StoryEditor
Splitb2run

Utrka privatnika protiv javne službe u centru Splita: 500 zaposlenika jurili do Titove vile po besplatnu vodu pa natrag do Rive, a pobjednik je...

Piše split sd
19. svibnja 2022. - 22:00

Nakon dvije godine i "korona pauze", u Split se ponovno vratio B2Run, utrka u kojoj sudjeluju timovi poduzeća iz javnog i privatnog sektora, obrta i udruga. Pomalo iznenađujuće, na Rivi se okupilo preko 500 prijavljenih natjecatelja iz čitave Hrvatske, i to iz više od 40 firmi, među kojima su i HEP, OTP banka i T-Com. Neke od ovih su imale tim od čak 50 trkača, a priznanja su dodijeljena ovisno o vrsti kompanije iz koje sudionik dolazi. Rezultati svih utrka unutar B2Run serije ulaze u ukupnu, nacionalnu ljestvicu.

Iako je start same utrke bio u 18 sati, pola sata prije toga su se natjecatelji mogli zagrijati pod vodstvom fitness trenerica Petre Tudje i Josipe Ćalete. Start i cilj su bili na zapadnom dijelu Rive, a staza, duljine 5 kilometara, prolazila je Trumbićevom obalom, preko Obale kneza Branimira do šetališta Ivana Meštrovića. Okret je bio ispred ulaza u Vilu Dalmaciju, gdje se nalazila i tekuća okrijepa za trkače. 

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

Uvjerljivi pobjednik, sa vremenom od točno 16 minuta, je bio Alen Matovina iz Centra za vozila Hrvatske. Drugi je na cilj stigao  Zdravko Jadrijev iz HEP-a, dok je treće i četvrto mjesto ugrabio dvojac iz Ericsson Nikole Tesle Marin KoceićVinko Kodžoman. Prvih deset je zatvorila Nataša Šustić iz Ciana, s najboljim ženskim vremenom od 18 minuta i 27 sekundi. U ukupnom poretku je tijesno najbrži bio tim i pojedinakčnog pobjednika, Centar za vozila Hrvatske, a za vratom mu je puhao Ericsson Nikola Tesla sa svega 11 sekundi zaostatka.

Natjecatelji su nastavili druženje uz toplohladnu zakusku koju za njih pripremio Restoran Mala Kate, a oporavak bi mogao potrajati do dugo u noć...

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2022 05:03