StoryEditorOCM
Domaći nogometima za njega mjesta

Bilić i dalje bez posla: Turci prekršili dogovor u zadnji tren, već je obavio razgovor s novim klubom?

Piše Marko Crnjak/SN
2. srpnja 2023. - 17:43

Slaven Bilić nezaposlen je od ožujka, kada je smijenjen s funkcije trenera Watforda. Otad se povezivao s raznim sredinama, pri čemu su glasni navodi podrazumijevali izbornički angažman u Ukrajini, ali i mjesecima nakon te priče Bilić je i dalje na "burzi".

Krajem prošlog mjeseca ime splitskog stručnjaka spomenuto je u Bosni i Hercegovini, no Bilić je za susjedni nam medij ‘Dnevni Avaz‘ otkrio da se radi o pogrešnim navodima.

- Nije me nitko zvao, a i da jest, ne bih mogao prihvatiti jer imam neke druge planove - poručio je bivši izbornik Hrvatske za spomenuti portal, te dodao da ima neke druge planove.

Posljednje informacije govore da bi ti planovi ponovo mogli biti na Otoku. Kako izvještava Alan Nixon, novinar britanskog The Suna, Bilić bi uskoro mogao postati trener Sheffield Wednesdaya. Navodi se da je hrvatski stručnjak krajem tjedna odradio razgovor s upravom kluba i jedan je od četvorice kandidata za nasljednika, koji je sporazumno raskinuo ugovor s klubom nakon što je Sheffield izborio plasman iz treće u drugu englesku ligu, odnosno Championship.

Ranije je u turskim medijima, koje ipak treba uzeti s dozom skepse, rečeno da je Bilić bio nadomak dogovora s Adanom Demirspor.

- Na održanom sastanku stranke su u velikoj mjeri postigle dogovor, Bilićev potpis uslijedit će nakon što se uklone manje poteškoće - pisao je turski portal Milliyet, da bi samo dan kasnije stigla vijest da je klub "prekršio sporazum s hrvatskim stručnjakom pred samim potpisom", a novi trener Adane postao je Patrick Kluivert. Trofejni Nizozemac s turskim je klubom potpisao do ljeta 2025. godine.

Dakle, ako su ovi navodi točni, Bilić bi se mogao vratiti na Otok, a Sheffield Wednesday bio bi mu četvrti engleski klub u trenerskoj karijeri. Ranije je vodio West Bromwich Albion, West Ham United i već spomenuti Watford.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:26