StoryEditorOCM
Domaći nogometevo ga doma

Čiji je zapravo? Dinamo i Varaždin ‘svojataju‘ napadača kojeg su Zagrepčani kupili na ljeto, a ove zime vratili

Piše Sport SD
8. siječnja 2024. - 14:33

Kupovina jednog od trenutno najboljih strijelaca HNL-a nije bila teška odluka za Dinamo prošlog ljeta. U rujnu je pao dogovor s Varaždincima da su svoje redove vrate ‘odbjeglog sina‘ Frana Brodića koji je još kao 18-godišnjak otišao u Belgiju.

Nije u to vrijeme htio surađivati s Mamićima pa se odlučio okušati u inozemstvu. Taj put nije bio nimalo lagan jer je uglavnom njegova karijera u tom periodu bila u padu. Posudbe u nizu belgijskih klubova pa onda malo i Italije do povratka u Hrvatsku. 

Krenuo je ispočetka i vratio život nekad perspektivnoj karijeri kao najbolji igrač Kustošije u drugoj ligi, a onda je stigao preko Gorice do Varaždina. U redovima Varaždinaca postao je ubrzo ključni igrač, a to mu je na koncu osiguralo transfer u Dinamo vrijedan pola milijuna eura. 

Ove zime Dinamo ga je odlučio priključiti momčadi Sergeja Jakirovića gdje će se pokušati nametnuti kao napadačka opcija i dodatna konkurencija Brunu Petkoviću. Prvi dio sezone Brodić je zaključio kao jedan od vodećih strijelaca lige između Ramona Miereza, Marka Livaje i Mije Caktaša sa sedam golova. 

Taj učinak nedostajat će u Varaždincima koji se, rekli bi u šali, ne mogu još pomiriti s njegovim odlaskom. Brodić danas slavi rođendan, a Varaždinci su mu čestitali riječima: - Sretan rođendan i sve najbolje želimo našem Brodiću!

Možda je u čestitci Varaždinaca nedostajala riječ bivšem pa sad djeluje konfuzno čiji je Brodić, jer i Dinamo ga svojata u svojoj čestitci: - Sretan 27. rođendan našem novom napadaču! Fran, želimo ti puno sreće i golova te da nastaviš s dobrim nastupima i u Dinamu!

Koliko god možda bile nekom konfuzne čestitke klubova objavljene u nekoliko minuta razmaka, jasno je da Brodić karijeru nastavlja u Dinamu. S njima će u drugom dijelu sezone pokušati ugroziti vodeći Hajduk koji grabi ka tituli prvaka ove sezone, a želje da u tome uspije neće dobiti u rođendanskoj čestitci od navijača ‘bijelih‘. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:02