StoryEditor
SplitISPALIT ĆEMO

Već sada su ogromne gužve zbog radova u Poljičkoj, a dok završe već ćemo debelo zakoračiti u sezonu... Ipak, ima jedna utješna stvar

Piše Antea Burazin
20. svibnja 2022. - 19:03

Radovi na Poljičkoj cesti, kod autobusne stanice nakon križanja s Ulicom Bruna Bušića, debelo će zakoračiti u srce sezone.

Prema odgovoru kojega smo dobili iz Hrvatskih cesta, na Poljičkoj cesti trenutno se izvode radovi na sanaciji postojećeg autobusnog ugibališta koje bi se trebalo proširiti tako da krajnja desna kolnička traka postane slobodna za nesmetano prometovanje vozila. Predviđeni završetak radova je tek 23. srpnja.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Do sada je ova autobusna stanica na Blatinama, koju smo često nazivali i "kod Jantara", bila autobusno ugibalište koje se nalazilo u prometnoj traci, zbog čega su redovito nastajale gužve prilikom zaustavljanja autobusa na stanici.

Rekonstrukcijom će se dio nogostupa skratiti, a ugibalište pretvoriti u autobusno stajalište koje će imati vlastitu traku od tri i pol metra širine te tako više neće biti prepreka drugim sudionicima u prometu.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Postojeće stanje predstavlja autobusno ugibalište koje je djelomično bilo smješteno u desnoj voznoj traci te je prouzrokovalo zastoje vozila prilikom iskrcaja putnika iz autobusa. Projektom je predviđeno uređenje autobusnog stajališta u punom profilu.

Krajnja desna kolnička traka postaje slobodna za nesmetan prolaz vozila. Rok završetka radova sanacije autobusnog ugibališta je 23. srpnja. Poučeni dosadašnjim iskustvom u nadolazećoj turističkoj sezoni, broj vozila će se povećavati. Stoga smo radove intenzivirali te ih planiramo završiti što je prije moguće - odgovori su iz Hrvatskih cesta.

image
 

Božidar Vukičević/Cropix

Kako su nadodali iz ove državne trvtke, u sklopu projekta rekonstrukcije kompletne Poljičke ulice, koji je trenutno u izradi, razmatra se i uređenje ostalih autobusnih stanica.

S obzirom na to da će glavna splitska prometnica u određenom dijelu biti izvan funkcije za vrijeme sezone, dobro se naoružajmo strpljenjem jer definitivno nas očekuje ljeto s mnogo prometnih zastoja i gužvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2022 04:58