StoryEditorOCM

Mike Tyson suočen je s novom optužbom za silovanje: ‘Molila sam ga da prestane, skinuo mi je hlače ...‘

Piše Ivan Alaupović/SN
24. siječnja 2023. - 22:10

Mike Tyson optužen je za silovanje žene nakon što su se njih dvoje upoznali u noćnom klubu u Albanyju početkom 1990-ih, prema tužbi podnesenoj ranije ovog mjeseca od neidentificirane tužiteljice koja sada traži 5 milijuna dolara.

Anonimna tužiteljica tvrdi da ju je Tyson silovao u limuzini, što je rezultiralo fizičkim, psihičkim i emocionalnim traumama u godinama nakon toga, prenose Sportske novosti.

- ‘Ušla sam u Tysonovu limuzinu kako bi pokupili prijateljicu kod njene kuće - stoji u tužbi koju prenosi DailyMail:

- Tyson me odmah počeo dirati i pokušao me poljubiti. Nekoliko puta sam ga molila da prestane, ali on me nastavio napadati. Zatim mi je skinuo hlače i nasilno me silovao.

Ženin podnesak ne uključuje točan datum napada osim ‘ranih 1990-ih‘ - otprilike u isto vrijeme kada je natjecateljica izbora za Miss lijepote, Desiree Washington prijavila da ju je Tyson silovao u Indianapolisu. Njezina tužba presuđena je u njenu korist, a Tyson je 10. veljače 1992. osuđen na šet godina zatvora, ali je pušten nakon tri godine služenja kazne.

Žena koja sada tuži višestrukog boksačkog svjetskog prvaka i jednog od najboljih boksača svih vremena, trudi se ostati anonimna jer bi, kako je rekla,

- Objava mojega imena zasigurno bi mi predstavljala opasnost od daljnjeg psihičkog ozljeđivanja, uznemiravanja, ismijavanja ili osobnog osramoćivanja - piše DailyMail.

Također je podijelila svoje emocije koje je, kako tvrdi, pretrpjela zbog navodnog napada:

- Kao rezultat Tysonova silovanja iskusila sam osjećaj krivnje, gubitak samopoštovanja, sram, neugodu, tugu, ljutnju, depresiju, tjeskobu, sklonost nasilju, ovisnost o drogama i alkoholu i zbunjenost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2023 22:11