StoryEditor
SplitJUPI, IMAMO CISTERNE!

Sjećate li se Nigerijca koji je Split nazvao ‘Afrikom sa strujom‘? Što bi tek rekao da se jučer našao u gradu bez struje i pitke vode. A još da vidi ove prizore...

Piše I.B.
28. studenog 2021. - 20:17

Evo me u Splitu. Africi sa strujom - posprdno je komentirao 2017. godine Sim Shagaya, nigerijski poduzetnik prilikom posjeta našem gradu uz fotografiju zgrada u Ulici Domovinskog rata. Shagaya tada vjerojatno nije očekivao da će mu ponosni Splićani uzvratiti komentarima kako paralela koju je povukao nikako ne stoji. 

A koji bi tek opis smislio za fotografije južnog pročelja Dioklecijanove palače koje su prepune električnih instalacija i cijevi koje strše iz gotovo svakog ugostiteljskog objekta i nagrđuju vizuru građevine koja je pod zaštitom UNESCO-a?

image
Paun Paunović/Cropix

Pitamo se i što bi poduzetnik objavio na svom Twitter profilu da se našao u Splitu jučer, kada je pola grada ostalo bez struje uslijed kvara na trafostanici na Sućidru. Bačvice, Gripe, Lokve, Škrape, Blatine bile su u mraku, a HEP- ovi telefoni užarili su se od poziva zabrinutih građana. Split je opet svjetlio nešto kasnije iste večeri.

Podsjetimo, nekoliko kvartova bez struje je bilo i prošlog mjeseca kada je došlo do prekida električnog kabela uslijed izvođenja građevinskih radova. Također na Sućidru. 

Što bi Shagaya napisao kada bi mu rekli da se u Splitu svakom obilnijom kišom začepe šahte, zamuti voda pa se preporuča njezino prokuhvanje, a Vodovod i kanalizacija osiguravaju cisterne pitke vode po kvartovima? 

Afrika sa strujom? Mo’š mislit…

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. siječanj 2022 20:50