StoryEditor
Domaći nogometliga nacija

Bivši hajdukovac vraća se u Poljud na velika vrata: večeras se nudi neviđen dvoboj, bude li Juranović na desnom beku, a Ronaldo na lijevom krilu...

17. studenog 2020. - 09:27
AFP

Teško da je mogao zamisliti ovakav povratak u Poljud, Josip Juranović, donedavni kapetan Hajduka... 

U dresu reprezentacije ide na Cristiana Ronalda, kakav se to duel sprema... 

Tražio je Juranović minulog ljeta pravi klub da ode iz Hajduka, jer došlo je vrijeme za odlazak, za inozemstvo,...

Hajduku je dao sve, godine su ga sustigle kad se prodati treba, u kolovozu je napunio 25 godina, a u bijeli dres došao iz zagrebačke Dubrave pet i pol godina ranije.

S trenutkom prodaje složili su se svi u klubu, od tadašnjih trenera Igora Tudora i Harija Vukasa do struke Marija Stanića i Ivana Kepčije. Bio je momenat da vrijedni Jopa – ode. I da kapetan (p)ostane Mijo Caktaš.

‘Bez Hajduka ne bih bio što sam danas’

A za desnog beka naći će već popunu u Poljudu, smatralo se. U to ime posuđen je Darko Todorović kad već nisu posegnuli za Branimirom Cipetićem, svojim ditetom u povratku.

Juranović je otišao u Legiju iz Varšave, bilo je govora i polemike oko toga je li Hajduk svoga (do)kapetana i potencijalnog reprezentativca prodao za sitniš, a „bijeli” su odštetu pravdali – korona-tržištem. I kronično praznom blagajnom.

Ružno je reći, ali bilo je to - daj što daš. Sve je dobro.

Pa tako nije dosegao milijunski transfer, nego se prodao, kako se smatra za cca 400.000 eura. 

U pet i pol godina upisao je 165 nastupa za „bijele” uz tri gola.

- Došao je i taj dan, odlazim iz voljenog kluba – napisao je Zagrepčanin iz Dubrave ljubavno pismo odlaska „bijelima”. 

- Hvala svom osoblju, zbog njih sam se osjećao kao kod kuće, veliko hvala Hajduku, bez njega ne bih bio ovo što sam danas.

A danas – vraća se Poljudu i igra protiv Ronalda, kao desni bek reprezentacije svjetskih doprvaka, tamo gdje se traga i traži nasljednik srebrnog Šime Vrsaljka.

Mali Jopa se vraća na velika vrata! Kad je odlazio, ispraćen je s nadom da će ga Hajduk nadoknaditi dovođenjem nekog boljeg. Koliko su su uspjeli, prosudite sami.

Kad je odlazio rekli smo i to: tek kad ode vidjet će se koliko će nedostajati.

Večeras u Poljudu nudi se neviđen, nečuven dvoboj Juranović – Ronaldo, bude li Jopa u sastavu na desnom beku, a Cristiano bude ordinirao po lijevom krilu.

Kakav duel, što kažete?! Do jučer smo bili sretni da se dogodi promjena u taboru „bijelih”, osvježenje na desnom beku, nismo znali da će to ove sumorne jeseni odigravati Todorović i Jakoliš.

‘Nećemo paničariti, imamo Modrića’

Nesumnjivo, Juranović ima najteži zadatak u karijeri, na stadionu na kojem je uzletio, spreman da odradi posao kao što se uvijek pošteno borio. I umio nas pozitivno iznenaditi.

- Nećemo paničariti. Imamo kapetana Luku Modrića koji će nam reći nekoliko riječi prije utakmice – rekao je hrabro srčani Juranović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 23:12