StoryEditorOCM
Domaći nogometpovijest pamti

Bio je ovo kolosalni gaf novog predsjednika Dinama, trenutak kada su Velimiru Zajecu mnogi rekli: ‘J... te Ćuk‘

Piše Pero Smolčić
11. ožujka 2024. - 09:18

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama. Leganda ‘modrih‘, a obavljao je i dužnost trenera kluba s Maksimira.

Među nizom poteza nama se u sjećanje urezao ovaj, po mnogima najveći gaf njegove trenerske karijere. Naime, 2010. Dinamo je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka protiv Luke Koper. Na Maksimiru su ‘modri‘ slavili sa 5:1, a onda u gostima izgubili 3:0. S tim da su zadnjih 13 minuta ‘visili‘, dok njihov trener, Velimir Zajec, uopće nije bio s njima.

Ovako smo tada pisali:

Poslovicu kako ne valja raditi ražanj dok je zec, ili Zeko, u šumi, nije shvatio baš sam Zeko. Ode on s modrog broda pun samopouzdanja u Tiranu gledati idućeg protivnika s 5:1 u džepu iz Maksimira!

A svoje je ‘modre dečke’ ostavio da sami odrade posao. Sa Sretenom Ćukom za kormilom. A kad ono... Jedan, dva, tri komada u mreži. Pa još 13 minuta igre imala je Luka Koper da nokautira Dinamo, a trenera zagrebačkog kluba Velimira Zajeca šokira u njegovoj skautskoj misiji u Albaniji.

Poigrao se Zeko Šerifa, a malo mu je nedostajalo da se od trenera Dinama pretvori u skauta Luke Koper. Već su, kruže vicevi, čelnici slovenskog kluba tražili Zajecov broj kako bi im prenio dojmove o snazi moldavskog Sheriffa Tiraspola!

No, sreća je ovog puta išla uz Zekinu dlaku. Pomazila ga je s oštrim upozorenjem. Da nije, mogao je komotno Zajec ostati u Albaniji, tražiti novi angažman.

Jer kako bi se pojavio pred ‘modre dečke’ koje je napustio. Koji bi se, bez njega, nakon maksimirskih 5:1, oprostili od Europe. Ako ćemo moralizirati, sam Zajec je i zaslužio takvu sudbinu. Jer, kako bismo u Hrvatskoj komentirali da primjerice Arsene Wenger kao trener Arsenala na isti način omalovažava neki hrvatski klub!?

Zeko je napravio višestruku štetu, ostavio je svoje na cjedilu, istovremeno je motivirao protivnika, a svoj je autoritet i priču o iskustvu kojega donosi Dinamu golemim gafom bacio u vodu.

Sada je on na početku i mora se dokazivati. Jer već mnogi u kuloarima glasno bruje - J... te Ćuk!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:26