StoryEditorOCM
Splitsamo za odlikaše

Predivna splitska plaža sve je nedostupnija domaćima: ležaljke su se spustile skroz do mora, cijena im je brutalna

Piše Božidar Lončar
20. lipnja 2023. - 07:22

Pronalazak besplatnog parkinga na Kašjunima u sezoni kupanja je “lutrija”. Svake je godine parkinga sve manje, a i ovo malo prostora što je ostalo je zagrađeno žardinjerama postavljenima na putu prema punti, gdje je dosad bio besplatan parking.

Tvrtka “Dolis”, koja ima koncesiju na plaži, odgovara da oni nisu postavili žardinjere:

- Žardinjere nismo postavili mi već komunalno redarstvo Grada Splita na koncesioniranom području - kazala nam je Gordana Alajbeg, voditeljica Općih poslova tvrtke “Dolis”.

image

Paun Paunović/CROPIX

Paun Paunovic/Cropix

Žardinjere, eto, nisu postavili, ali jesu ležaljke toliko blizu moru da prolaza nema. Inače, cijena ležaljki je 35 eura po danu. Mjesta za parking već sada nema, a možemo zamisliti što nas čeka u srcu sezone.

Ono malo slobodnih mjesta za parking zauzmu taksisti, koji tamo već godinama uspješno održavaju divlje taksi stajalište. Jedina javna autobusna linija koja vozi po Marjanu prometuje vrlo rijetko, a taksi će do vrhunca sezone sasvim sigurno postati znatno skuplji.

image
Paun Paunovic/Cropix

Samim tim će Kašjuni domaćim kupačima postati nedostupniji nego što su ikad bili. Neće im puno pomoći ni ono malo javnih bicikli čija se nova postaja nalazi na uzvisini poviše uvale.

A kad svemu tome dodamo i “turističke” cijene pića, čini nam se da je to još jedna izgubljena oaza za domaće.

image
Josko Supic/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 20:40