StoryEditorOCM
Borilački sportovidubois je bio prejak

Novi udarac za Hrgovića, dugo nije bio ovako nisko na ljestvici najboljih teškaša svijeta

Piše SN
2. lipnja 2024. - 15:31

Dan nakon poraza od Daniela Duboisa u Rijadu, prekidom liječnika u osmoj rundi borbe, Filip Hrgović doživio je još jedan udarac. Na ljestvici najboljih teškaša svijeta, koju specijalizirana stranica BoxRec pedantno ažurira nakon svake borbe, Hrvat je jutros osvanuo na 18. mjestu - pišu Sportske novosti.

Pad je to za deset mjesta u odnosu na ljestvicu prije meča s Duboisom, što je golemo nazadovanje s obzirom na to da je Hrgović bio etablirani top 10 teškaš te da se pokušavao vinuti i na sam vrh.

Nakon pobjede nad Zhileijem Zhangom u kolovozu 2022. godine, 31-godišnjak iz Dubrave konstantno se na BoxRecovim ljestvicama vrtio između 10. i 15. mjesta, što je ovisilo i o ostalim borbama te rejtingu njegovih kasnijih suparnika.

U redoslijedu teške kategorije vodeći je Ukrajinac Oleksandar Usik, koji je nedavno pobijedio Tysona Furyja i ujedinio sve svjetske pojaseve (prije nego je Dubois postao privremeni vlasnik IBF-ovog pojasa), a slijede ga Britanac Anthony Joshua te Nijemac Agit Kabayel, koji je kao i Usik neporažen (25-0). Fury je četvrti, a odmah do "Kralja Cigana" sad je njegov sunarodnjak Dubois.

Što se tiče ostalih hrvatskih teškaša, u top 200 još je samo Agron Smakici (81. mjesto).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 20:57