StoryEditor
SplitPREGLEDI SU VAŽNI

U tijeku je peta humanitarna ‘bradata aukcija‘: muškarci doniraju svoj znak muškosti kako bi pomogli braći u borbi protiv okrutnih dijagnoza, evo kako se uključiti

Piše Milena Budimir
29. studenog 2021. - 22:38

Već smo svi naviknuli kako je ovo mjesec kada muškarci ostaju bez brkova, a i brade. I to s posebnim, moćnim razlogom. Muškarci doniraju svoj znak muškosti kako bi pomogli svojoj braći u borbi protiv okrutnih dijagnoza.

U tijeku je peta po redu, potpuno netipična, a opet tradicionalna, humanitarna akcija "Bradata aukcija", koju se organizira za Županijsku ligu protiv raka - Split s ciljem podizanja svijesti o raznim oblicima karcinoma kod muškaraca i prikupljanja novca za rad Lige, a dio je globalne akcije "Movember".

image
Ante Čizmić/Cropix

Bolesti prostate

Uz mnoga poznata (bradata) lica, već tradicionalno aktivno sudjeluju i mnogi naši bradati sugrađani, koji brijanjem svojih brada i donacijama ukazuju na potrebu preventivnog djelovanja kada su u pitanju karcinomi koji napadaju muškarce. Ovogodišnje je izdanje oplemenjeno s dva nova sadržaja, koje provodi Rotary klub Split Plus, a za cilj ima potaknuti javnost na edukaciju o važnosti preventivnih pregleda.

Zahvaljujući dr. Mirnesu Selimoviću, specijalistu urologije, organizira se predavanje na Medicinskom fakultetu, u petak 3. prosinca, u 17.30 sati, u dvorani Medicinskog fakulteta Split, Šoltanska 2. Urolog će govoriti o bolestima prostate, a ulaz je slobodan, pri ulasku je obvezna COVID potvrda.

Drugi važan, a od ove godine uvedeni sadržaj, održat će se dan poslije, u subotu 4. prosinca, od 8 do 11.30 sati, u Poliklinici Uglešić, Držićeva 16, gdje će svi zainteresirani moći obaviti besplatan ultrazvuk testisa. Ovaj, inače ne tako jeftin pregled, za njih će biti besplatan, ali su moguće donacije zainteresiranih u za to pripremljenu škrabicu "Bradate aukcije". COVID potvrda ovdje neće biti obvezna.

Nadmašiti 93.000 kuna

Pokretači aukcije Marko Sučić i Siniša Šunjić iz salona/brijačnice "Ka’Brada", najavljuju kako bi prošlogodišnje pandemijsko izdanje akcije, kada je sakupljen iznos od 93.000 kuna, kojim je osiguran fiksacijski materijal pri radioterapiji oboljelih od raka prostate u KBC-u Split, ove godine mogao biti nadmašen.

Veliki finale je aukcija brada u kojoj uz Županijsku ligu protiv raka – Split, kao partneri sudjeluju "Ka'Brada", Rotary klub Split Plus, PromoPlan, Kazinoti&Komenda i Plan B, kao i brijačnice "Leekarija Barber Shop", "Barber shop Ivan", "Barber shop Stil A" i "Španić Barber shop" iz Vinkovaca.

"Grand finale" akcije bit će u subotu, 4. prosinca, točno u podne, kada u pubu Plan B, na Gripama, počinje brijanje poznatih i manje poznatih, zabavljat će vas DJ Matthew Bee i trio "Little Sisters". Sakupljeni iznos treba donijeti u Plan B ili uplatiti direktno Županijskoj ligi protiv raka Split, na IBAN HR4824070001100579328 (opis plaćanja: za bradatu aukciju).

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 14:03