StoryEditor
Splitjedini način

Split je danas bio sablasno prazan: pogledajte video koji izaziva nelagodu, ali i budi nadu da smo konačno shvatili upute

Piše PSD.
21. ožujka 2020. - 21:16
Nakon apela stožera civilne zaštite gradske su ulice i centar opustjeliZvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Čini se da su apeli Nacionalnog stožera civilne zaštite konačno urodili plodom. Dugo su se Hrvati opirali zdravom razumu i izbjegavali slušati upute koje su im ljudi koji moraju brinuti o njima propisali. Ipak, za dobru odluku nikada nije kasno, a to su pokazale i današnje slike centra Splita koje je u poslijepodnevnim satima snimio naš vrijedni reporter Zvonimir Barišin.

Vidjevši da je vrag odnio šalu i da je opasnost stvarna, a da je u Hrvatskoj oboljelo već 206 ljudi, Splićani su se zatvorili u svoje domove baš kao što se od njih i tražilo.

I zbog toga je danas centar Splita izgledao kao grad duhova. Neobična za 'Cvit Mediterana' koji baš subotom dobiva svoj posebni šarm kada naši sugrađani svih generacija pohrle na Rivu najbolje je što se moglo dogoditi. Sada nije vrijeme za junačenje, pokazivanje i izlaženje. Izdržimo sada malo u svojim domovima. Pobijedimo koronavirus da bismo ponovno mogli uživati u ljepotama svoga grada. A to možemo samo ako se pridržavamo mjera koje su nam izrečene.

I zato, dragi naši, stojte doma! Izađite ponekad malo na svjež zrak sami, izbjegavajte kontakt. Pa da pobijedimo taj virus i ponovno uživamo na punoj Rivi.

Jer, ne počnemo li se tako ponašati, slike kao današnje iz naše galerije mogle bi postati naša svakodnevica. Zato, pamet u glavu, Slobodnu na zaslone mobitela i stojte doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 07:30