StoryEditorOCM
Borilački sportoviBomba iz Gloryja

Veliki povratak najjačeg Hrvata! Poslije teške ozljede i godinu dana pauze, borit će se pred domaćom publikom

Piše Sport SD
7. lipnja 2024. - 09:39

Kao grom iz vedra neba došla je velika vijest iz Gloryja, najveće kickboksačke organizacije na svijetu. Najavljen je povratak Antonija Plazibata, trenutno najboljeg hrvatskog kickboksača.

Gotovo punih godinu dana Plazibata nismo gledali u ringu. Svi se sjećamo onog kobnog 17. lipnja (šesti mjesec) kada se Plazibat borio za status privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije. Tariq Osaro našao se na suprotnoj strani ringa, a Nigerijac je ušao u taj meč kao veliki autsajder. Trebao je to biti meč u kojem će Plazibat protiv svog timskog kolege samo potvrditi status sljedećeg izazivača za pojas, ali ništa nije pošlo po planu, piše FightSite.

Plazibat je prvom polovicom meča slomio ruku nakon što je blokirao udarac Tariqa Osara i nikako Antonio nije uspijevao posložiti stvari i nametnuti svoj tempo. Osaro je odradio najbolji meč u karijeri i porazio je Plazibata nokautom 52 sekunde prije kraja meča.

Težak lom ruke udaljio je Plazibata iz ringa, a naš kickboksač morao je propustiti i Gloryjev turnir u teškoj kategoriji koji se održao ranije ove godine. No, Plazibatov povratak danas je najavljen i možemo krenuti s iščekivanjem.

Sam povratak Plazibata nije jedina velika vijest. Naime, Glory dolazi u Hrvatsku! Plazibat će predvoditi Glory 95 event koji će se 21. rujna (deveti mjesec) održati u Zagrebu. Arena Zagreb ugostit će ovaj kickboksački spektakl i jedva čekamo vidjeti koji borci će popuniti ‘‘fight card‘‘ ove priredbe. Nadamo se nastupima još nekih domaćih boraca, prije svega Andreja Kedveša koji je prošle godine uspješno debitirao u Gloryju. Naravno, bit će zanimljivo popratiti i tko će biti odabran kao Plazibatov protivnik na spektaklu u Zagrebu.

Glory 95 bit će drugi Gloryjev event na teritoriju Hrvatske. Sada već davne 2014. godine održan je Glory 14 event koji su predvodili Remy Bonjasky i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović. Bonjasky se tada oprostio od sporta porazivši Mirka većinskom odlukom sudaca koja je izazvala negodovanje domaće publike u Areni Zagreb.

Na istoj priredbi nastupili su Mladen Brestovac, Benjamin Adegbuyi, Igor Jurković, Mladen Kujundžić, Jahfarr Wilnis i Jason Wilnis, Davit Kiria, Sahak Parparyan, ali i Alex Pereira, aktualni prvak UFC-ove poluteške kategorije. Pereira je odradio dva nastupa jer se borio na turniru boraca srednje kategorije, a turnir je osvojio pobjedama nad Dustinom Jacobyjem (danas UFC-ov borac) i Sahakom Parparyanom.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 09:39