotovo, Ivanušec odlazi iz Dinama! Trebao je postati najplaćeniji u ekipi, ali nije htio ostati

Piše Davorin Olivari/SN
24. kolovoza 2023. - 14:51

Luka Ivanušec u petak u 8.30 sati u društvu svog oca i menadžera Marka Naletilića leti za Rotterdam na liječnički pregled nakon kojeg će potpisati četverogodišnji ugovor s Feyenoordom. Dinamo će na ime transfera inkasirati 9,3 milijuna eura plus 15 posto od budućeg transfera, pišu Sportske novosti.

Hrvatski reprezentativac bio je velika želja nizozemskog kluba, Feyenoord nije odustajao niti kad je zg-klub odugovlačio s njegovim odlaskom, jer ga želio imati u momčadi za kvalifikacije za Ligu prvaka, te za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Sparte. Čak se u jednom trenutku činilo da od transfera neće biti ništa, da bi Nizozemci mogli odustati. No, to se nije dogodilo i hrvatski reprezentativac nastavlja karijeru u nizozemskoj ligi.

Inače, Dinamo je zaista želio zadržati Ivanušeca, što i jest logično, jer im je bio jedan od glavnih igrača, možemo kazati i krucijalan prošle polusezone. Igrao je u sjajnoj formi, vratio se u Vatrene, a s dobrim igrama nastavio je i ove. Dinamo je bio spreman Luki i podići godišnju plaću, učiniti ga i najplaćenijim igračem kluba, ali Ivanušecu nije bilo do novca, nego do promjene lige, jednostavno u HNL-u više nalazio izazova.

Zato je jasno i glasno kazao da želi otići, a na kraju mu je klub izašao ususret. Ivanušec je u Dinamo stigao 2019. godine iz Lokomotive u transferu vrijednom 3 milijuna eura. Tako je Dinamo u kratkom roku prodao Josipa Šutala u Ajax, Dominika Livakovića u Fenerbahče, te Luku Ivanušeca u Feyenoord.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:11