StoryEditorOCM
SplitKAZNENA PRIJAVA

Uhvaćen muškarac koji je centar Splita išarao ‘porukama‘ Milanoviću: završio u pritvoru, napravio je 2600 eura štete

Piše Split SD
24. siječnja 2023. - 12:54

Brzi su bili policijski službenici Prve policijske postaje Split, jer su svega u deset dana dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim muškarcem. Utvrdili su postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela "Oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra" i "Oštećenje tuđe stvari" Kaznenog zakona.

A riječ je o - grafiteru. I to ne onom umjetnički nastrojenom, već politički nabrijanom. Momak je naime 13. siječnja u centru grada, na četiri mjesta, ispisao poruke namjenjene predsjedniku Zoranu Milanoviću i Ivanu Penavi, prvom čovjeku Domovinskog pokreta.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obavili očevid i započeli kriminalističko istraživanje prikupljajući dokaze, a sve kako bi utvrdili identitet i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s događajima.

U ponedjeljak tijekom dana u službene prostorije Prve policijske postaje Split doveden je muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih kaznenih djela - kazali su u Policijskoj upravi.

image
Nikola Vilić/Cropix

Dvadesettrogodišnjaku "petak 13i" usitinu nije bio sretan, u noći je, između jedan sat i četiri sata ujutro u Marmontovoj ulici na četiri različita mjesta, crnom bojom ispisao grafite i oštetio zidove koji pripadaju kulturnom dobru. Iste je noći u ulici Zbora narodne garde na betonskom zidu crnom bojom ispisao još jednu poruku.

- Obzirom da su grafiti u centru grada Splita napisani na kulturnom dobru, pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 2600 eura - vele u policiji.

Gradski su komunalni djelatnici sporne grafite već istog jutra uklonili i prebojali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2023 12:54