StoryEditor
SplitPRIPAZI MALO!

Vozači, oprez! Policija ovog vikenda provodi pojačani nadzor, a kontrolirat će se vožnja pod utjecajem alkohola, brzina korištenje mobitela, pojasa...

Piše PSD
26. ožujka 2021. - 12:29
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Splitska policija će i ovaj vikend u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, pojačano nadzirati cestovni promet.

Aktivnosti policije će biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prometnih prekršaja zbog kojih dolazi do nesreća s najtežim posljedicama, a posebno vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporabu mobitela.

image
Tom Dubravec/Cropix

Aktivnosti će se usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. "recidivista", napominju iz PU splitsko-dalmatinske uz poruku vozačima da prilikom sudjelovanja u prometu paze na sebe i druge.

Policija je u četvrtak na području Splitsko-dalmatinske županije, od 9 do 14 sati provela preventivno-represivnu akciju "Faktori rizika" tijekom koje je utvrđeno i sankcionirano 293 prekršaja. 185 vozača je sankcionirano zbog neprilagođene brzine, 71 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a 14 zbog korištenja mobitela tijekom vožnje.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 00:03