StoryEditorOCM
Domaći nogometiskustvo s turnira

Bivši hrvatski reprezentativac smatra da je važno ne izgubiti od ‘furije‘: ‘Dobar rezultat je ponekad i neriješeno‘

Piše Hina
15. lipnja 2024. - 07:50

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra da je važno da Hrvatska pobjedom ili remijem sa Španjolskom započne u subotu nastup na Europskom prvenstvu.

- Potrebno je započeti dobrim rezultatom - rekao je 36-godišnji Rakitić u intervjuu za španjolske novine El Pais objavljenom u petak.

- Dobar rezultat je ponekad i neriješeno. Važno je ne izgubiti - dodao je.

Rakitić, koji je u rujnu 2020. prestao igrati za Hrvatsku, rekao je da su "mnogi igrači" u aktualnoj reprezentaciji u "jako dobroj formi" i "puni optimizma".

- Dobro je početi prvenstvo ovako jakom utakmicom, da vidiš gdje si i kakav si. Uvjeren sam da ćemo gledati odličnu utakmicu, dva moguća kasnija finalista - rekao je bivši dokapetan Hrvatske.

image
Jorge Guerrero/AFP

Rakitić smatra da konačni uspjeh Hrvatske na ovom prvenstvu ne bi bio iznenađenje.

- Hrvatska se već ustalila među momčadima iz vrha - istaknuo je.

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023. Kapetan Luka Modrić povest će ju u subotu u novi pohod na trofej.

- Razgovarao sam s njim prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini - izjavio je Rakitić.

Ivan Rakitić će doma s obitelji pratiti prvenstvo. Rekao je da je nakon 13 godina i više od 100 utakmica bio pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije.

- Došao je trenutak da više vremena provodim s obitelji, koja se bila puno žrtvovala zbog mene - izjavio je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018.

image
Dax Images/Nurphoto Via AFP

Rakitić, aktualni vezni igrač saudijskog Al-Shababa, rekao je da se ovih dana svugdje u svijetu mogu vidjeti hrvatski crveni i bijeli kvadratići.

- Neki dan sam šetao ulicom Rijada i vidio dvojicu dječaka u hrvatskim dresovima - ispričao je.

- Ja sam njih zamolio za fotografiju. Hrvatski dres je nešto posebno, identificira nas s Hrvatskom. Igrači koji ga nose naši su idoli - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 07:52