StoryEditorOCM
Splitšuta kontra puljka

‘Split je zaglavio u slijepoj ulici, a gradonačelnik je precijenio svoje sposobnosti i mogućnosti‘

Piše split sd
7. lipnja 2023. - 10:37

Predsjednik splitskog HDZ-a u Tomislav Šuta poslao je medijima priopćenje u kojem je komentirao prvu polovinu mandata Ivice Puljka.

Tvrdi kako je Puljak ušao u gradsku upravu s pompoznim i vrlo ambicioznim obećanjima, ali da je rezultat svega pomicanje rokova realizacije u kombinaciji s prebacivanjem odgovornosti na više instance i najava novih projekata kako bi u sjenu bacio stare.

U nastavku prenosimo što još Šuta kaže:

"Građani nisu zaboravili da je sa svojim najbližim suradnicima najavio novi GUP i vrtiće za sve obitelji, realizaciju projekta Žnjan kojom bi Grad Split dobio novu vizuru i iskoristio značajan društveni i gospodarski potencijal. Postupak izrade novog GUP-a, dokumenta o kojem ovisi cijela budućnost našeg Grada, je iz nepoznatih razloga nestao kao prioritet i nužna potreba te postao prvo predizborno obećanje za koje se može reći da je poslužilo za povećanje broja glasova.

Precijenio se

Žnjan i dalje zjapi prazan, bez barem minimalističkih sadržaja kojima bi se zadovoljili građani i dočekali gosti u novoj turističkoj sezoni. Evidentno je da se radi o krivoj procjeni gradonačelnika Puljka koji je precijenio svoje sposobnosti i mogućnosti.

Od rješenja prometnog pitanja smo ostali na izgradnji rampe na ulazu u Grad, koju su realizirale Hrvatske ceste, dok se realizacija parking projekta svodi na učestalo prolongiranje rokova i optužbe na račun svih samo ne izvršne vlasti Grada Splita. Retorička mantra koju je uporno ponavljao prije pune dvije godine - ‘temeljito ćemo očistiti grad, Grad je prljav‘, nije dobila svoju praktičnu primjenu. Split je prljaviji nego što je bio, što gradonačelnik jednostavno ne želi vidjeti, a još manje po tom pitanju nešto učiniti‘.

image

SPECIAL SD
Split, 120423.
Hotel Fanat i zapusteno zemljiste pored njega.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Ante Cizmic/

Građanima je itekako jasno da je naš Grad zaglavio u slijepoj ulici, što se manifestira propuštanjem prilika zbog čega stagniramo bez perspektive da se u dogledno vrijeme pomaknemo s ‘mrtve točke‘. 

Gradu Splitu je nasušno potreban jasan smjer kako bi uhvatio korak i ostvario svoj razvojni potencijal, za što je ostalo vrlo malo vremena i mogućnosti u mandatu sterilnog gradonačelnika Puljaka, koji je od prvog dana maštom i mislima ‘zaglavio‘ na Markovom trgu.

HDZ u Gradu Splitu neće stajati prekriženih ruku, nastavljamo konstruktivno raditi u interesu naših građana. Od gradonačelnika Splita tražimo da se probudi iz ‘zimskog sna‘ i počne raditi na stvaranju preduvjeta za realizaciju najavljenih projekata koji su potrebni za poboljšanje kvalitete života naših građana.

image

SPECIAL SD
Split, 120423.
Hotel Fanat i zapusteno zemljiste pored njega.
Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Ante Cizmic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:20