StoryEditorOCM

Novi veliki upjeh za splitski Marjan, Matić postala prvakinja Europe, Kovač brončani

8. prosinca 2023. - 09:28

Na Europskom U21 prvenstva u tekvondou koje se održava u Bukureštu Hrvatska je već prvog dana osvojila četiri medalje od kojih je jedna zlatna, dvije srebrne i jedna brončana.

Zlatnu medalju u kategoriji iznad 73 kg osvojila je Magdalena Matić (TK Marjan). Ona je u prvom kolu je bila slobodna, a zatim je na putu do najsjajnijeg odličlja  pobjeđivala Francuskinju Emnu Hamadache, Turkinju Huriye Nur Ergin, Ukrajinku Mariju Kuts i u finalu još jednu hrvatsku predstavnicu Dariju Zeljko (TK Dubrava).

Margarita Vukić (TK Dubrava) je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 57 kg, a u finalu je izgubila od predstavnice Turske, a prije toga je svladala predstavmnice Azerbajdžana, Srbije, Španjolske i Belgije.

Ante Kovač (TK Marjan) je u kategoriji do 74 kg osvojio broncu. Do polufinala je pobijedio predstavnike Rumunjske, Kosova i Grčke, a na putu do finala ga je zaustavio predstavnik Turske. 

Prvog dana na tatami su izašle još Marija Uglešić, Nika Petanjek, Leon Hrgota, Leona Dinković, Sara Habijančić i Ivona Jelić.

Hrvatska je na ovom prvenstvu koje traje do 10. prosinca i na kojem se okupilo više od 450 natjecatelja, zastupljena sa 35 predstavnika. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:10