StoryEditorOCM

Bivši Hajdukov liječnik dr. Čukelj: Perišiću će trebati barem osam mjeseci da se vrati, nekima je oporavak jako težak

Piše S. A.
20. rujna 2023. - 14:46

Ivan Perišić se teško ozlijedio, nastradali su mu križni ligamenti koljena i kolika je to pauza, odmah slijedi pitanje? Vijest je stresla Hajdukovo i reprezentativno okruženje, ali i ono Tottenhama, nemojmo ni njih zaboraviti. I oni su i te kako pogođeni.

Dr. Fabjan Čukelj, vrhunski liječnički autoritet po pitanjima raznih ozljeda, dugogodišnji klupski liječnik Hajduka, a i svojedobno član reprezentativnog stožera "vatrenih", rekao nam je:

- Ne znam naravno detalje Perišićeve ozljede, tek je stigla vijest, ali budući da je objavljeno kako se radi o ozljedi križnih ligamenata, to bih na prvu procjenu rekao oko osam mjeseci pauze! Uostalom, neki se oporave dobro, a nekima je povratak izuzetno težak. Ne želim biti nipošto zloguk prorok, pitanje je i kad će ga operirat, vjerojatno odmah, u najboljem slučaju bi se moglo dogoditi da se vrati dogodine za Europsko prvenstvo... To bi bilo realno.

Povratak u Hajduk u kontekstu ove ozljede nismo spominjali, ali čini se da proljeće za igranje ne dolazi u obzir...

- Nakon operacijskog zahvata kreće se odmah rehabilitacijom, a to je prilično individualno, kako kome uspije... No, ne može se pobjeći od činjenice da se tek za najmanje šest, a rekao bih objektivno za osam mjeseci može početi normalno trenirati. Zato i spominjem Europsko prvenstvo idućeg ljeta kao realnu opciju pravog povratka. Naravno, Perišiću želim brz oporavak i puno strpljenja, rehablitacija potraje i ta je ozljeda posebice neugodna. Mnogi su je imali, neki su se vratili brže, drugi sporije, teško je to odmah prognozirati... - odgovorio nam je dr. Fabjan Čukelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:24