StoryEditorOCM
Borilački sportovihijerarhija postoji

Prvak je jasan, smatra ga najvećim teškašem u povijesti: ‘Želim Stipu u svom rezimeu, ništa drugo ne trebam‘

Piše Sport SD
10. siječnja 2024. - 08:19

Dvojica ponajboljih UFC-ovih teškaša nerijetko se prozivaju u posljednje vrijeme, a zapravo je Tom Aspinall taj koji započinje međusobne prozivke.

UFC-ov privremeni prvak teške kategorije silno želi meč s prvakom Jonom Jonesom, ali UFC je jasan u svojoj namjeri - Stipe Miočić je sljedeći na redu, a tek onda na red dolazi Tom Aspinall. Gotovo svaki dan Aspinall se žali putem društvenih mreža i dijeli argumente koji idu u korist njemu i njegovom napadu na titulu, ali čak niti Jones ga ne želi pustiti da preskoči Miočića - piše Fightsite.

‘‘Bones‘‘ vidi puno veću vrijednost u meču s Miočićem kojeg smatra najvećim teškašem u povijesti UFC-a i svjestan je da mu Miočićevo ime više znači u pobjedničkom rezimeu. Pobjeda nad Miočićem samo bi dodatno učvrstila Jonesa kao jednog od najvećih u povijesti sporta, a sudeći prema Jonesovim sinoćnjim objavama na Twitteru, to bi mogao biti njegov posljednji meč u karijeri.

‘‘Odbijam biti kao mnogi borci koji predugo ostanu u sportu. To se jednostavno neće dogoditi. Vaš dečko ‘Bones‘ Jones, unatoč onome što mnogi misle, dobro se osigurao za ostatak života. Želim Stipu (Miočića) u svom rezimeu, a izuzev toga, ništa drugo ne trebam od ovog sporta. Dođoh, vidjeh, pobijedih. Činjenice.‘‘, poručio je Jones, na što ga je jedan od pratitelja pitao: ‘‘Potvrđuješ odlazak u mirovinu nakon meča sa Stipom?‘‘.

image
AFP

Jones je brzo odgovorio.

‘‘Ne govorim to, nego pokušavam reći da su povratak nakon dvije različite ozljede i pobjeda nad Stipom moji primarni ciljevi i velika ostvarenja ako mene pitate. Obojica smo pristali na ogromne ugovore, a pobjeda bilo koga od nas dvojice bila bi apsolutno ogromna za naše karijere. Koliko god se Tom (Aspinall) činio dobar u ovom trenutku, pobjeda nad njim nema značaj za moju ostavštinu. To je istina i sve što govorim. Razumijem da mnogi od vas ne shvaćaju što se događa iza kulisa. Ne možete dogurati do razine koju smo dosegli Stipe i ja, ako ne razumijete poslovnu stranu svega ovog.‘‘, pojasnio je Jones.

Lijepo je vidjeti poštovanje koje Jones gaji prema Stipi Miočiću, jer uistinu se i radi o najvećem teškašu u povijesti ovog sporta. Jones je svjestan da pobjeda nad Miočićem ima ogromnu težinu, a Tom Aspinall će jednostavno morati biti strpljiv i stati u red. Neka hijerarhija na temelju starih zasluga ipak postoji u ovoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:10