StoryEditorOCM
Domaći nogomettrener Dinama

Bjelicu ne brine bodovni zaostatak, poslao poruku Hajduku: ‘Uzet ćemo i titulu i bodove u Ligi prvaka‘

Piše SN
25. listopada 2024. - 14:46

Dinamo je upisao važnu pobjedu u Ligi prvaka. U Salzburgu je slavio kod Red Bulla s 2:0, a sada se okreće SHNL-u i okršaju s Osijekom koji je na rasporedu u nedjelju od 16 sati na Maksimiru.

- Nakon utakmice u Salzburgu smo odradili regenerativni trening, a oni koji nisu igrali su trenirali jače. I jutros je bio trening. Još par igrača osjeća posljedice utakmice. Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti u nedjelju i tko može biti u prvih 11. Igrači koji su u drugom planu me pune optimizmom. Jako dobro rade i vjerujem da će opravdati šansu - rekao je Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči dvoboja s Osijekom koji mu je i bivši klub, prenose Sportske novosti.

- Uvijek imam posebne emocije prema Osijeku, ali posebno sam motiviran i da ih pobijedim. Te emocije nisu baš pozitivne.

Nije lako sastavljati momčad nakon takve pobjede u Ligi prvaka.

- Mijenjali smo sustave u SHNL-u i Ligi prvaka, prilagođavali se uvjetima i protivniku. Vidjet ćemo što ćemo spremiti za nedjelju. Većina igrača je navikla igrati dva puta tjedno, a i ja sam puno puta kao trener bio u toj poziciji. Naši su igrači reprezentativci, neki igraju i četiri natjecanja. Nije to lako, ali vjerujem u sve igrače koji će igrati.

image
Dragan Matic/Cropix

Dinamo je u prošloj prvenstvenoj utakmici kiksao i uzeo samo bod u Puli protiv Istre 1961.

- Uvijek je trener kriv, ali prebacivanje s prvenstva na Europu i obratno nije lako. Igrali smo protiv agresivnog i motiviranog protivnika. Bit će još teških utakmica u prvenstvu i moramo naći odgovor. Igračima nemam što prigovoriti. Pokušali su primijeniti ono što sam ja od njih tražio. Isto su napravili protiv Monaca i Salzburga. Svjesni smo da smo u Puli mogli izgubiti, ali vjerujem u pobjedu protiv Osijeka.

Bjelica se osvrnuo i na zdravstveno stanje u ekipi.

- S Petkovićem Nevistićem je isto kao i prije Salzburga. Vidjet ćemo. Znate da sam i u prvom mandatu koristio oba vratara. Nemam problema s tim da igra Kulenović umjesto Petkovića ili da krilo zaigra u špici. Bili smo spremni u Salzburgu uvesti Špikića ili Pjacu u špicu da ne trošimo Petkovića. Ostali su dobro, neki su malo umorni.

Dinamo je dvije odigrao bez krila.

- Dosta sam miksao. Nisam dao apsolutno povjerenje. Nema vremena, a konkurencija je velika. Možda sam se u Puli krivo izrazio kad sam rekao da nam krila malo daju. Možda ne daju onoliko koliko smo očekivali, ali Mbuku, Pjaca, Kačavenda, Stojković, CordobaŠpikić, svi oni mogu pomoći Dinamu - rekao je Bjelica pa odgovorio na pitanje kako postići kontinuitet kod igrača:

- Igrači mogu doći do samopouzdanja kroz dobar rad na treninzima. Kada dođe utakmica, samopouzdanje se hrani i postaje sve veće. Svatko od njih je u stanju pomoći, ali nije im lako ako jednu utakmicu igraju, a drugi ne. Naravno da je i promjena sustava u Ligi prvaka uzdrmala neke i da im je to utjecalo na samopouzdanje.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Hajduk je trenutno četiri boda ispred, a ako pobjedi Lokomotivu privremeno će otići na plus sedam.

- Ne mogu utjecati na rezultate Hajduka. Gledamo samo sebe i ako budemo pobjeđivali do kraja, bit ćemo prvaci - rekao je Bjelica koji ne bi povijesni uspjeh u Ligi prvaka mijenjao za naslov prvaka Hrvatske:

- Da više boda ne uzmemo u Ligi prvaka, ne bih to mijenjao za SHNL. A uzet ćemo. I SHNL i više bodova u Ligi prvaka.

Za kraj se osvrnuo i na Osijek.

- Dobra su ekipa, imaju jedan poraz u zadnjih sedam utakmica. Mladi su i poletni. Počeli su se dizati, sada bolje izgledaju nego na početku. Stabilizirali su se, dobro igraju i vjerujem da će Osijek biti u borbi u treće, četvrto ili peto mjesto. Želim im svu sreću - zaključio je Bjelica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2024 14:47