StoryEditor
SplitNA SVEUČILIŠTU U SPLITU

Predstavljena dva nova studijska programa na engleskom jeziku, Morsko ribarstvo i Vojno pomorsto: ‘Interes za ovim studijima će zasigurno rasti jer je riječ o suvremenim i perspektivnim zanimanjima‘

Piše PSD
12. listopada 2021. - 13:38

Dva nova studijska programa na engleskom jeziku Sveučilišta u Splitu, diplomski studij Morskog ribarstva i integrirani studij Vojnog pomorstva, predstavljeni su na završnoj konferenciji projekta "InteRiV".

Riječ je o studijima koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju te integriranosti Republike Hrvatske u visokoškolski obrazovni prostor Europske unije, uz jačanje kompetencija studenata i osoblja visokih učilišta.

Završna konferencija projekta "InteRiV" pod punim nazivom "Internacionalizacija studija Morskog ribarstva i Vojnog pomorstva" na Sveučilištu u Splitu, održana je u ponedjeljak, 11. listopada, u Zgradi tri fakulteta, na kojoj je prezentirano sve postignuto u protekle dvije godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.750.274,03 kune, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Prijavitelj/korisnik projekta je Sveučilište u Splitu, uz partnere Pomorski fakultet u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu i Sveučilišnu knjižnicu u Splitu.

image
Sveučilište u Splitu

U ime Sveučilišta svoje zadovoljstvo ostvarenim ciljevima iskazala prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije.

- Unatoč izazovima koje je pred nas stavila pandemija, projekt "InteRiV" je uspješno završen. Interes za ovim studijima će zasigurno rasti jer je riječ o suvremenim i perspektivnim zanimanjima, a uz to, važnost ovog projekta je u stvaranju preduvjeta za umrežavanje s drugim institucijama, posebice u kontekstu alijanse Europsko Sveučilište mora SEA-EU.

Institucije i pojedinci, uključeni u ovaj projekt, stekli su znanja i vještine koje će im zasigurno koristiti u budućnosti za razvoj visokoškolskog obrazovanja u kontekstu europskog obrazovnog prostora – istaknula je prorektorica Vranješ Markić, zahvalivši se svim dionicima uključenima u projekt, posebice Ministarstvu obrane i Hrvatskom vojnom učilištu, koji su svoj obol dali u izradi kurikuluma za integrirani studij Vojnog pomorstva na engleskom jeziku.

Predstavljanje ostvarenih rezultata održale su voditeljice projektnih aktivnosti prof.dr.sc. Morana Koludrović, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Merica Slišković, Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu i doc.dr.sc. Zvjezdana Popović Perković, Sveučilišni odjel za studije mora.

Naglasile su kako će projekt InteRiv zasigurno doprinijeti prepoznatljivosti Sveučilišta u Splitu u internacionalnom prostoru jer ova dva nova studija su jedinstvena, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i šire. Također, ostvarena je iznimna unutarsveučilišna suradnja, koja je dovela do pružanja međusobne podrške kolega s različitih sveučilišnih sastavnica te je zasigurno ogledni primjer razvoja suradnje u razvoju novih studijskih programa.

Oba studijska programa su kreirana tako da je nastava usmjerena na studente, zasnovana na suradničkom i aktivnom učenju, a posebna pažnja posvećena je iskustvenom učenju, odnosno povezivanju teorije i praktičnog rada.

item - id = 1134395
related id = 0 -> 1145725
related id = 1 -> 1145821
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2021 16:52