StoryEditor
SplitSVI NA MARJAN

Spli‘sko lito u Zoološkom: upišite se u ljetne radionice za sve generacije i ne bojte se korone, na sve se mislilo

2. srpnja 2020. - 11:11
Programi s vunom održavat će se ponedjeljkom i srijedom prijepodne NIKOLA VILIĆ/HANZA MEDIA

Škola je završila, ljeto nam je stiglo, a s njime i puno slobodnog vremena za osnovnoškolce i mališane.
Ako i vaše dijete voli prirodu i životinje, Zoološki vrt tijekom ovog ljeta organizira radionice "Splis'ko lito u Zoo vrtu", koje su prilagođene mjerama u doba epidemije koronavirusa. Održavaju se na otvorenome, individualno ili do maksimalno 10 djece uz propisani razmak, a prva radionica planirana je već za danas.

Tijekom srpnja i kolovoza održavat će se radionica vune, koja se sastoji od kratkog predavanja i praktičnog rada, pranja runa (vune), sušenja, gargašenja, suhog ili mokrog filcanja. Uključuje i izradu suvenira kao finalnog rezultata. Programi se održavaju ponedjeljkom i srijedom od 9 do 10.30, a za sudjelovanje je potrebno kupiti dječju ulaznicu za Zoološki vrt, kao i onu za odrasle, uz doplatu 20 kuna.

Osim prerade vune, održavat će se i likovne radionice (crtanje, bojanje i glinamol). Učeničke klupe smještene su u hladu, a zajedno mogu sjediti dijete i roditelj. Radionica se održava utorkom i četvrtkom od 9 do 10.30, a za sudjelovanje je cijena ista kao i kod radionice vune.

Osim već navedenih, djeci je draga i radionica naziva "Što je bilo prije: koka ili jaje?" Sastoji se od kratkog predavanja životnog ciklusa i stvaranja jaja, koje je prilagođeno uzrastu djece, praktične nastave u kokošinjcu, kemijskog i fizikalnog pokusa s jajem, lampiranja jaja, didaktičkih igračaka razvojnog ciklusa pilića, "plesa pilića" te likovnog dijela u raznim tehnikama.
Program se održava petkom od 18 do 20.30, a za sudjelovanje je potrebno kupiti dječju i ulaznicu za odrasle, uz doplatu 30 kuna. Inače, ulaz je besplatan za mališane do pet godina, za djecu do 15 godina cijena ulaznice je deset kuna, a za odrasle 20 kuna.

Za sve radionice potrebna je najava najmanje jedan dan prije održavanja, a potrebni materijal osigurava Zoološki vrt.
Prijave se obavljaju na e-mail: jasna@prirodoslovni.hr; telefon 394-525, mobitel: 098/983-68-10 te Facebook stranica Zoološkog vrta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 11:41