Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Splitnevjerojatan slučaj

Vlasnica joga studija u Splitu unatoč mjerama izolacije pozivala na grupne satove! A nedavno se vratila s Balija i još se ruga ‘šaljivim‘ hashtagom

Piše M.Dr.
26. ožujka 2020. - 14:39
ilustracija/Shutterstock, screenshot/Instagram

U vrijeme provođenja mjera zaštite od koronavirusa koje vrijedi za cijelu Hrvatsku jedan joga studio u Splitu zanemario je upozorenja i nastavio s uobičajenim tjednim programom, bez obzira na upozorenja koja u ovom trenu u zemlji doslovno 'život znače'.

Vlasnica joga studija, kako su nam prepričali čitatelji koji su se javili u redakciju 'Slobodne' ponudila je da program ide dalje, bez obzira na novonastalu situaciju, a svojim klijentima ponudila je rad odnosno satove u manjim grupama.

- Ne mogu vjerovati da se netko ovako ponaša. Ako ne zbog sebe, onda zbog drugih. Ako vrijede neka pravila, onda vrijede za svakoga od nas - kaže čitatelj koji nas je ujedno i kontaktirao oko cijele ove priče.

Pa zar nije dovoljna činjenica da se korona poprilično proširila po gradu. Ne treba izazivati - pita se on.

Vlasnicu yoga studija u međuvremenu smo kontaktirali telefonski. Evo što nam je kazala:

- Niste prvi koji ste me zvali zbog toga. Držali smo sate do prije neki dan, točno je, ustvari do ponedjeljka. Bilo je njih petoro na satu, nisam im asistirala, nisu koristili nikakva pomagala. Imali smo dezinfekcijsko sredstvo - ispričala nam je vlasnica koja je ujedno i molila da ne objavljujemo njeno ime.

Neće se ponoviti, držimo se od sada svih mjera i pravila, grupe su raspuštenje, do daljnjega - kazala nam je vlasnica.

Samo da podsjetimo ponovno. Stožer civilne zaštite RH 19. ožujka 2020 godine donio je odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Vlasnica studija, a imamo i sve dokaze, dogovarala je sate još proteklog vikenda, nakon što je Stožer zabranio okupljanja i održala zadnji sat joge u ponedjeljak, 23. ožujka.

Na svom Instagramu, za vrijeme zadnjeg sata u ponedjeljak, objavila je i fotografiju iz studija, za vrijeme skupnog vježbanja, uz hashtag 'illegal criminals'.

Povrh svega, vlasnica se, kako doznajemo, nedavno vratila sa dalekog Balija.

#JOGA ZA VRIJEME MJERA PREVENCIJE#SPLIT#JOGA STUDIO#KREšENJE MJERA IZOLACIJE

Izdvojeno