StoryEditorOCM
Domaći nogometjaka poruka

Dan nakon šokantne presude oglasio se mladi nogometaš: ‘Nisam učinio ništa loše i neću se prestati boriti‘

Piše SN
28. kolovoza 2024. - 20:27

Dan nakon što je službeno potvrđeno kako je Sportski arbitražni sud (CAS) odbacio žalbu 22-godišnjeg nogometaša Marija Vuškovića na pozitivan nalaz na dopinškom testiranju i produljio mu suspenziju do 15. studenog 2026., hrvatski nogometaš oglasio se na Instagramu i poslao jasnu poruku:

image
Frank Rumpenhorst/Dpa Picture-alliance Via AFP

- Jučer sam primio ovu frustrirajuću i nevjerojatnu odluku koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Valjda živimo u svijetu gdje istina i pravda više ništa ne znače. Zato želim poslati poruku onima koji su odlučili ugroziti cijeli moj život: Nisam učinio ništa loše i neću se prestati boriti dok ne dokažem svoju nevinost. Možete biti uvjereni da ću uspjeti i vratiti se jači nego ikada. Također želim od srca zahvaliti svima koji su mi bili podrška u ovim teškim trenucima - napisao je Vušković u poslijepodnevnim satima srijede.

Podsjetimo, Vušković je bio pozitivan na EPO (eritropoietin) 16. rujna 2022. tijekom treninga, a prošle godine mu je izrečena dvogodišnju suspenzija od strane sportskog suda Njemačkog nogometnog saveza, koje je počela teći od 15. studenog 2022.

Hrvatski nogometaš je podnio žalbu CAS-u nadajući se da će mu suspenzija biti ukinuta, dok su Svjetska antidopinška agencija i Njemačka antidopinška agencija uložile dvije druge žalbe za udvostručenje razdoblja suspenzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 00:29